Lišta o blokování reklamy

cement

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #600 kdy: 11. 06. 2014, 11:22:58 »
Taky nevím, kdo by ve svym volnu a zcela zdarma sháněl informace z různých zdrojů a tvořil seriály ne nepodobný těm, který tady na Root.cz zrovna jedou.

A proč ne? Pokud jsem si díky komunitě na internetu mohl přečíst a dozvědět se plno zajímavých věcí zadarmo, proč se časem neodměnit způsobem, že sám publikuju článek o něčem, čemu rozumím nebo se tomu věnuji, bez nároku na jakýkoliv honorář?

Cože? Říkáš, že Ty? Tak kupo doménu, pořiď si hosting a začni. Jakmile budeš mít rozjetej vlastní web s kvalitním obsahem a bez reklam, rád si k Tobě přijdu něco přečíst.

Hosting i doménu mám. Zatím je to v začátcích, ale takové 2-3 "články" tam mám. Mám seznam projektů do kterých bych se chtěl pustit. Je to ale náročné na čas a je jasné, že napsat kvalitní článek vyžaduje úsilí. Jeden z projektů mám teď rozjetý, tak snad k němu brzo něco napíšu. Link tady ale nedám, jednak je to trochu off topic a jednak jsou na tom webu osobní informace o mně. V této diskuzi jsem se ale rozhodl vystupovat jenom jako anonymní kus cementu.

Co? To dělat nebudeš? To mě moc nepřekvapilo...

Haha. Takže jsem tě vlastně překvapil.

« Odpověď #601 kdy: 11. 06. 2014, 11:24:17 »
Shodneme se alespoň na tom, že někomu už to rušivé příjde?
Někomu to klidně rušivé přijít může. A co? Co je pointa?

To je dneska s Tebou marný.
Ty prostě sršíš decentní ironií a rétor jsi užasný, snažit se o vysvětlení čehokoli je marnost nad marnost.
Tak si to užij, já to vzdávam.

« Odpověď #602 kdy: 11. 06. 2014, 11:26:36 »
Přejdu ty hloupé ataky (Ty to opravdu nemáš zapotřebí) a rovnou k věci:
Nemám v úmyslu prodlužovat debatu nějakou diplomacií, píšu věci tak, jak jsou.

Pointa není v tom, že bych si já osobně ty reklamy vypnul proto, že jsem nějaký "velký bojovník proti systému", ale protože mne ty sračky už vážně rušily, to je to vážně tak těžké pochopit?
A je tak těžké pochopit, že důvod, proč reklamy vypneš, je naprosto irelevantní, protože výzva je "Mohli byste prosím reklamy zapnout?" Iinfo má prostě na formát reklamy nicotný vliv a může je to trápit úplně stejně jako tebe, ale prostě nemají na výběr. Kdo platí, ten rozhoduje, to je snad jasný, ne?

« Odpověď #603 kdy: 11. 06. 2014, 11:27:29 »
To je dneska s Tebou marný.
Ty prostě sršíš decentní ironií a rétor jsi užasný, snažit se o vysvětlení čehokoli je marnost nad marnost.
Tak si to užij, já to vzdávam.
Tohle přece není žádný sofisma. To je úplně normální otázka, proč řešíš věci, který jsou pro danou kauzu naprosto irelevantní.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #604 kdy: 11. 06. 2014, 11:35:20 »
cement: Uznávám, překvapil jsi mě :)

Sám jsi ale řekl, že je to náročné na čas. Publikační server nemůže ale napsat článek o ... třeba historii her ... s tím, že jednou týdně vyjde pokračování a pak ho nevydat, protože je to náročné na čas. Víš jak to myslím? Prostě tak, že když za to nejsi placený (což na vlastní doméně nejspíš nebudeš, ne?), tak se těžko hledá čas, dělat věci pořádně (protože když tomu ten čas věnuješ, nevyděláváš v tu dobu peníze). Píšu to jako kretén, ale pointa v tom snad je, co? :)

Chci jen říct, že když tady na Root.cz mají vycházet relativně pravidelně relativně zajímavé věci, musí za ně autoři být placení. Tvůj web pravděpodobně nikdy nevydá 3 kusy obsáhlého, kvalitního a dobře zazdrojovaného materiálu týdně - jednoduše kvůli tomu, že na to nebudeš mít čas. Ledaže bys za tu publikaci dostal nějaký peníze...

Myslíš, že na takový nějaký myšlence se můžeme shodnout?

TKL

« Odpověď #605 kdy: 11. 06. 2014, 11:42:28 »
S Wikipedií se jaksi nemůžeme srovnávat. To je jeden z nejnavštěvovanějších webů světa a část provozních nákladů navíc dostává od sponzorů (třeba Google). Každopádně to zkusíme a uvidíme.

Petře, moc děkuji, že to chcete aspoň zkusit. Pevně věřím, že všichni, kteří napsali, že by rádi zaplatili, to i opravdu udělají.
Konečně začínám mít pocit, že ta diskuze měla smysl...

« Odpověď #606 kdy: 11. 06. 2014, 11:49:08 »
Apropo, proč by nemohly být všechny reklamy v těch zbytečně prázdných místech nalevo a napravo? Bylo by to na očích, ale nedovádělo by to pozornost od vlastního obsahu ...

Možná tam až tolik lidí to zbytečné místo nemá. Jinak některým tu vadila reklama nahoře a dole, což dle mého ruší mnohem méně, než reklama nalevo a napravo.

Mimochodem, nechceš udělat (třeba jen tak v Gimpu) takovou koláž, ve které bys rozmístil reklamu na jiná, podle tebe lepší, místa?

« Odpověď #607 kdy: 11. 06. 2014, 12:01:46 »
Apropo, proč by nemohly být všechny reklamy v těch zbytečně prázdných místech nalevo a napravo? Bylo by to na očích, ale nedovádělo by to pozornost od vlastního obsahu ...

Možná tam až tolik lidí to zbytečné místo nemá. ...
http://forum.root.cz/index.php?topic=2582.0
(pro jistotu: nahoře je anketa)

Mimochodem, nechceš udělat (třeba jen tak v Gimpu) takovou koláž, ve které bys rozmístil reklamu na jiná, podle tebe lepší, místa?
Ne.
Já mám za to, že jsem to napsal dost jasně a dál už v tom nehodlám přešlapovat.
Nemám čas ani potřebu si tady natřásat peříčka. A poslouchat, že jsem šmejd, nebo dokonce zloděj, mi opravdu moc hodnotného nedává.
K danému tématu se už nehodlám vyjadřovat, teď už je to váš boj ...

cement

« Odpověď #608 kdy: 11. 06. 2014, 12:09:45 »
Sám jsi ale řekl, že je to náročné na čas. Publikační server nemůže ale napsat článek o ... třeba historii her ... s tím, že jednou týdně vyjde pokračování a pak ho nevydat, protože je to náročné na čas. Víš jak to myslím? Prostě tak, že když za to nejsi placený (což na vlastní doméně nejspíš nebudeš, ne?), tak se těžko hledá čas, dělat věci pořádně (protože když tomu ten čas věnuješ, nevyděláváš v tu dobu peníze). Píšu to jako kretén, ale pointa v tom snad je, co? :)

Jo s tím souhlasím. Ale takový seriál bych publikoval, až by byl celý hotový :-) A nějaký ten honorář je motivací, či dokonce nutností pokud píšu článek pro cizí server, který potom díky němu bude vydělávat na reklamě. Na vlastní doméně placený nebudu a dělám to tak nějak pro sebe a pro radost s tím, že to třeba bude užitečné i někomu jinému.

Chci jen říct, že když tady na Root.cz mají vycházet relativně pravidelně relativně zajímavé věci, musí za ně autoři být placení. Tvůj web pravděpodobně nikdy nevydá 3 kusy obsáhlého, kvalitního a dobře zazdrojovaného materiálu týdně - jednoduše kvůli tomu, že na to nebudeš mít čas. Ledaže bys za tu publikaci dostal nějaký peníze...

Myslíš, že na takový nějaký myšlence se můžeme shodnout?

To asi nevydá, to ale ani není jeho cíl, narozdíl od roota, který potřebuje pravidelné čtenáře. Takže se můžem shodnout na tom, že oba servery mají trochu jiný cíl... a jiný přístup. Já se musím spokojit s tím, že za to nic nedostanu (ba naopak to ještě platím :D ale běží tam i jiné věci) a musí mě hřát akorát dobrý pocit, že jsem něco vytvořil (a kupodivu to někdy stačí). Root zas musí bojovat s tím, že půlka lidí blokuje reklamu. Vše má prostě své pro i proti.

« Odpověď #609 kdy: 11. 06. 2014, 12:09:56 »
Ne.
Já mám za to, že jsem to napsal dost jasně a dál už v tom nehodlám přešlapovat.

On grafický návrh je prostě občas lepší, než jen pár slov. Já si představil, jak by to asi vypadalo, a moc se mi to nelíbilo. Ale třeba tvá představa byla jiná.

Nemám čas ani potřebu si tady natřásat peříčka. A poslouchat, že jsem šmejd, nebo dokonce zloděj, mi opravdu moc hodnotného nedává.

Jak to souvisí s mou prosbou?

blizzard

« Odpověď #610 kdy: 11. 06. 2014, 13:08:17 »
když tady na Root.cz mají vycházet relativně pravidelně relativně zajímavé věci, musí za ně autoři být placení

a to je prave ta najvecsia chyba v uvazovani, trh funguje presne opacne, ak chcu byt autori placeni, musia vydavat pravidelne kvalitne veci ;)

« Odpověď #611 kdy: 11. 06. 2014, 14:08:53 »
a to je prave ta najvecsia chyba v uvazovani, trh funguje presne opacne, ak chcu byt autori placeni, musia vydavat pravidelne kvalitne veci ;)
To je samozřejmě nesmysl, protože to předpokládá, že existuje nekonečná poptávka po jejich práci. Když je poptávka (z jakýhokoli důvodu) omezená, tak můžou být dobří jak chtějí a víc peněz prostě není. Zkus si třeba vydělat na Porsche tím, že budeš výborný sociální pracovník.

blizzard

« Odpověď #612 kdy: 11. 06. 2014, 14:26:27 »
co je na tom nesmysl? preco by poptavka mala byt nekonecna?

situacia je jednoducho taka, ze za dany obsah ludia nie su ochotni nepriamo platit. priamym platbam sa firma brani.
ja uznam, ze by asi (zo zaciatku urcite) nestacili na zaplatenie vsetkych.

myslis, ze by bola 1. na svete, koho produkty, hoci leteli, postupne stratili cenu na trhu? otazka je, preco sa firma nesnazi zacat od seba, teda produkty zlepsit.

odpoved je, lebo je jednoduchsie "zobrat" od ctenarov. (to zobrat je v uvodzovkach, nema to byt hanlive, len zdoraznene pytat)

« Odpověď #613 kdy: 11. 06. 2014, 14:28:56 »
co je na tom nesmysl? preco by poptavka mala byt nekonecna?
Založ si obchod s pexesy o pirátech, která nejsou tak moc pirátská, a pochopíš.

Mejvas

« Odpověď #614 kdy: 11. 06. 2014, 14:29:19 »
Takze kdyz neni dostatecna poptavka, tak budu chodit jako socialni pracovnik za svymi klienty a rikat jim, ze je potreba, aby vyuzivali mych sluzeb vic, protoze chci porsche :)

Problem neni v tom, jestli nekdo blokuje reklamy a proc. Nebo jestli je to moralni ci nikoliv. Moralne jsou na tom obe skupiny blokujici i neblokujici stejne. Stejne, jako ja mam plne pravo rozhodovat o tom, co chci a nebo nechci videt, pripadne jake informace chci nekomu poskytovat. Tak ma provozovatel pravo se rozhodnout jake sluzby mi poskytne.

Je to stejne, jako kdyby na nove, pri promitani filmu, bezela lista s informaci, ze divaci nemaji prepinat na jine kanaly v prubehu reklam, protoze majitel pak nema na provoz.

Pokud root.cz neni schopen, s navstevnosti jakou ma (lidi s adblock, ghostery etc. included), vydelat dostatek penez na provoz, tak je proste jeho business model spatnej a musi ho zmenit. Prizpusobit se aktualnimu trhu a poptavce. Chtit, aby se trh prizpusoboval jemu neni koncepcni reseni a je zakonite predurceno k neuspechu za danych okolnosti.