Lišta o blokování reklamy

v

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #510 kdy: 10. 06. 2014, 16:45:54 »
Mne by také zajímal, zda li redakce stojí o čtenáře a adblockem, činikoliv? Mne nedělá problém respektovat jejich rozhodnutí.
k dotazu se připojuji

Nasránek

« Odpověď #511 kdy: 10. 06. 2014, 17:00:44 »
[to TKL]

Nemám nic proti podpoře Roota, ale i kohokoli jiného. Jen bych ještě jednou apeloval: ať již jde opravdu o podporu jejíž výše nezávisí na hodnotě obsahu, nebo se rozhodnete platit za obsah... zvažte kolik a za co platíte. Podporováním něčeho co nemá žádnou hodnotu, nebo zbytečným nadhodnocením jen pomáháte podobné budižkničemy (teď se bavím o celém kolečku žijícím z reklamy a ždímajícím lidi/zákazníky) držet při životě a deformovat okolní svět, či prostě jen podporujete něco naprosto zbytečného,... říci si že tento rok rozdám za každou cenu 3 000 Kč je blbost. Já bych Rootu dal (ještě tak předevčírem, dnes již nic) tak maximálně 100 Kč ročně a to ještě jen možná (hodně dlouho bych to zvažoval), protože to co poslední roky předvádí...

Za fórum nejsem dnes ochotný dát ani korunu, i když je to dnes jediná hodnotná věc na Rootu. Když nebude, tak nebude.

P.S.
Jinak nechápu jak vás vůbec může Root žádat o povolení reklamy, která vyžaduje mít JS (Cookies mne ani nepřišly na mysl ty blokuji snad odjakživa) povolený přinejmenším pro Root a AdOcean, když je jasné že tím bude automaticky sledováni. Dále nechápu jak se vůbec nějakému čtenáři Roota může zdát divné, že někdo vypíná JS pro všechny nebo většinu webů automaticky a dále to jak je možné že někomu vůbec vadí že je sledován.

Lol Phirae

« Odpověď #512 kdy: 10. 06. 2014, 17:19:56 »
To je breku. Jako kdyby si za to root nemohl sam

Ta reklama byla velmi decentní, dala se zavřít a ukazovala se každému jen jednou. Navíc to bylo před čtyřmi lety a rozhodně tu taková kampaň není trvale (jako třeba na LinuxToday.com).

Decentní fullscreen reklama?  :o ::) ;D

Ne, kdepak... vy JSTE prostě nepoučitelní. Totálně. Znova opakuju, můžete si za to sami, svorně s inzerenty, celým slavným SPIRem, NetMonitorem a spol.

Potato Jesus

« Odpověď #513 kdy: 10. 06. 2014, 17:24:00 »
Tak na druhou stranu je zase celkem milé, že se root vzdal autorských práv, díky té liště není vidět issn, copyright a další autorské vymezení.
Ovšem co mi vadí je to, že mě root označil za ČERNÉHO pasažéra. To považuji za nešťastné porušení politické korektnosti a rasově ofenzivní výrok. Root takto zbytečně ztrácí podporu černošských návštěvníků webu a není tedy divu, že se většina uživatelů proti tomuto nebezpečnému přiblížení politice apartheidu brání. Tato radikalizace rootu se mi moc nezamlouvá, je jenom otázka času, kdy bude tato lišta zobrazovat i svastiku  :-[

« Odpověď #514 kdy: 10. 06. 2014, 17:24:35 »
Mne by také zajímal, zda li redakce stojí o čtenáře a adblockem, činikoliv? Mne nedělá problém respektovat jejich rozhodnutí.

Samozřejmě, že ano. Čtenáři jsou motivací pro autory, i důvodem, proč to celé děláme. Jen by nám pomohlo, kdyby reklamu blokovalo o něco méné lidí.

Problém je, že tlak sílí z obou stran. Zadavatelé chtějí větší výkon, snaží se prosazovat agresivnější reklamy na výraznějších místech a za nižší ceny. Do toho ještě 48 % lidí tu reklamu zablokuje. Je to nepříjemná situace, která vyžaduje hodně kompromisů.

adam

« Odpověď #515 kdy: 10. 06. 2014, 17:29:49 »
Celý problém s reklamou považuji za problém čistě technický. Osobně mi reklama na ootu nevadí, bývá dobře rozlišitelná, nevtíravá a qěci. Nikdy jsem tu reklamu aktivně neblokoval - alespoň vědomě ne.
Co mi (a zřejmě i jiným - a netvrdím že vše z toho je problém na root.cz) vadí, je nutnost mít povolené ukládání cookies, mít povolené scripty, mít povolený flash, povolit přehrávání zvuků či videa - to vše pro jiné domény než root.cz, čímž dochází k tomu, že se reklama zobrazuje i na jiných serverech, kde umí být i pěkně agresivní.
Kdyby ta prosba o neblokování byla méně agresivně vyvedená, kdyby se objevovala "jednou za čas", jako připomínka pro ty, co si něco změnili a blokují omylem, nejspíš by fungovala i jinak něž jako obecný naštvávač a odrazovadlo.
A kdyby se podařilo nastavit reklamní systém tak, že by stačilo povolit "*.root.cz" a bylo by vše funkční, zcela jistě by to mělo větší přínos. Podle mne si inzertní firmy příliš zvykly diktovat si podmínky, místo aby se staraly o zájmy inzerentů. Chápu, že převedení pod kontrolu koncového webu by mohlo snížit důvěryhodnost získaných dat, ale, k čertu, někomu se věřit musí!
Je to Root (a podobné servery), kdo tahá za kratší konec provazu, ten druhý mají reklamky přivázaný k pokladničce. Je načase s tím něco udělat a "webový konec" provazu natáhnout, aby se síly alespoň vyrovnaly.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #516 kdy: 10. 06. 2014, 17:31:24 »
Tak na druhou stranu je zase celkem milé, že se root vzdal autorských práv, díky té liště není vidět issn, copyright a další autorské vymezení.
Ovšem co mi vadí je to, že mě root označil za ČERNÉHO pasažéra. To považuji za nešťastné porušení politické korektnosti a rasově ofenzivní výrok. Root takto zbytečně ztrácí podporu černošských návštěvníků webu a není tedy divu, že se většina uživatelů proti tomuto nebezpečnému přiblížení politice apartheidu brání. Tato radikalizace rootu se mi moc nezamlouvá, je jenom otázka času, kdy bude tato lišta zobrazovat i svastiku  :-[

A nezapomněl si na to, že lišta je žlutá? :D

« Odpověď #517 kdy: 10. 06. 2014, 17:35:29 »
...
Problém je, že tlak sílí z obou stran. Zadavatelé chtějí větší výkon, snaží se prosazovat agresivnější reklamy na výraznějších místech a za nižší ceny. ...

Tak to je špatné.
http://forum.root.cz/index.php?topic=8812.msg96943#msg96943

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #518 kdy: 10. 06. 2014, 17:41:17 »

Samozřejmě, že ano. Čtenáři jsou motivací pro autory, i důvodem, proč to celé děláme. Jen by nám pomohlo, kdyby reklamu blokovalo o něco méné lidí.

Problém je, že tlak sílí z obou stran. Zadavatelé chtějí větší výkon, snaží se prosazovat agresivnější reklamy na výraznějších místech a za nižší ceny. Do toho ještě 48 % lidí tu reklamu zablokuje. Je to nepříjemná situace, která vyžaduje hodně kompromisů.

Právě proto jsem psal i o tom jednom druhu příjmu, že je to nůž na krku ... Příjmy z reklamy Ti nevykompenzují čtenáře, kteří si tu vyměňují názory a dávají dobré rady navzájem. Pokud přijdeš o tyto čtenáře, budeš možná existovat, ale není vůbec jasné, jak dlouho. Přijdeš li o inzerenty, končíš v době uplynutí smlouvy. Proto se táži, proč část nákladů nepřevést na ty čtenáře, když sami se nabízí? Nemusí to přinést kdo ví jak závratnou částku, ale určitou jistotu .... Z toho, co čtu si fakt připadám jako obtěžující hmyz a abíčko mne láká více. A když já něco dělám, tak důkladně. To by znamenalo i přesměrování vaší ip na ip abíčka. Co kdyby někdy měl nutkání? Já vím, jsou siln vedra ... také šestá 10° to spláchla, ale chce to najít společnou řeč. Pořád věřím, že existuje.

WDQ

« Odpověď #519 kdy: 10. 06. 2014, 17:48:21 »
Naštěstí už umí AdBlock blokovat i upozornění, že mám vypnout AdBlock (vč. žluté lišty o černých pasážérech).  8)

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #520 kdy: 10. 06. 2014, 17:55:25 »
Naštěstí už umí AdBlock blokovat i upozornění, že mám vypnout AdBlock (vč. žluté lišty o černých pasážérech).  8)

Umí, také jsem to zablokoval, ale problém to neřeší ... a zdá se mi, že ani nemá být řešen. Měsíc e budou přemlouvat čtenáři, ať odblokují. Někdo to asi udělá, ale dokáži si představit smysluplněji strávený měsíc.

Lol Phirae

« Odpověď #521 kdy: 10. 06. 2014, 17:59:08 »
Jen by nám pomohlo, kdyby reklamu blokovalo o něco méné lidí.

Ano

agresivnější reklamy na výraznějších místech

tomuto úsilí určitě pomohou...  ;D ;D ;D

« Odpověď #522 kdy: 10. 06. 2014, 18:30:36 »
...mít povolené ukládání cookies, mít povolené scripty, mít povolený flash, povolit přehrávání zvuků či videa...

Tohle není pravda, z toho seznamu stačí jen JavaScript.

« Odpověď #523 kdy: 10. 06. 2014, 18:32:31 »
tomuto úsilí určitě pomohou...

Řekl jsem, že se snaží. My se taky snažíme proti tomu bojovat. Jak už tu bylo řečeno, jinde je to výrazně horší. Nic to ovšem nemění na faktu, že ty tlaky tu jsou a reálně nás (a nejen nás) ovlivňují nevhodným směrem.

eMko

• 456
    • Zobrazit profil
« Odpověď #524 kdy: 10. 06. 2014, 18:40:20 »

Umí, také jsem to zablokoval, ale problém to neřeší ... a zdá se mi, že ani nemá být řešen. Měsíc e budou přemlouvat čtenáři, ať odblokují. Někdo to asi udělá, ale dokáži si představit smysluplněji strávený měsíc.

Já jsem třeba AdBlock vypnul (ale musel jsem si nainstalovat FlashBlock, to je pravda :-) ). A věřím tomu, že nejsem jediný - téma tohoto fóra a jeho styl láká spíš lidi, kteří jsou kvůli té žluté záležitosti nasraní, proto to vypadá, že jsou nasraní všichni. Uvidím, jak dlouho to "vydržím", zas tak hrozné to není.

Nicméně stále jsem toho názoru, že kdyby reklamní společnosti dodržely pár základních zásad o málo rušivé a agresivní reklamě (jedna z verzí je např. tu https://adblockplus.org/en/acceptable-ads), žilo by se lépe. Tlak na vyšší agresivnost reklamy v současnosti je IMHO způsoben tím, že na předchzozí "generace", ač agresivní, jsou již lidé imunní a nereagují.