Lišta o blokování reklamy

Diskobolos

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #435 kdy: 10. 06. 2014, 06:23:00 »
Kua, co tady stále řešíte?! Nápadů, jak na to už tady několik padlo, tak teď už je jen realizovat. Přikláním se k nápadu ročního poplatku (nebo sponzorského daru do soutěže) za zrušení reklamy.

« Odpověď #436 kdy: 10. 06. 2014, 06:30:31 »
Sorry, oprava:

1. není to běžná praxe dnešních vebů. Identita se obvykle NEudržuje pomocí LOGINU, který je někdy v url, ale POMOCÍ SESSION ID, které je většinou v cookie, ke které se reklamní systém nedostane, A I KDYZ JE V URL, JE REKLAMCE K NICEMU.

« Odpověď #437 kdy: 10. 06. 2014, 06:33:23 »
Nápadů, jak na to už tady několik padlo, tak teď už je jen realizovat.
Správně! Stačí zrealizovat nápad chodit na Root přes anonymizér se zapnutýma reklamama. Nebo osobní údaje zadávat jenom do odděleného prohlížeče a na ostatní weby lozit z jiného.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #438 kdy: 10. 06. 2014, 09:20:29 »
Nápadů, jak na to už tady několik padlo, tak teď už je jen realizovat.
Správně! Stačí zrealizovat nápad chodit na Root přes anonymizér se zapnutýma reklamama. Nebo osobní údaje zadávat jenom do odděleného prohlížeče a na ostatní weby lozit z jiného.

To snad nemyslíš vážně? A mne to pomůže jak?

« Odpověď #439 kdy: 10. 06. 2014, 09:21:55 »
A mne to pomůže jak?
Pomůže k čemu?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #440 kdy: 10. 06. 2014, 10:07:42 »
A mne to pomůže jak?
Pomůže k čemu?

..... I když bych chtěl root podpořit, tak můj odpor k reklamě je prostě silnější, takže ji nezapnu .....

« Odpověď #441 kdy: 10. 06. 2014, 10:13:51 »
..... I když bych chtěl root podpořit, tak můj odpor k reklamě je prostě silnější, takže ji nezapnu .....
A proč by ti mělo pomáhat něco, co jsem psal Diskobolovi?

Když reklamu zapnout nechceš za žádnou cenu, tak ji prostě nezapneš no. Si to užij.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #442 kdy: 10. 06. 2014, 10:20:14 »
A proč by ti mělo pomáhat něco, co jsem psal Diskobolovi?

Když reklamu zapnout nechceš za žádnou cenu, tak ji prostě nezapneš no. Si to užij.

Takže řešíš problém jen pro určitou skupinu a ne komplexně. Za jakou cenu bych měl asi reklamu zapnout? Mne nikdo žádnou nenabídl! Naopak já nabízím peníze za to, že se mi reklama nebude zobrazovat, leč nikdo je nechce.

TKL

« Odpověď #443 kdy: 10. 06. 2014, 10:24:43 »
Také jsem pro formu ročního předplatného, po jehož zaplacení bude root.cz bez reklamy.
Několikrát tady padlo téma složitého vývoje anonymní platební brány - myslím, že se to dá realizovat velmi jednoduše a na pár řádků PHP kódu.

Hrubý nástin:

- jdu na root.cz a nechám si vygenerovat jedinečný číselný kód, k němu si zvolím vlastní heslo
- jdu na poštu, zaplatím složenkou na účet root.cz předplatné, kde VS = onen jedinečný kód
- počkám 2 dny, než se platba připíše na účet root.cz
- jdu na root.cz, zadám svůj jednečný kód, prokážu se znalostí hesla, reklamy se vypnou

Je to naprosto anonymní a bezpečné. Když si vymažu cookie, tak tam to heslo prostě příště zadám znovu. Ale nebudu spojen s žádnou registrací, kam musím zadávat přezdívku, e-mail nebo cokoliv jiného, co zadávat nepotřebuji. Ano, není to online. Ale svět se kvůli tomu nezboří, koneckonců když si chci předplatit jakýkoliv papírový časopis nebo noviny, taky to pár dnů trvá. Tak co. Do té doby to můžu vydržet s reklamou, nebo to ty dva dny vydrží root.cz se zapnutým AdBlockem. Úpravy redakčního systému také minimální.

Já osobně bych za roční předplatné root.cz byl ochoten zaplatit cca. 500,- Kč. Dejme tomu, že je tady zaokrouhleně polovina návštěvníků s AdBlockem, to je nějakých 75.000 lidí. Dejme tomu, že jen 10% z nich zaplatí předplatné ve výši 500,- Kč. I tak to bude dělat hezkých 3.750.000,- Kč. Když zaplatí jen jedno procento z blokujících, bude to pořád pěkných 375.000,- Kč.
Opravdu by se tyhle peníze root.cz nehodily?
Opravdu by byl TAKOVÝ problém zavést do účetnictví položku "Roční předplatné"?

K argumentům, že by stejně nikdo nezaplatil: stačilo by ty nejlepší dlouhé texty udělat jako "prémiové". Dovedu si to úplně v pohodě představit u seriálů typu "Příchod hackerů" nebo "Děrné štítky a holocaust", které běžnou produkci root.cz převyšují o řády. Zbytek typu "Historie počítačových her", Softwarová sklizeň, zprávičky atd... ať je klidně dostupný všem. Jsem přesvědčen, že pak se najde "pár" předplatitelů i z řad těch, kteří by jinak nikdy nezaplatili. Ovšem nesmí se to přehnat tak, jak to udělali vaši kolegové na digizone.cz, kdy jsou zpoplatněny všechny texty, které má vůbec smysl číst a předplatné je v stanoveno naprosto nesmyslné výši.

A hlavně - pokud se to nezkusí, tak se nikdy nebude vědět a jen se tady bude planě plkat že to nepůjde. Příklad s Flattrem není relevantní, protože to vyžadovalo někam se zase registrovat, i když to nechci a k ničemu jínému nepotřebuji, nějak tam dostávat peníze atd atd atd. Vůbec se tedy nedivím, že to nefungovalo.

Petře, za všechny ty z nás, kteří prostě reklamu vidět nechtějí a raději sem proto nebudou chodit prosím: začněte nad tím uvažovat a dejte nám šanci si zvolit variantu, která nám bude lépe vyhovovat. Nenuťte nás k něčemu, co prostě dělat nechceme.
Předem moc děkuji.

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #444 kdy: 10. 06. 2014, 10:36:02 »
Hlavně příklady s Flattrem IMHO nelze použít. Chodím na root skoro každý den a to, že se zkoušela (pro mne tehdy neznámá) služba Flattr na příspěvky jsem se dozvěděl až z článku, který označil pokus za neúspěch. A evidentně, podle následné diskuse, jsem nebyl jediný.

Co se týče navrhovaných seriálů za "poplatek" ... pak by tady na rootu toho moc kvalitního nezbylo. Rozhodně ne tolik, aby mne to namotivovalo si pořídit ono předplatné.

« Odpověď #445 kdy: 10. 06. 2014, 10:37:51 »
- jdu na root.cz a nechám si vygenerovat jedinečný číselný kód, k němu si zvolím vlastní heslo
- jdu na poštu, zaplatím složenkou na účet root.cz předplatné, kde VS = onen jedinečný kód
- počkám 2 dny, než se platba připíše na účet root.cz
- jdu na root.cz, zadám svůj jednečný kód, prokážu se znalostí hesla, reklamy se vypnou
Tak je fakt, že paranoia je nemoc a nemocným lidem by autoři webů měli jít vstříc. Takže když to zařadíme do škatulky "přístupnost webu", tak by to mohlo dávat smysl. Taky by to pak chtělo zavést specialitky pro nevidomé nebo třeba lidi s IBD, kteří jsou nuceni častěji číst roota na záchodě a třeba forum nemá afaik mobilní verzi. Takže tímhle směrem by se jít dalo - zjistit, jestli větší skupinu čtenářů rootu tvoří paranoici nebo lidi s IBD.

myslím, že se to dá realizovat velmi jednoduše a na pár řádků PHP kódu.
A to párování plateb na účty máš kde?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #446 kdy: 10. 06. 2014, 10:41:07 »
[TKL] ono by to šlo i bez toho kódu. Používám adblock, root mi dal jasně najevo, že ho tím poškozuji, tak pošlu jen peníze a dál nemusím nic řešit, mohu adblock používat dál, tak jak je. Říkejme tomu třeba morální odpovědnost. Ano, v šuplíku mohu mít nějaký kód, ale používat jej vůbec nemusím.

TKL

« Odpověď #447 kdy: 10. 06. 2014, 10:51:34 »
Tak je fakt, že paranoia je nemoc a nemocným lidem by autoři webů měli jít vstříc. Takže když to zařadíme do škatulky "přístupnost webu", tak by to mohlo dávat smysl. Taky by to pak chtělo zavést specialitky pro nevidomé nebo třeba lidi s IBD, kteří jsou nuceni častěji číst roota na záchodě a třeba forum nemá afaik mobilní verzi. Takže tímhle směrem by se jít dalo - zjistit, jestli větší skupinu čtenářů rootu tvoří paranoici nebo lidi s IBD.

Nikdo by nikomu samozřejmě nebránil zaplatit to online z účtu. Tak, jak to BĚŽNĚ funguje ve spoustě e-shopů.
A o přístupnosti webu bych nemluvil, o té jsem psal už ve svém prvním příspěvku do této diskuze (mimochodem myslím, že jsem byl první, kdo toto téma zmínil) a javascripty, flashe a vnucovaná reklama jí opravdu ale opravu nepřispívá.

A téhle diskuzi nepřispívá ani to, že lidé typu TY na každý konstruktivní návrh, jak situaci řešit JINAK než tupým zíráním na reklamy odpoví nějakým vskutku vybroušeným sarkasmem. Tudíž já jsem své návrhy do pléna dal a tím má iniciativa končí, teď je řada na root.cz, jak se k tomu postaví. S rádobyvtipnými existencemi typu TY už opravdu nehodlám ztrácet ani vteřinu.
Přeji hezký den.

KLEK

« Odpověď #448 kdy: 10. 06. 2014, 10:58:11 »
To zní rozumně, dát k dispozici účet a platit to složenkou (důvěřivější převodem), kde platba legitimizuje blokování. Provozovatel by tak nebyl vystaven riziku že náklady vývoj platebně/ověřovacího mechanismu budou vyšší než příjem z něj.

(V lidnatějších aglomeracích by byl uspokojivý i systém mrtvých schránek, nebo posílání hotovosti přes prostředníky.)

Mluví ze mě koulí řiditel

« Odpověď #449 kdy: 10. 06. 2014, 10:59:56 »
Tak jak jsi to TKL nastínil je to nereálné. Proč?
Třeba proto, že:
- Jistá a nemalá část čtenářů nikdy nepřistoupí na účty. Otravují je i dnešní políčka formulářů a celý ten systém.
- Root nikdy nezruší úplně a plošně reklamu, protože vaše příspěvky budou plivnutí vedle příjmů z reklamy. Obzvláště pokud pro ty kterým reklama nezmizí (účet, příspěvek) se stane ještě agresivnější nebo špatně blokovatelná.
- Jistá část uživatelů Root opustí již z principu, jistá část kvůli obsahu. Podívejte kolik čeho se napsalo za posledních 10, 30 dní. To si nezaslouží žádný poplatek. Kterýkoli starý ročník počítačového měsíčníku bude mít ještě dnes bohatší obsah než Root za 1/4-1/2 roku.

Jedině reálné je to tak jak to popsal Petr Krčmář: my po vás nic nechceme. Prostě ber to co je, tedy vyhov výzvě Rootu a neblokuj, blokuj, opusť jejich web, co uznáš za vhodné,... Vymýšlet podobnou zhůvěřilost je jen ztráta času a nikdo z Root to stejně neocení. I přes to co vám čtenářům říkají, je jim úplně jedno co chcete; prostě sledují svoje rovnice a zajímá je jen zisk který si stanovili a jak ho dosáhnout.