Na pohovorech se hodnoti jak "hardskily" - junior obvykle zadne nema, tak "softskily"/osobnost - byva to jedine co junior muze nabidnout.
Strašně záleží, jsou lidi co mají k IT vztah, a třeba se uchytí i ze základkou, je to sice nestandard, ale lze, znám takové případy, dokonce i na vedoucích pozicích v IT.
Já teda mám jen střední, a je to taky nestandard, většina lidí má VŠ, ale ve skutečnosti poslední 3 práce co jsem dělal VŠ vyžadovaly, a já jí neměl, stejně to šlo.
Nedokoncena stredni skola vzbuzuje minimalne podezreni, ze se "softskily"/osobnosti neni vse v poradku.
Vzbuzuje, to no comment. Ale myslím, že třeba Zdeněk Cendra nedokončil střední a dnes má majetek přes miliardu. Podezření lze také většinou vyvrátit či dokázat, že je neoprávněné.
Takze z meho pohledu to hendikep je, zejmena pokud o stejnou pozici budu soutezit s dalsimi kandidaty.
Strašně záleží na člověku, pokud je to člověk co 4 roky seděl a programoval u počítače a neměl čas se učit, vzal bych si ho do firmy raději než poctivého středoškoláka.
Navic jsou firmy, kde personalni dela svou praci poctive a po nastupu chce videt diplom/vysvedceni a rovnou zkontroluji jak to odpovida zivotopisu, takze lhani, nebo jine tahani za fusekli se muze lehce vymstit.
Ve většině firem to chtějí vidět, a to už jsem pár prošel, ale jedná se spíše o střední a větší firmy, v malých často třeba HR nemají a vlastně jim na tom ani nezáleží.
Osobně si nemyslím, že je třeba lhát, pokud je to ten ojedinělý případ, že od 12ti let sedí zarputile 12 hodin denně u počítače, programuje, dělá zakázky a nemá čas na školu, tak se firmy budou prát i bez maturity nebo diplomu, i dneska. Pokud je to případ, že chodí za školu chlastat a hulit travku, doma paří hry a tloustne, tak maturita či diplom určitě pomůže