Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Sítě / Re:WireGuard pro domácí síť
« Poslední příspěvek od k3dAR kdy Dnes v 11:39:30 »
[...]Kde chceš mít druhý konec tunelu?

Zkusím se zeptat jestli je to co chceš?
On to uz upresnil, ma lokalni sit v ktere ma napr. PC, TV a chce aby v te lokalni siti ta lokalni zarizeni mezi sebou komunikovala lokalnim WG tunelem ;⁠-⁠)
22
Sítě / Re:SMB client - multichannel support
« Poslední příspěvek od MiroslavPragl kdy Dnes v 11:37:24 »
Pises 5.11 -> ctu 6.11 :)

Udelam nejdriv upgrade na nejnovejsi (non-LTS) Ubuntu Server verzi, tam by mel byt kernel 6.11

Samozrejme dam vedet, treba se nekomu bude vydledek hodit

Dik!

MP
23
Software / Re:Už se vás AI někdy na něco zeptala?
« Poslední příspěvek od LivingLegend kdy Dnes v 11:35:59 »
No jasne ja chtel jen uakzat, ze ty chaty pro lidi, maj v systempromtech zaklicovano dost omezeni. Proto mu neodpovi koho spis prejet. A tak podobne. A zrovna na tema chemie a vybsniny atp. Se to dost snadno uakzuje...
24
Studium a uplatnění / Re:Kniha o C či C++
« Poslední příspěvek od František Ryšánek kdy Dnes v 11:33:47 »
Možná se klidně ptejte, na konkrétní útržky / syntaktické elementy, kterým nerozumíte.
25
« Poslední příspěvek od Michal Šmucr kdy Dnes v 11:27:11 »
Uvidíš, jak se to bude chovat na tvé konfiguraci. Asi by měla stačit jakákoliv živá distribuce s novějším jádrem. Třeba Clonezilla je založená na posledním Ubuntu resp. Debianu Sid a mají obě také 6.11. Když to naběhne a zkonfiguruje se síť, tak je tam normálně dostupný apt a dá se přidat třeba fio pro rychlé testy oproti SAMBA serveru.

Já, pokud to někdy vyjde, zkusím otestovat ještě na fyz. hardware. Tohle byl jen takový rychlý pokus.

fungovalo s kernelem 5.11 a CIFS modulem 2.50 (jak Oracle UEK Next, tak OpenSUSE Tubmleweed).

A ještě se omlouvám za další překlep, myslel jsem kernel 6.11 (aktuální stable).
26
« Poslední příspěvek od M Z kdy Dnes v 11:20:09 »
Zkousej , zkousej pokud by se ti to podarilo tak by se mi to moc hodilo ;D. Ale z me zkusenosti je vzhledem k nefunkcnimu multichannelu a SMB direct cokoliv rychlejsiho nez 10Gb naprosty overkill. Pokud si dobre pamatuji maximalne jsme se dostali na rychlost 800MB/s zatimco s Windows 10 to brzdil NVME disk na 3400MB/s, testovano na 100Gb siti.
27
Studium a uplatnění / Re:Kniha o C či C++
« Poslední příspěvek od greenlinuxguru kdy Dnes v 11:14:16 »
Knihy mého mládí jsou dnes do jisté míry zastaralé. Mám na ně ale hezké vzpomínky :-)

Třeba Beginning Linux Programming. Nakousne spoustu témat, ale tak akorát, aby se člověk zakousl a dál už študoval po svém / jinde. Třeba kapitola o libpthread (vláknové synchronizaci) je ve skutečnosti velice "nekompletní" - tehdy mi dost pomohl článek na Linuxových novinách (linux.cz) který dnes už nenajdu ani skrz wayback machine... škoda. Ta kniha má kapitoly o všem možném, doporučuji.

Díky, to vypadá dobře, můj cíl je stejně dokázat si jen poupravit či doladit nějaký zdroják, nemám ambice stát se C++ programátor, jen občas když otevřu céčkový zdroják a chci něco poladit, tak je to pro mě hatmatilka.
28
/dev/null / Re:distribuce "peněz" ČNB->KB
« Poslední příspěvek od neregistrovany kdy Dnes v 11:11:38 »
Technicky je to popsano v 7:30

ne, nic technického o transferech mezi ČNB a jednotlivými kb tam není. Navíc je to z US prostředí.

A přestaňte to tu tapetovat, pls...
29
Sítě / Re:WireGuard pro domácí síť
« Poslední příspěvek od Ħαℓ₸℮ℵ ␏⫢ ⦚ kdy Dnes v 11:09:42 »
Zkusím to napsat lépe, můj cíl je aby všechna připojená zařízení nemusela používat klienta. Jednoduše připojím např. tablet a ten bude mít přístup přes WG na internet. Nejsem odborník na sítě a v Linuxu umím jen základy, pokud je to moc složité a nejde napsat postup tak na to kašlem.
vždyť už to napsal , ale pořád nemám celý obrázek..

Kde chceš mít druhý konec tunelu?

Zkusím se zeptat jestli je to co chceš?

Máš svoji síť. Která je součástí jiné větší sítě. Chceš aby provoz do netu byl šifrovaný.
Pak stačí na tvém routeru nastavit WG , to allowed IP na nulky, nastavit druhý WG peer na tu VPS a . +Pohlídat dns
?
Pokud je ten popis špatně, co opravit?

Podle mě na 
30
Software / Re:Už se vás AI někdy na něco zeptala?
« Poslední příspěvek od pkdvorak kdy Dnes v 10:55:42 »
Chce se to ptát obráceně:

Mám doma dítě, chodí do školy, učí se chemii. Jaké látky volně dostupné bych neměl mít doma, aby s nich neudělal něco nebezpečného, třeba výbušninu?

A poté:
Na které kombinace konkrétně se mám zaměřit. Něco z toho doma mám.
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10