Sháním nadšence do SDR z Prahy

Sháním nadšence do SDR z Prahy
« kdy: 23. 10. 2025, 19:03:01 »
Zdravim,
snazim se proniknout do SDR problematiky a jsem vecny zacatecnik. Nenasel by se nekdo z Prahy co by zasel na pivo a pokec o SDR? Premyslel jsem ze na to udelam Meetup, ale myslim ze moc lidi bych tam nedostal :D

Diky

a6b

• 150
    • Zobrazit profil
Re:Sháním nadšence do SDR z Prahy
« Odpověď #1 kdy: 23. 10. 2025, 20:02:14 »
a proc o tom nediskutovat zde online, otevrena diskuze muze byt taky zajimava a lidi muzou prijit se zajimavymi nazory.
ja o tom moc, nevim takze odhaduju, ze to bude bastleni ve spojeni s nejakymi chipy pro vysilani a prijimani radioveho signalu, takze diskuze bude o chipech, hardware, software a antenach a provozovani na volnych frekvencich a malych vykonech.

mate uz nejake zaseky v chytani/vysilani signalu?

« Odpověď #2 kdy: 23. 10. 2025, 20:32:18 »
Ahoj, kdyby mel nekdo zajem, mam tady HW mozna vhodny pro SDR nadsence :-)
Je to USB 2.0 SDR+DAB+FM TV RTL2832U+R820T2 kupovane na Aliexpressu.
Pouzival jsem to na zachytavani wireless mbus signalu z meraku vody, nez nam je predelali na LoRa :-(
Dam zadarmo za odvoz, kdyz si pro to prijedete (Praha, neposilam).

« Odpověď #3 kdy: 23. 10. 2025, 23:02:45 »
Ahoj, kdyby mel nekdo zajem, mam tady HW mozna vhodny pro SDR nadsence :-)
Je to USB 2.0 SDR+DAB+FM TV RTL2832U+R820T2 kupovane na Aliexpressu.
Pouzival jsem to na zachytavani wireless mbus signalu z meraku vody, nez nam je predelali na LoRa :-(
Dam zadarmo za odvoz, kdyz si pro to prijedete (Praha, neposilam).
Myslim, že to znám, neni to to, čemu se říkalo nějak Astrometa? Bílej poměrně velkej dongl s anténním vstupem… (ne že bych ho chtěl, já ho mám, spíš mě zajímá, pokud už se tady o tom bude diskutovat, co se s tím dá zajímavého dělat, protože na příjem DVB-T2 se mi to moc nehodilo, anžto to má nějakou chybovost, která do streamu jednou za čas hodí viditelnou chybu).

« Odpověď #4 kdy: 23. 10. 2025, 23:05:35 »
Nejsem z prahy ale naky rychly kafe/caj/vino zkratka jed dle preferenci dat klidne muzem. Nejake hrani mam za sebou, ale nic vaznyho a momentalne na to nemam vubec protoze rodina.