3. Pokud současná práce přináši přiměřený dostatek peněz, tak se zaměřit na myšlenku, že do práce chodíme proto, abysme nechcípli hladem, a místo hledání nějakého pochybného profesního růstu se na to vykašlat (stejně moc není kam), a radši se věnovat růstu osobnímu. Začít cestovat, sportovat, kutit, bastlit, lepit modely, zahrádkařit, vařit pívo, chovat prase, učit se latinu, udělat si dálkově školu v oboru, co mě baví, ... .
Lepe bych to nerekl. Ja se takto zaridil. Prostredi nekolika korporatu me spis otravilo a to je mi "teprve" 34. Vic se keca nez se dela, spousta zbytecneho papirovani, nekompetentni lidi v managementu s pochybnou kvalifikaci co mlati prazdnou slamu, politicke hry, lpeni na blbostech, atd.. Vedl jsem par projektu s nadeji, ze ja to udelam lepe, ale moc jsem nepochodil. Nektere zvyklosti se proste tezko meni na urovni managementu a zavadeni novych technologii je dlouhy proces zarhnujici nekonecny pocet porad casto na stejne tema se stejnou audienci v zaveru o nicem. Bylo to velmi vycerpavajici az jsem ztratil zajem o IT. Rozhodl jsem se rezignovat na karieru, vzal si par tydnu dovolene, kterou jsem prospal a potreboval se zacit vylozene nudit. Nasledne se ve me probudil zajem zkoumat co je noveho co je trendy. Aktualne jsem tak radova lopata, ktera cas od casu supluje svoje nadrizene a za to dostava pekne bonusy. Praci beru tak jak je. Nutne zlo se snazim co nejrychleji absolvovat. Nastesti casto resime nove technologie, coz jsou dny, kdy me to v praci zase i bavi (dokud jde o implementaci). Jinak si to kompenzuju ve volnem case. Karierni rust proste neni vsechno a zivot je moc kratky. Mohl bych zmenit praci, ale absolvovat zase ty saskarny u pohovoru a pak se hrabat zase nekde jinde v dalsi revolucni "smart sracce" pod jinou strechou... v teamu, kde jsme "jedna velka rodina"... a nejlepe jako cubka ve 12kach nekde ve startupu jako oslik za mrkvickou... no uz ted je mi blbe