Seznam.cz jak přijít o data

Re:SEZNAM.CZ jak přijít o data
« Odpověď #60 kdy: 06. 11. 2014, 10:53:03 »
Tak na rozuzlení této záhady si počkám ...
Rád bych tě ovšem upozornil na to, že nesouhlasím s názorem, že liščí smyčka drží líp než dračák!

A stále je tu záhada, proč Šemík uháněl k Radotínu, zatímco Horymír uháněl k Neumětelům?

Re:Seznam.cz jak přijít o data
« Odpověď #61 kdy: 06. 11. 2014, 11:32:30 »
Jen tak pro zajímavost:

Přečetl jsem si to co nikdo moc nečte, aktuální smluvní podmínky seznamu. A hle je tam:

h) Provozovatel si vyhrazuje právo ze systému
Služby Email kdykoli bez náhrady vymazat jakýkoli
uživatelský účet:

* který byl vytvořen, ale uživatel se do něj
      nepřihlásil déle než 1/2 roku (v tomto
      případě má Uživatel nárok kdykoli po dobu
      jednoho měsíce po zrušení schránky
      na získání doručených zpráv k datu zrušení
      emailové schránky,

Robert

« Odpověď #62 kdy: 06. 11. 2014, 12:06:06 »
Zdravím,
  tak jsem se vylekal a zkusil se přihlásit na svůj mail, který jsem měl na post.cz. Ten už dříve spolkl seznam.cz a hle, místo přihlášení jsem se dozvěděl, že je třeba změnit heslo (nechci, ale prý musím, na mail mě dál nepustí). OK, ale:
Citace
Změna hesla

Chceme, aby byla vaše schránka chráněna a nedocházelo k jejímu zneužívání např. k rozesílání spamu. Proto vás prosíme o změnu vašeho stávajicího hesla k přístupu do schránky. Na telefonní číslo, které zde zadáte, vám zašleme autorizační kód a poté ho navíc spojíme s vaším e-mailem. V případě ztráty hesla si na toto telefonní číslo budete moci nechat zaslat nové.

Takže teď už je třeba telefon, ale ten já jim dát nechci. Takže asi mám smůlu a počkám ještě pár měsíců, než dopadnu stejně. Nebo je nějaké jiné řešení?

« Odpověď #63 kdy: 06. 11. 2014, 12:20:11 »
Tuto diskuzi jsem zakládal, abych si trochu poplakal nad ztrátou svých iluzí, abych varoval lidi kteří na tom mohou být podobně jako já, abych se dozvěděl víc fungování záloh, kdyby tu byl někdo kdo má se Seznamem v této oblasti zkušenosti, případně kdyby se tu objevil někdo, kdo by na to měl v Seznamu vliv, aby se postaral o nápravu.
Kdybys to napsal úplně normálně "lidi, dejte si na tohle bacha, nepřečetl jsem si podmínky a doběhlo mě to", neřekl bych půl slova.

Ze ses blbej ty neznamena ze vsichni, vime? Ty si vazne mysis ze pred 20ti lety mel sezna 150 pravniku? lol v dobe kdy fungoval na 1x p133? lol lol lol. Zjevne o tom vis lautr velky howno.
Jasně, v době, kdy jel seznam na 1xp133, měl v televizi reklamu na email zdarma na doživotí a neměl peníze na služby externího právníka, takže jim smluvní podmínky sepisovala uklízečka, která tam zapomněla dát klauzuli o tom, že podmínky se můžou změnit, která se jinak dává všude. No, co byste taky chtěli od uklízečky, ta je ještě blbější než Prýmek.

Přečetl jsem si to co nikdo moc nečte, aktuální smluvní podmínky seznamu. A hle je tam:
Čili po vedení 5ti stránkové nasrané debaty o tom, jak Seznam nedodržuje podmínky, sis teda ty podmínky přečetl. Gratuluju.

Takže teď už je třeba telefon, ale ten já jim dát nechci. Takže asi mám smůlu a počkám ještě pár měsíců, než dopadnu stejně. Nebo je nějaké jiné řešení?
Předplacená simkarta za 200Kč nebo nějaká promo za 0Kč. Akorát tam teda asi to číslo zůstane zaregistrovaný a když se něco dalšího stane, budou tě na něm chtít kontaktovat, ale mezi tím ti ji zruší pro nepoužívání operátor. Takže bude aspoň námět k diskusi, jací jsou operátoři svině, když ti zruší promo zdarma předplacenku, kterou jsi pár let nepoužíval :)

« Odpověď #64 kdy: 06. 11. 2014, 12:53:40 »
Přecházíme do dalšího dějství. Nové poznatky jsem šel probrat s technickou podporou.
Osobní údaje jsem změnil a smazal omáčku.

Kód: [Vybrat]
Nyní s Vámi hovoří  TP Seznamu (Helpdesk) - Email
11:51 TP Seznamu: Dobrý den, jak Vám mohu pomoci?
11:51 Mintaka: Dobrý den
11:51 Mintaka: Včera jsem zde řešil problém se zrušením tří mých účtů,
kdy mi chybou na straně seznamu nebyly doručeny zprávy o tom,
že je třeba se přihlásit.

Dozvěděl jsem se, že nelze obnovit data z mých účtů, protože se při rušení účtu smazávají.
Tomu samozřejmě nemohu uvěřit a považuji toto vyjádření za nepravdivé.

Prosím o ujištění, zda opravdu nelze obnovit data z účtu, který seznam před cca 5 dny zrušil pro delší než 1/2 roční nepřihlášení.
11:52 TP Seznamu: Bohužel je to tak, ve chvíli kdy je schránka zrušená, není možné data obnovit.
11:52 Mintaka: V tom případě si dovolím citovat vaše aktuálně platné licenční podmínky:
11:53 Mintaka: http://napoveda.seznam.cz/cz/licencni-ujednani.html

h) Provozovatel si vyhrazuje právo ze systému
Služby Email kdykoli bez náhrady vymazat jakýkoli
uživatelský účet:

* který byl vytvořen, ale uživatel se do něj
nepřihlásil déle než 1/2 roku (v tomto
případě má Uživatel nárok kdykoli po dobu
jednoho měsíce po zrušení schránky
na získání doručených zpráv k datu zrušení
emailové schránky,
11:53 Mintaka: Znamená to tedy, že porušujete vlastní licenční podmínky?
11:54 TP Seznamu: Ve chvíli, kdy se do schránky půl roku nepřihlásíte, je tato deaktivována - nejsou do ní doručovány zprávy a je možné se přihlásit a tím data zachránit. Pokud se nepřihlásíte ani po této měsíční lhůtě, jsou data smazána.
11:55 Mintaka: Nerad bych zabíhal do detailů, ale chybou na straně seznamu mi nebyla zpráva o nutnosti se přihlásit do účtu doručena. Nicméně stalo se...
11:55 Mintaka: V licenčních podmínkách však píšete, že maily můžete obnovit.
11:56 Mintaka: Proto se opětovně zeptám. Znamená to tedy, že porušujete vlastní licenční podmínky?
11:56 TP Seznamu: Maily jsou obnoveny automaticky, pokud se přihlásíte v měsíční lhůtě od deaktivaci. Vzhledem k tomu, že se Vám zobrazila prázdná schránka, přihlásil jste se až po uplynutí ochranné lhůty.
11:56 Mintaka: Mé schránky byly "deaktivovány" cca před 5 dny.
11:58 Mintaka: Všechny účty jsem aktívně používal, Měl jsem zde filtry na přesměrování zpráv.
11:58 Mintaka: Takže zrušení jsem zjistil velmi brzy. Hned jak mi lidé nemohli doručit zprávu.
12:01 TP Seznamu: Pro možnost dalšího prověření situace se mi prosím autorizujte k danému uživatelskému účtu tlačítkem "Autorizace", nacházejícím se v pravé horní části tohoto okna. Při autorizaci použijte stejné údaje, jaké používáte k přihlášení, a nezatrhávejte volbu "Vlastním emailem".
Uživatel xxx@xxx.cz se úspěšně autorizoval.
12:02 Mintaka: Mám zde například zprávu, která mi byla přeposlána z účtu Mintaka <xxx@xxx.cz> 31.10.2014 v tu dobu byl účet aktivní. Během víkendu došlo k deaktivaci. Jsem tedy stále v měsíční lhůtě od deaktivace.
12:04 TP Seznamu: Děkuji, předám situaci k dalšímu prověření kolegům. Na jaké adrese Vás mohou kontaktovat?
12:05 Mintaka: komunikovat můžeme na adrese ----@---.cz už jsem opět nastavil filtry pro přeposílání
12:08 Mintaka: To asi bude proteď vše. Pokud ano, přeji pěkný den.
12:09 TP Seznamu: Ano, zatím to takto bude vše. Také přeji hezký den.

Následně mi přišel email od helpdesk@firma.seznam.cz ve kterém chtějí popsat podrobnosti...  uvidíme co bude dál.

wheel inventor

« Odpověď #65 kdy: 06. 11. 2014, 13:50:45 »
Kdyz si ty maily nekam preposilas, tak bys je mel mit na tom druhym uctu ne?

« Odpověď #66 kdy: 06. 11. 2014, 14:27:48 »
RE. wheel inventor:

Ano, jak jsem zde již několikrát zmiňoval, důležité maily mám zálohované na hlavním účtu.

------------
Mailem jsem poslal rekapitulaci problému a tyhle dva odstavce:

Citace
Za řešení mé situace bych považoval, nejlépe obnovení stavu účtů tak
jak byly před deaktivací, případně alespoň možnost stažení všech zpráv
pro offline použití a nastavení "neomezené" velikosti schránek.

Dále bych rád prosadil, aby důležité maily o plánovaném zrušení
schránky akceptovaly nastavení filtrů a podobná situace se již
neopakovala. Tyto zásadní zprávy by dle mého měly být odeslány ve 3
kopiích. Jedna procházející jako normální zpráva akceptující filtry,
druhá filtry obcházející a třetí zaslaná na kontaktní email.
Jsem si jist, že pro seznam.cz by tento režim zasílání nebyl žádný
technický problém.

Hmmm

« Odpověď #67 kdy: 06. 11. 2014, 14:37:41 »
Ale treba uznat, ze je to od nich svinarna zasielat taketo dolezite spravy, pre ucet zivotne dolezite spravy, tak aby ignorovali nastavenia forward filtrov.

Uprimne nechapem toto rozhodnutie, nedava mi ziaden zmysel. Ani z ludskeho, ani z technickeho hladiska.

wheel inventor

« Odpověď #68 kdy: 06. 11. 2014, 14:44:06 »
Kdyz maily mas jinde tak fakt nevim co resis...

Abych to shrnul:
- Mel jsi ucet zdarma
- Vlastni chybou jsi o nej prisel
- Cely jsem to necetl takze nevim jestli ho znovu aktivovali, i kdyz prazdny
- O zadny data jsi kazdopadne neprisel
- Ted se tady jen zbytecne rozcilujes...

« Odpověď #69 kdy: 06. 11. 2014, 14:53:40 »
RE. wheel inventor,  "fakt nevim co resis":

V tom shrnutí vidím několik faktických nepřesností. (řečnická otázka) Proč se pouštět do shrnutí, když svými slovy "fakt nevim co resis"?

Pokud máte zájem vědět co řeším, což takhle si přečíst diskuzi.
Nápovědu lze hledat třeba v příspěvku z 05. 11. 2014, 21:31:24

« Odpověď #70 kdy: 06. 11. 2014, 14:55:50 »
Čili po vedení 5ti stránkové nasrané debaty o tom, jak Seznam nedodržuje podmínky, sis teda ty podmínky přečetl. Gratuluju.

:) Víš, že jsi jediný, kdo se tu snažil zavádět řeč na podmínky?
Tedy až do okamžiku, kdy se Mintaka zmínil o jednoměsíčním právu na obnovení.

Ale treba uznat, ze je to od nich svinarna zasielat taketo dolezite spravy, pre ucet zivotne dolezite spravy, tak aby ignorovali nastavenia forward filtrov.

Uprimne nechapem toto rozhodnutie, nedava mi ziaden zmysel. Ani z ludskeho, ani z technickeho hladiska.

Mně te hlavně nedává smysl to, že podpora zapírá možnost obnovit data do jednoho měsíce.

- Vlastni chybou jsi o nej prisel
...
- Cely jsem to necetl takze nevim jestli ho znovu aktivovali, i kdyz prazdny
...
- O zadny data jsi kazdopadne neprisel
- Ted se tady jen zbytecne rozcilujes...

Když jsi to nečetl tak se radši vůbec nevyjadřuj  ::)
Ale je fakt že taky nechápu ty lidi, co se rozčilujou nad plynovejma komorama, přestože jsou naživu.
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

wheel inventor

« Odpověď #71 kdy: 06. 11. 2014, 15:05:36 »
Když jsi to nečetl tak se radši vůbec nevyjadřuj  ::)

Proletet to stacilo abych si udelal obrazek ;-)

A jak je videt hned z dalsi vety tak ta konkretni informace nebyla moc dulezita...

Ale je fakt že taky nechápu ty lidi, co se rozčilujou nad plynovejma komorama, přestože jsou naživu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man

wheel inventor

« Odpověď #72 kdy: 06. 11. 2014, 15:06:49 »
V tom shrnutí vidím několik faktických nepřesností. (řečnická otázka) Proč se pouštět do shrnutí, když svými slovy "fakt nevim co resis"?

To shrnuti ukazuje ze tam neni co resit.

« Odpověď #73 kdy: 06. 11. 2014, 15:12:45 »
... nechapu lidi, co se rozčilujou nad plynovejma komorama, přestože jsou naživu.

Kruté, ale trefné.

jehovista

« Odpověď #74 kdy: 06. 11. 2014, 15:19:23 »
Celou diskuzi jsem necetl, ale minimalne lzou v tom, ze se mazou vsechna data. Jednou jsem zkusil ten ucet nechat vyexpirovat a kdyz jsem si pak zalozil novy ucet se stejnym loginem, tak jsem tam nasel puvodni profilovkou.