Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Bazar / Re:Daruji Core Ultra 9 285K + ASUS PRIME Z890-P WiFi
« Poslední příspěvek od alobalova_ciapocka kdy Dnes v 14:20:39 »
.. ono potrebujete trocha vice znalosti a zkusenosti, nez to mlade ve skole - pokud ma jit o nejake rozumne hledani problemu, nez jen vecny nahodny pokus-omyl)

Aby som zacitoval Vojcika pri stavbe NASky "Naučí vás to hodně, hlavně pokud jste mladí a ještě máte hodně času a málo zkušeností." https://www.root.cz/clanky/stavime-vlastni-nas-bezpecnost-ochrana-a-firewall/

Nech si uzije :-)
2
Software / Re:Použití čipové karty v mobilu
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 12:41:07 »
Asi bych prvne zjistil co za technologii dana "stranka" pouziva (zde treba autentifikace skrze klientsky cert namisto hesla?), a pak jaky browser na androidu tuhle vec umoznuje (a odkud to ten cert taha). Ma vubec android nejakou sluzbu pro uschovu a zpristupnovani nejakych klicu? (to je pak treti aspekt). Ten se da pak obejit tim, z to bude resit sama aplikace (browser) ale jelikoz to chces zatim jen ty v mobilu.. tak to mozna nikdo neprikompiloval do toho.
3
Bazar / Re:Koupím hardware vhodný na domácí server
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 12:36:15 »
Ty parametry (32-64G a 6 sata disku) ti splni jakakoliv stara sestava.
Nebo cekas neco specialniho?

Pokud nepotrebujes AVX2 tak muzes jit klidne do nejakeho hodne stareho reseni (ivy/sandy bridge, tj. supermicro X9, at uz desktop (do 4x8G udimm) nebo server reseni s 1S/2S a rdimm). S AVX2 je spodni limit X10 serie a stejne omezeni pameti, X11 je pak DDR4 a 64G v desktop socket verzi.
4
Server / Re:Rozdělení disků pro Proxmox v domácím labu
« Poslední příspěvek od trodden passive kdy Dnes v 12:20:09 »
Dík za praktickou zkušenost.

Udělám zálohu na pbs, a pro jistotu ještě samotná data z vm, a při nejhorším si vm budu muset postavit znovu.
5
Bazar / Re:Daruji Core Ultra 9 285K + ASUS PRIME Z890-P WiFi
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 12:13:53 »
Ja bych mel taky zajem.. ty polomrtvolky me bavi :)

(ale student davno nejsem.. ono potrebujete trocha vice znalosti a zkusenosti, nez to mlade ve skole - pokud ma jit o nejake rozumne hledani problemu, nez jen vecny nahodny pokus-omyl)
6
Odkladiště / Re:Sháním nadšence do SDR z Prahy
« Poslední příspěvek od RDa kdy Dnes v 12:09:56 »
Zdravim,
snazim se proniknout do SDR problematiky a jsem vecny zacatecnik. Nenasel by se nekdo z Prahy co by zasel na pivo a pokec o SDR? Premyslel jsem ze na to udelam Meetup, ale myslim ze moc lidi bych tam nedostal :D

A v jakem smeru te to zajima? Resp. zkus priblizit svuj use case nebo cile... jake pasma, modulace, obsah, zda jen pasivni prijem/analyza nebo i samotny prenosy, nebo emulace retro siti a pod.

SDR je stejne siroky pojem jako ICT :D
7
« Poslední příspěvek od uwe.filter kdy Dnes v 10:52:43 »
Tady na Rootu se v diskuzích i coby autor vyskytuje https://www.root.cz/autori/jan-hrach/ a ten se tomu věnuje profesionálně. Můžeš se ho zkusit zeptat, třeba by měl zájem se podělit o zkušenosti (ale samozřejmě nemůžu mluvit za něj a mám o něm povědomí jen z Roota :-)).
8
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 10:45:08 »
stará nerdí garda dorostla holt do věku, kdy je vytěžuje rodina :D

Pak je generace, které děcka zrovna odrostla a o pozornost rodičů nestojí - ti šťastnější mají znovu trochu času si hrát.

Pak je generace, kterou už vytěžují vnoučata.

Pak je generace, která odešla do důchodu... a ti pravověrní popravdě levnému SDR moc nehoví, protože vyrostli na analogových technologiích a na hraní mají spíš nějaký ten stolní spektrák, VNA apod.
9
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 10:40:11 »
A Astrometa oproti R820T2 má takový špinavější signál - je vidět ve waterfallu podstatně víc rušivých čárek

Můj první RTL2832 dongle měl tuner E4000, taková miniaturní HAMA v kovovém pouzdérku, hrozně se hřeje... a ve spektru je lesík harmonických lokálního oscilátoru tuším 28 MHz.
10
« Poslední příspěvek od bobprasak kdy Dnes v 10:32:43 »
Nadšenec do SDR sice jsem, ale s časem to je u mě hodně problematické (stará nerdí garda dorostla holt do věku, kdy je vytěžuje rodina :D )

This! :D
Stran: [1] 2 3 ... 10