Lišta o blokování reklamy

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #465 kdy: 10. 06. 2014, 12:35:50 »
U mně je to jednoduché. Musela by být servírovaná přímo z root.cz a žádná data o uživatelích by nesměla být předávaná reklamním sítím.

Což je nesplnitelné, protože nikdo nedá peníze do reklamy, když nad ní nemá kontrolu. To bychom si pak mohli nafejkovat libovolná čísla, jak naši reklamu vidělo dvacet milionů lidí a 10 % na ni kliklo. Proto reklamu servírují servery třetích stran. A při nejlepší vůli nejsme schopni to změnit.

shady

« Odpověď #466 kdy: 10. 06. 2014, 12:43:54 »
povolila som ten js skript adocean v adblocku, a nevidim ani zlty pruzok, ani reklamy. je to takto ok ?

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #467 kdy: 10. 06. 2014, 12:47:32 »
Zejmena ne nic z toho:
1) Jakykoliv vyskakovaci element, pocinaje okny a konce "participate in survey", ktery se musi zavrit/odkliknout.
2) Jakykoliv posouvaci element, ktery zabira plochu i pod odrolovani.
3) Reklama namichana do obsahu typu fake linky, fake posty, PR clanky a v-zadnem-pripade-PR clanky.
4) Zvuk, blikani.
5) Tracking.
6) Obecne, prilis mnoho, at uz plochou nebo objemem kodu (doslova desitky skriptu z cizich domen? asi ne)

Já bych tam ještě přidal žádný FLASH (ani Silverlight ani Applety ani cokoliv jinýho).

KLEK

« Odpověď #468 kdy: 10. 06. 2014, 12:50:01 »
Provozovatel by tak nebyl vystaven riziku že náklady vývoj platebně/ověřovacího mechanismu budou vyšší než příjem z něj.
A to párování účtů s příchozími platbami spadne s nebe?

Úplně klidně se může stát (a já bych se i vsadil, že stane), že se dá 30kkč na vývoj párování a pak se vybere pětistovka.
Žádné párování. Prostě zveřejnit čů, jako na wikipedii. Vpodstatě bez nákladů. Pro koho je reklama ohavná tak ji zablokuje, ale dobrovolnou platbou legitimizuje návštěvy. Místo nulového příjmu si příjde provozovatel na (pár stovek/osoba)*rok

bwbw

« Odpověď #469 kdy: 10. 06. 2014, 13:01:52 »
Žádné párování. Prostě zveřejnit čů, jako na wikipedii. Vpodstatě bez nákladů. Pro koho je reklama ohavná tak ji zablokuje, ale dobrovolnou platbou legitimizuje návštěvy. Místo nulového příjmu si příjde provozovatel na (pár stovek/osoba)*rok

Hurvinek a valka...  ::) uz tu bolo vysvetlene, ze naklady na vybranie tych par stoviek/osoba*rok su v radoch tisicoviek/mesacne. povedzme 2 MD uctovnicky/mesiac, to bude tak 5k v nakladoch/MD/mesiac. vyberie sa za rok >60k, len aby sa zaplatilo spracovanie tych penazi? pochybujem. ked masirka typu piano nezabrala, tazko zaberie 1 system na 1 serveri.

ak by platilo zo 75000 citatelov 0.1% po 500CZK/rok (hovorit o celych jednotkach % predplatitelov je kravina), dostavame sa na 37500/rocne.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #470 kdy: 10. 06. 2014, 13:02:53 »
Já nevím, ale mne to pořád přijde jako: "Chceme zvýšit zisk a ne málo, ale už nechceme proto nic udělat, prosíme (slušně), udělejte to za nás!"

Pokud tedy firmě nejde byznys na internetu, tak jak si představuje, tak není od věci hledat rezervy jinde. Podívejte se na Mozillu, také se oklepala a snaží se vybudovat něco, co nebude závislé jen na googlu. Jestli to vyjde, nebo ne, to je otázkou. Leč nestojí na místě. Ono mít příjem jen z jednoho zdroje je jako mít nůž pod krkem.

adam

« Odpověď #471 kdy: 10. 06. 2014, 13:03:23 »
Osobně se domnívám, že lišta se (slušnou, jakkoliv "nedecentní") žádostí o odblokování reklamy zmizí definitivně hned poté, kdy někdo s hlavou na správném místě zjistí, o kolik stoupl poměr blokovačů a klesl počet čtenářů.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #472 kdy: 10. 06. 2014, 13:09:46 »
[adam] Ano, už jsem dost nalomen ... Chápu Lenina, Ruma aj.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #473 kdy: 10. 06. 2014, 13:12:47 »
TIGER: Já si myslím, že nejde o nevýdělek, ale o to, že někde na poradě dostal Root.cz zjebáno, že má nejvíc blokovačů reklamy. Aby ne, když je to IT server ;D Ale tím sranda končí...

adam: Ne, tak to nebude. Stoupne-li počet blokovačů, stoupne s ním objem reklamy. A pak teprve začne odliv čtenářů (ale ne blokovačů), takže vlastně přidáním reklamy se zvýší procento lidí, kteří reklamu blokují a zvýší se i počet lidí, kteří ji nepblokují a je jim nepříjemná. Selskym rozumem to negeneruje žádnej zisk ani příliv čtenářů, spíše naopak. Bohužel, markeťáci neví, co to je selskej rozum...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #474 kdy: 10. 06. 2014, 13:15:22 »
... Selskym rozumem to negeneruje žádnej zisk ani příliv čtenářů, spíše naopak. Bohužel, markeťáci neví, co to je selskej rozum...

Selský rozum totiž v marketu nekoupíš. Tam maj maximálně selský jogurt.

Rhinox

« Odpověď #475 kdy: 10. 06. 2014, 13:18:29 »
Což je nesplnitelné, protože nikdo nedá peníze do reklamy, když nad ní nemá kontrolu. To bychom si pak mohli nafejkovat libovolná čísla, jak naši reklamu vidělo dvacet milionů lidí a 10 % na ni kliklo. Proto reklamu servírují servery třetích stran. A při nejlepší vůli nejsme schopni to změnit.

Opravdu? Rekl bych, ze mnoho reklamnich penez se vrazi do billboardu, novin, televize, atd. A zadne z techto medii nesbira udaje o tom, kolik presne lidi tu reklamu na sloupu videlo, nebo (jeste hur) kto konkretne ji videl a kam pak po shlednuti reklamy odesel. Taky nikdo nemusi na nic klikat aby se mu reklama necpala pred voci. Anonymni reklama je tu sakra dlouho, tak proc kurwa prave, zrovna a jenom na webu se musi "sbirat statistiky" (cti: smirovat)? Odpoved: Ne proto, ze by se to muselo, nybrz PROTO ZE TO JDE, a navic lehce!

« Odpověď #476 kdy: 10. 06. 2014, 13:19:54 »
Můžeme o tom debatovat, můžeme o tom vést spory, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat. A to je problém celé téhle monstrdiskuse.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #477 kdy: 10. 06. 2014, 13:25:17 »
Můžeme o tom debatovat, můžeme o tom vést spory, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat. A to je problém celé téhle monstrdiskuse.

Když to vidíš takhle, a nepřineslo to žádné podněty, tak to je víc, než smutné.

JSH

« Odpověď #478 kdy: 10. 06. 2014, 13:28:20 »
Jak jsem psal, bude tu možnost přispět na honoráře autorům, ale osobně nevěřím, že se sejde víc než několik tisíc měsíčně. Pokud vůbec.
Pokud to bude znamenat jednou za pár měsíců poslat peníze, tak jo. Pokud by to mělo znamenat u každého článku, který se mi líbil, klikat a posílat, tak na to kašlu.

Eskymak_

« Odpověď #479 kdy: 10. 06. 2014, 13:38:36 »
Je samozřejmě hloupost, že reklamu musí zprostředkovávat servery 3. stran. Ať jsou zde reklamy na bázi provizních systémů, proplacené na základě skutečné účinnosti, nikoliv za zobrazení. Pokud čtenář na reklamu klikne a produkt koupí, může mít root třeba 5% provizi. Stejně tak může mít kupující prostřednictvím tohoto nákupu slevu třeba 5%.

Těchto 10% nákladů prodejce ušetří na placení za nesmyslné zobrazování.

Reklama by měla přinášet nějakou unikátní nabídku, výhodnou pro obě strany. Proč budu kupovat brambory z reklamy, když je mám na každým rohu a za stejný peníze.

Pokud mi tu 14 dní bliká jedna a ta samá reklama na produkt který nepotřebuji, nechci ani neplánuji pořídit, tak je to opravdu otravné.

Smyslem reklamy je dneska jen být vidět a vnucovat svoje služby. Nikoliv nabídnou něco lepšího než konkurence.