Seznam.cz jak přijít o data

Re:Seznam.cz jak přijít o data
« Odpověď #75 kdy: 06. 11. 2014, 15:38:39 »
Celou diskuzi jsem necetl, ale minimalne lzou v tom, ze se mazou vsechna data. Jednou jsem zkusil ten ucet nechat vyexpirovat a kdyz jsem si pak zalozil novy ucet se stejnym loginem, tak jsem tam nasel puvodni profilovkou.

Což svým způsobem může být ještě větší průšvih, než smazání dat i ze záloh.

Po "deaktivaci" účtu jsem se přihlásil svým původním heslem, nezákladal jsem nový, jen ten účet byl vybílený. Což je jiný případ, než si založit nový účet se stejným jménem.

« Odpověď #76 kdy: 06. 11. 2014, 16:33:08 »
To shrnuti ukazuje ze tam neni co resit.

To shrnutí ukazuje jedině to, že sis diskuzi nepřečetl a že nevíš o čem mluvíš.
Seznam má v podmínkách, že do měsíce po zrušení účtu ti poskytnou tvá data. Když ale Mintaka požádal podporu o svá data, řekli mu, že data mažou v okamžiku zrušení účtu.

Ale je fakt že taky nechápu ty lidi, co se rozčilujou nad plynovejma komorama, přestože jsou naživu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man

Ale já jsem se nesnažil podvrhnout, že jsi mluvil plynových komorách. Jenom jsem upozornil, že myšlenka "nehas co tě nepálí", která má podobné rysy s tvou myšlenkou "nehas co tě nepálí, pokud se jedná o freemail na seznamu", má své nedostatky.
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

flv

« Odpověď #77 kdy: 06. 11. 2014, 17:36:39 »
Ta hysterie kolem zaloh je trochu licha ne ?

1) Seznam urcite zalohy ma, jiste to nevim, ale je to standard a predpokladam ze je ma, vypadky hardware musi resit x-krat od roka
2) Pokud dojde ke smazani uctu (smazani, ne havarii seznam infrastruktry), dojde i ke smazani dat.

Ohledne bodu 2) pokud by to seznam nedelal, budou tu chytraci rvat ze seznam si uchovava data i po smazani mailu (pravdep. ty samy co ted rvou ze jim je maze).

Prijde mi, ze tady lidi rozjeli brutalne dlouhy vlakno, ale ten obsah je takovej proste skrivenej, nedava smysl. Ja to mozna zopakuju, vy chcete aby po smazani email uctu mel seznam stale vsechny vase data ? To ze ke smazani uctu dojde autoamticky po nepouzivani mi jako vada na krase taky neprijde.

Takze co tu vlastne slavna root komunita resi ? Me trochu prijde jako kdybych sledoval diskuzi zhulenych typku.

Re:SEZNAM.CZ jak přijít o data
« Odpověď #78 kdy: 06. 11. 2014, 17:37:12 »
Sakra, tedy doufam, ze za prihlaseni k uctu" povazuji stazeni mailu pres POP.

Ne přihlášení je počítáno pouze přes web.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #79 kdy: 06. 11. 2014, 17:40:55 »
Takze co tu vlastne slavna root komunita resi ? Me trochu prijde jako kdybych sledoval diskuzi zhulenych typku.

I mně to tak připadá.
Kdyby sis místo hulení přečetl aspoň poslední stránku, nepsal bys takové nesmysly.
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

« Odpověď #80 kdy: 06. 11. 2014, 17:42:08 »
fsechny freeMail ucty pouzivam jen pro spam, pro registraci do for, kde je mi sumak co se tim uctem stane .
Pro praci mam ucty na svych domenach.

Kdyz vidim, kontakt na nejakou firmu , ktera ma ucet nekde na nejakem freeMailu, je to dost na zamyslenou .

Jistě máš pravdu, a proto gmail který je taky free, je na zváženou....

Mimochodem, i u seznamu.cz si lze zakoupit garantovaný email, se zálohou, a bez nutnosti se tam přihlašovat........ je to jen o penězích.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

flv

« Odpověď #81 kdy: 06. 11. 2014, 18:25:25 »
slowthinker:  Genericky statementy (typu "ty sis to neprecetl nevis o co jde") jsou ucinny ale malokdy maji jakoukoliv hodnotu

Predpokladal jsem abtrakni mysleni a znalost kontextu, takze co se tyce te sekce o "seznam ma ve svych podminkach ze to nesmaze po jeden mesic",  budu muset byt konkretnejsi a explicitne vyloucit relevantnost tyhle ex-post poznamky ktera nic nemeni na tom co jsem psal.

Pokud si dovolim byt  vice konkretni tak puvodni debata byla nesmysla v tom, ze smazani dat po smazani emailou bylo povazovano za dukaz nepritomnosti zalohovani u seznamu a moznych dopadu na spolehlivost sluzby. Pozdejsi zminka o mesicni "karantene" plusovy bod pro seznam urcite neni, ale nijak to nenarusuje pokrivenost uvodni diskuze.

Pokud bys vyzadoval abych byl jeste vice konkretni tak uz vice nabidnou nemuzu.

straw man

« Odpověď #82 kdy: 06. 11. 2014, 19:48:35 »
Jenom jsem upozornil, že myšlenka ... , která má podobné rysy s tvou myšlenkou ... , má své nedostatky.

Myslim ze tohle je presne podstata straw mana :-D

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #83 kdy: 06. 11. 2014, 20:20:42 »
Jen tak mimochodem jeste pred relativne nedavnym casem* meli tuhle funkcionalitu s neprihlasenim vysperkovanou tim, ze se dalo  prihlasit jen z ceske(a mozna slovenske) IP. Radost pro cloveka co jel na rok do ciziny :-)
* jak je to ted nevim

Tezko soudit, ackoliv za posledni 5let se situace nezmenila s pripojenim poskytovabnym Bell. Nefunguje a uz jsem si na to zvykl. Tak k nicemu to nepotrebuji, ale z historickych duvodu uchovavam.

Necetl jsem cele vlakno, avsak s tim mazanim accountu to nebude tak horke, protoze jsem se na seznam nelogoval nejmene 3 roky a ucet stale existuje. Netyka se to jen uctu, ktere kdysi v minulosti neakceptovali to placene "neomezene" navyseni kapacity?

« Odpověď #84 kdy: 06. 11. 2014, 20:51:52 »
Jenom jsem upozornil, že myšlenka ... , která má podobné rysy s tvou myšlenkou ... , má své nedostatky.

Myslim ze tohle je presne podstata straw mana :-D

To si myslíš špatně.
Použití analogie neimplikuje Straw mana. Straw man předpokládá, že vložíš někomu do úst, co neřekl.

« Odpověď #85 kdy: 06. 11. 2014, 20:58:09 »
Necetl jsem cele vlakno, avsak s tim mazanim accountu to nebude tak horke, protoze jsem se na seznam nelogoval nejmene 3 roky a ucet stale existuje. Netyka se to jen uctu, ktere kdysi v minulosti neakceptovali to placene "neomezene" navyseni kapacity?

Ty víš, že to může být možné ? Logiku by to mělo.

Robor

« Odpověď #86 kdy: 06. 11. 2014, 21:38:33 »
Zdravím,
  tak jsem se vylekal a zkusil se přihlásit na svůj mail, který jsem měl na post.cz. Ten už dříve spolkl seznam.cz a hle, místo přihlášení jsem se dozvěděl, že je třeba změnit heslo (nechci, ale prý musím, na mail mě dál nepustí). OK, ale:
Citace
Změna hesla

Chceme, aby byla vaše schránka chráněna a nedocházelo k jejímu zneužívání např. k rozesílání spamu. Proto vás prosíme o změnu vašeho stávajicího hesla k přístupu do schránky. Na telefonní číslo, které zde zadáte, vám zašleme autorizační kód a poté ho navíc spojíme s vaším e-mailem. V případě ztráty hesla si na toto telefonní číslo budete moci nechat zaslat nové.

Takže teď už je třeba telefon, ale ten já jim dát nechci. Takže asi mám smůlu a počkám ještě pár měsíců, než dopadnu stejně. Nebo je nějaké jiné řešení?

Najlepsie na tom je, ze sa tam daju zadat iba ceske telefonne cisla, takze pre nas zo Slovenska to znamena, ze uz sa neprihlasis.

« Odpověď #87 kdy: 06. 11. 2014, 21:59:13 »
To si myslíš špatně.
Použití analogie neimplikuje Straw mana. Straw man předpokládá, že vložíš někomu do úst, co neřekl.
- čili je to použití nevhodné analogie a její rozcupování namísto původní myšlenky.

« Odpověď #88 kdy: 11. 11. 2014, 23:40:06 »
Dnes, téměř po týdnu, jsem dostal vyjádření od helpdesku:

Citace
prověřili jsme Vámi nahlášenou situaci, z našich záznamů vyplývá, že s největší pravděpodobností nedošlo měsíc před zrušením Vaší schránky k zaslání upozorňujícího emailu, který by Vás informovat o budoucím zrušení schránky. Tedy i po termínu zrušení bylo přesměrování stále aktivní a přeposílalo emailové zprávy až do dne jejího zrušení. Tato chyba byla již naším  vývojovým oddělením opravena, aby se podobnému problému předešlo do budoucna.

Původní obsah Vašich schránek byl včetně veškerých dat již odstraněn a z naší strany nedisponujeme technickými prostředky k obnovení těchto dat a jejich následnému poskytnutí.

Za způsobené komplikace se velice omlouváme.

Odepisuji následující:

Citace
Děkuji za vaše vyjádření. Děkuji i za opravu zasílání důležitých upozornění. To je velmi vítaná zpráva.

Nerozumím větě cituji: "Tedy i po termínu zrušení bylo přesměrování stále aktivní a přeposílalo emailové zprávy až do dne jejího zrušení."

Nerozumím tomu, že po termínu zrušení bylo přesměrování stále aktivní, až do nějakého "druhého" zrušení a prosím o vysvětlení.

Za zrušení schránky považuji den, kdy přestaly byt přesměrovávány zprávy (cca 4.11.2014). Nepředpokládám, že by mi mohly být zprávy přeposílány, když by schránka byla "zrušena".

Pokud by to bylo možné, rád bych věděl, jak je možné, že v licenčních podmínkách cituji:

h) Provozovatel si vyhrazuje právo ze systému
Služby Email kdykoli bez náhrady vymazat jakýkoli
uživatelský účet:

* který byl vytvořen, ale uživatel se do něj
      nepřihlásil déle než 1/2 roku (v tomto
      případě má Uživatel nárok kdykoli po dobu
      jednoho měsíce po zrušení schránky
      na získání doručených zpráv k datu zrušení
      emailové schránky,

Stala se v mém případě nějaká výjimka, kvůli které porušujte vlastní licenční ujednání, nebo takto jednáte s daty všech uživatelů, tedy že jim ani 2 dny po zrušení schránky neumožníte získat alespoň nějaká data?

OMG

« Odpověď #89 kdy: 12. 11. 2014, 10:57:36 »
Dnes, téměř po týdnu, jsem dostal vyjádření od helpdesku:

Citace
prověřili jsme Vámi nahlášenou situaci, z našich záznamů vyplývá, že s největší pravděpodobností nedošlo měsíc před zrušením Vaší schránky k zaslání upozorňujícího emailu, který by Vás informovat o budoucím zrušení schránky. Tedy i po termínu zrušení bylo přesměrování stále aktivní a přeposílalo emailové zprávy až do dne jejího zrušení. Tato chyba byla již naším  vývojovým oddělením opravena, aby se podobnému problému předešlo do budoucna.

Původní obsah Vašich schránek byl včetně veškerých dat již odstraněn a z naší strany nedisponujeme technickými prostředky k obnovení těchto dat a jejich následnému poskytnutí.

Za způsobené komplikace se velice omlouváme.

Odepisuji následující:

Citace
Děkuji za vaše vyjádření. Děkuji i za opravu zasílání důležitých upozornění. To je velmi vítaná zpráva.

Nerozumím větě cituji: "Tedy i po termínu zrušení bylo přesměrování stále aktivní a přeposílalo emailové zprávy až do dne jejího zrušení."

Nerozumím tomu, že po termínu zrušení bylo přesměrování stále aktivní, až do nějakého "druhého" zrušení a prosím o vysvětlení.

Za zrušení schránky považuji den, kdy přestaly byt přesměrovávány zprávy (cca 4.11.2014). Nepředpokládám, že by mi mohly být zprávy přeposílány, když by schránka byla "zrušena".

Pokud by to bylo možné, rád bych věděl, jak je možné, že v licenčních podmínkách cituji:

h) Provozovatel si vyhrazuje právo ze systému
Služby Email kdykoli bez náhrady vymazat jakýkoli
uživatelský účet:

* který byl vytvořen, ale uživatel se do něj
      nepřihlásil déle než 1/2 roku (v tomto
      případě má Uživatel nárok kdykoli po dobu
      jednoho měsíce po zrušení schránky
      na získání doručených zpráv k datu zrušení
      emailové schránky,

Stala se v mém případě nějaká výjimka, kvůli které porušujte vlastní licenční ujednání, nebo takto jednáte s daty všech uživatelů, tedy že jim ani 2 dny po zrušení schránky neumožníte získat alespoň nějaká data?

Náš ústav se vám, pane Hudečku, mými ústy co nejsrdečněji omlouvá za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!