To by mě zajímalo, který provozovatel takovou odpovědnost nese, a bez problémů ti proplatí ztrátu milion Kč, která vznikla kvůli neuzavřenému obchodu.
Každý, který se smluvně zaváže ti takovou odpovědnost proplatit.
I u seznamu můžeš mít garantovaný email. Jen není bezplatný, a nebavím se o SMS na zvětšení velikosti schránky.
Další věc ale je, jak budeš prokazovat, že zrovna daný provozovatel emailového serveru za nedoručení emailu, a tedy případné ztráty obchodu, je vinen. Nechtěl bych takový soudní spor zažít, na straně toho kdo bude dokazovat škodu.
Problém je v tom, že:
1. Upozornění na hrozící zrušení schránky nebylo přeposláno (možná že vůbec nebylo posláno).
2. Už 2 dny po zrušení schránky nebyli schopni/ochotni obnovit data i když v podmínách se zavazují k obnovení doručených zpráv měsíc po zrušení schránky.
Ad. 1. otázka která však není zodpověditelná. Oni budou tvrdit, že odeslali. K chybě se moc nepřiznají.
Ad. 2. bohužel, není jak po nich žádat uvedení do původního stavu, když přímo v podmínkách mají, že nic negarantují...
Problém 2. v mém případě není zásadní, protože zprávy jsem měl přeposílané jinam a tedy jsem o ty důležité nepřišel. Velký problém by to mohl být pro ty, kteří nemají zálohy.
Na zálohy používám, synchro do více HW strojů. S tím, že minimálně jeden je "virtuální" a spouštěn v "pravidelných" intervalech.
... uz leta pouze pop3/imap a schranky nejsou smazane..
Na tohle se, dle zkušeností jiných diskutujících nedá spolehnout.
Já pro změnu spoléhal na to, že mi, jako obvykle, příjde upozorňující mail a ten nepřišel.
No na emaily se obecně spolehnout nedá. Zvláště v záplavě SPAMu přehlídně člověk ledaco.