Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Studium a uplatnění / Re:Snížení mezd v IT
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 20:55:54 »
BTW jine, ale s platem souvisejici ( a casto probirane) tema.
tohle je muj nakup v Pod krkonosi, za 139 czk.
kvalita neskutecna (pro mne Prazaka)

jsem si nebyl jisty, zda se prodavacka (primo v pekarne) nespletla.
Kolikrakt vic by to stalo ve meste, jehoz slava se nebes dotyka?
Jenom 2x? To urcite ne. 3x

jeslti nas ta kvalita ceskeho zivota nestoji prilis mnoho,
2
Studium a uplatnění / Re:Snížení mezd v IT
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 20:25:59 »
to je trochu jina situace, to jsou preprodejci, je to "multilevel marketing'

ve skutecnosti cokoliv slibi, se snizi v druhem ci tretim kole. to budou zkouset na 3 - 3,5/ den. Mozna se to nizsi cislo objevi az v okamziku podpisu smlouvy, kterou dodaji na posledni chvili.

horsi je ,ze koncovy zakaznik bude platit 20 tisic/den mozna 30 a bude ocekavat draheho, ale neskutecne produktivniho seniora s nasazenim

p.s. penize budou prichazet s 3-4 mesicnim zpozdenim, protoze nekdo v indii bude podepsiovat timesheety az po 14 eskalacich.

takze tech 5k se zmeni v zatracene drahou zkusenost.



Nevim, kolik berou v Bangladesi, ale od Indu mi porad chodi zpravy na Linkedinu, hledaji nekoho v CZ na kontrakt za max. 5k/MD. Tricet to neni, ale hitparada taky ne.
3
Studium a uplatnění / Re:Snížení mezd v IT
« Poslední příspěvek od pruzkumbojem kdy Dnes v 20:13:12 »
Musim rict, ze vsichni v 200 clennem tymu maji vysokou z "Computer science", jinak by je indicky firmy nenabrali...anglictina, odborna terminologie, vsechno tam je. Plni chute do schuzovani a schovavani se do anonymity kolektivu.

A makaji teda 14+ hodin vcetne vikendu.
Casto vic, protoze vsechno delaji na posledni chvili, idealne den pred demem pro zakaznika.
Cim dokazou zabit tech 6 mesicu predtim, pravdepodobne standupy, 3-4 denne.

Jinak jsem tedy dosatecne nezduraznil, ze ted Code review delaji. Zniceho nic velmi intentenzivne. Asi mi to neuverite, jak intenzivne. Vyhradili na to 2 schuze po 2 hodinnach denne, o vikendech je to 1x2 hodin na den.
Celkem 24 hodin skupinoveho code review /week.
Oni teda zadnej proces dlouho neudrzi v behu (nic dohodnutyho neplati dyl nez 2 tydny), tak nevim, jak to tam chodi, byl jsem na tom 2x.
Mam velmi pravdepodobnou teorii, ze cilem tech review je doslova nic nestihnout,  "zakaznik si zaslouzi ci vyzadal maximalni kvalitu kodu, takze nestihneme nic dodat" Nikdo nechape, ze nejsou pokutovani za nedodrzeni smlouvy a zpozdeni, mozna v ramci obsazeni noveho trhu skutecne pracuji zadarmo.

Samozrejme indicka Computer science generuje algoritmy nezname na nasem kontinentu.

napriklad " pokud neni konstanta X nula, pricti to X ke kazdemu recordu"

= to se dela tak, ze se ten test na X!=0 da dovnitr cyklu, 10 000 000x se testne, zda je X nenulova a kdyz tak se udela ta operace.

Funguje je to, jak zakaznik chtel? jo, tak vo co de?

sorry, jsem burn out,tak se mi to ani nechce formulovat a popisovat.
4
Studium a uplatnění / Re:Snížení mezd v IT
« Poslední příspěvek od Radek Zajíc kdy Dnes v 20:01:47 »
Nevim, kolik berou v Bangladesi, ale od Indu mi porad chodi zpravy na Linkedinu, hledaji nekoho v CZ na kontrakt za max. 5k/MD. Tricet to neni, ale hitparada taky ne.
5
Vývoj / Re:Test klávesnice v Gfortranu
« Poslední příspěvek od EC1045.01 kdy Dnes v 19:26:08 »
Díky moc za pomoc, funguje i pod W7 32bit.
6
Vývoj / Re:Test klávesnice v Gfortranu
« Poslední příspěvek od mikrom kdy Dnes v 19:12:46 »
Myslim, ze namiesto povodnej funkcie ifbrk() bude stacit aj C-funkcia getch().
Je s nou sice problem, lebo je v conio.h a nie je standardne v C k dispozicii - t.j. nie je v gcc na Linuxe, ale zhodou okolnosti vo Windowse v MinGW gcc je a aj funguje.

Takze takto mi to funguje vo windows:

getch_example_windows.f95
Kód: [Vybrat]
program test
  use iso_c_binding
  implicit none

  interface
    function c_getch() bind (c, name='getch') result (c)
      import :: c_int
      integer(kind=c_int) :: c
    end function c_getch
  end interface

  integer :: i

  i = 0
  do while (i.eq.0)
    i = c_getch()
  end do
  if (i.eq.86 .or. i.eq.118) then
    write(*,*)'Vkladat'
  else if (i.eq.80 .or. i.eq.112) then
    write(*,*)'Prohlizet'
  end if
end program test

Kompilacia
Kód: [Vybrat]
gfortran getch_example_windows.f95 -o getch_example_windows
7
Studium a uplatnění / Re:Snížení mezd v IT
« Poslední příspěvek od CPU kdy Dnes v 19:08:46 »

V Indii je nejmenší číslo 0.1 což označuje 100 000 programátorů.
Takže máš dav Indů, řekněme milion dostudovaných každý rok, kteří hledají nějaké uplatnění.
Jsou mezi nimi ti nejchytřejší i nejblbější, v poměru....no....raději...nekomentovat.
Část z těch špatných se prostě dostane i na důležité pozice.
Za rok to jsou dva miliony Indů, kteří se chtějí chytit jako programátoři.
Část z těch špatných se prostě dostane i na důležité pozice.
Za další rok už to jsou tři miliony Indů.
Část z těch špatných se prostě dostane i na důležité pozice.
Za další rok už to jsou...
....
....

Nicméně musím říct, že jich znám docela dost a všichni berou slušný balík, houby umí, ale plat mají dobrý.
Rozhodně by v Evropě nemakali za třicet :-D
Naopak si myslí, že Češi jsou blbci, protože jsou ochotní platit za plat jako v Bangladéši.
8
Vývoj / Re:Test klávesnice v Gfortranu
« Poslední příspěvek od EC1045.01 kdy Dnes v 19:07:00 »
MS FORTRAN 77 je můj první programovací jazyk a více méně se v něm orientuji a mám v něm napsáno spoustu programů jenže je to 16bit a na 64bit systémech jaksi 16bit nejede a vyrtualizace není úplně to pravé ořechové (překladač MS FORTRAN 77 jede jen do WXP). Gfortran podporuje skoro celou syntaxi FORTRAN 77 takž úprava do Gfortranu byla poměrně snadná. Jak se zabrousí do volání systémových služeb tak tam plavu hlavně v tom moderním Gfortranu.

Pokud jde o programovací jazyky tak nějak umím FORTRAN 77, BASIC, ASM 8080A a HTML. Takže přepis do něčeho jiného je trochu problém teda pud jde o PC.

Doinstaloval jsem GCC

Díky ale na widlích to samozřejmě nefungovalo (nešlo přeložit) aneb to nenašlo knihovnu „TERMIOS.H“

Konkrétně ta funkce IFBRK je psaná v asembleru a volá systémovou službu DOSu a je přidaná do knihovny. To že to běží v cyklu je proto, že se čeká na stisk klávesy, aneb po zavolání funkce se provede jeden test klávesnice (úplně stejně to funguje i pod CP/M ze kterého MS DOS vychází). Pokud není stisknutá klávesa tak se vrátí nula jinak ASCII kód klávesy.  … on ten jeden test klávesnice má i výhodu v tom že se dá během chodu programu do něj „zasahovat“ např. pozastavit, …

Našel by se někdo kdo by tu náhradu za IFBRK() napsal pro widle.

Analogie IFBRK() ale v ASM 8080A po CP/M
Kód: [Vybrat]
CTIZ: MVI C,6
MVI E,0FFH ;CHCEME ZNAK
CALL BDOS
ANA A
JZ CTIZ ;ZADNY NENI
RET
9
Vývoj / Re:Test klávesnice v Gfortranu
« Poslední příspěvek od tecka kdy Dnes v 17:47:23 »
Ta funkce signal nastavuje obsluhu signálu a nemá nic společného se čtením standardního vstupu. Nevidím důvod používat Fortran, když ho znáš tak málo, že na tom příkladu nevidíš, že tam není žádné I/O.

Implementace náhrady ifbrk (nevím, jak přesně má fungovat) v Céčku může vypadat třeba takhle:
== keys.c
Kód: [Vybrat]
#include <unistd.h>
#include <termios.h>

static char readchar(int block)
{
char c;
struct termios oldtios, newtios;

if (tcgetattr(STDIN_FILENO, &oldtios) < 0) return 0;
newtios = oldtios;
cfmakeraw(&newtios);
newtios.c_cc[VTIME] = 0;
newtios.c_cc[VMIN] = block ? 1 : 0;
if (tcsetattr(STDIN_FILENO, TCSANOW, &newtios) < 0) return 0;
if (read(STDIN_FILENO, &c, 1) != 1) c = 0;
if (tcsetattr(STDIN_FILENO, TCSANOW, &oldtios) < 0) return 0;
return c;
}

int getkey()
{
return readchar(0);
}

int waitkey()
{
return readchar(1);
}
== main.f
Kód: [Vybrat]
      program main
      integer :: i

      interface
        integer(c_int) function ifbrk() bind(C, name="getkey")
          use, intrinsic :: iso_c_binding, only : c_int
        end function
      end interface

      i=0
      do while (i.eq.0)
i=ifbrk()
      end do
      if (i.eq.86.or.i.eq.118) then
write(*,*)'Vkladat'
      else if (i.eq.80.or.i.eq.112) then
write(*,*)'Prohlizet'
      end if
      end

Pokud máš i GCC, tak ten céčkový soubor jen přihodíš do kompilace
Kód: [Vybrat]
gfortran main.f keys.c -o test
Je to samozřejmě pro Linux, pro jiný systém to třeba přepíše někdo jiný. A nemá smysl, aby to čekání na klávesu valilo v cyklu a místo "getkey" v tomhle případě můžeš použít čekající "waitkey".
10
Studium a uplatnění / Re:Snížení mezd v IT
« Poslední příspěvek od tralala5 kdy Dnes v 17:08:27 »
teraz budem za rasistu ale myslim si ze najlepsi koderi su belosi zo severnej ameriky alebo europania a to najma skandinavci a istym sposobom aj stredna europa.

India a spol. to je katastrofa. Cinan este dokaze nieco nakodit ze sa na to da aj pozerat ale byvaju trocha hanblivi. Tam daju vyraznejsie na hierarchiu kdezto Zapadniari sa medzi sebou bavia viac narovinu. Akokeby sa Cinania hanbili.

Cinan este musi prekonat to, ze pise kod v latine a nie v tych ich klikihakoch. Rovnako arabi atd... Pozna niekto Javistu z nejakeho Omanu? :D

India, to je paralelny vesmir ktory treba ohradit plotom.
Stran: [1] 2 3 ... 10