Skype „zahltí“ providerovi siť

Kamarád

Skype „zahltí“ providerovi siť
« kdy: 03. 11. 2014, 12:53:43 »
Je možné aby Skype vytížil komplet celou síť providerovi? Mám kamarádku, která když volá rodičům do Volgogradu (když volá ostatním lidem do Ruska či Běloruska,tak se to neprojeví), tak jí provider okamžitě volá, že mu kompletně vytěžuje jeho linku. Dnes ji hodil na nějaku samostatnou linku s omezením. S providerem není řeč, prý má vir a pokud se to bude opakovat odpojí ji. Bohužel bydlí na vesnici, kde nemá možnost výběru. Hledal jsem na netu, ale tento problém jsem nenašel. Poradíte? Dík.
« Poslední změna: 03. 11. 2014, 13:09:29 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:Skype "zhroutí" providerovi siť
« Odpověď #1 kdy: 03. 11. 2014, 13:02:12 »
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

j

Re:Skype "zhroutí" providerovi siť
« Odpověď #2 kdy: 03. 11. 2014, 13:09:09 »
"providerovi" in natura (= osobne a namiste) s velkym rozebehem prokopnout rit.

A napis sem jmeno toho dmnta.

PCnity

• 703
    • Zobrazit profil
Re:Skype „zahltí“ providerovi siť
« Odpověď #3 kdy: 03. 11. 2014, 13:26:09 »
To bude velmi velmi velmi srandovny provider :) Skype zvykol otvarat vela spojeni, ale to robia aj torrenty. Provider bude mat pravdepodobne velmi slabeho sietara.

flack

« Odpověď #4 kdy: 03. 11. 2014, 13:32:42 »
Najprv by bolo zistit ci to tak vobec skutocne je. Ak pouziva domaci router-treba sa kuknut kolko spojeni je aktivnych a tiez aky trafic vlastne nabieha. Kazdopadne je mi to k smiechu a tak sa mi zda ze jej provider pouziva nejaky lacny domaci Dlink za 200kc ako main router:D

trubicoid2

« Odpověď #5 kdy: 03. 11. 2014, 13:34:41 »
neni to tim, ze maj rodice internet primo do pocitace, tedy neni za routerem a NAT a tim padem Skype dela supernode vsem ostatnim?

bud router s NAT, nebo to ve widlach zakazat, treba:

http://torguard.net/blog/turn-off-supernode-skype/

flack

« Odpověď #6 kdy: 03. 11. 2014, 13:37:43 »
trubicoid2 som nevedel o tejto feature... Ale potom to celkom nevysvetluje situaciu ze sa to prejavi az ked vola do volgogradu. Ale za pokus to stoji. Pekny hint

Lol Phirae

« Odpověď #7 kdy: 03. 11. 2014, 13:40:25 »
Žádnej supernode na klientech ve Skypu už drahnou dobu není... a tzv. "provider" by nejlépe udělal, kdyby sbalil pět švestek a táhnul do řiti.

BD

« Odpověď #8 kdy: 03. 11. 2014, 14:11:15 »
Je možné aby Skype vytížil komplet celou síť providerovi? Mám kamarádku, která když volá rodičům do Volgogradu (když volá ostatním lidem do Ruska či Běloruska,tak se to neprojeví), tak jí provider okamžitě volá, že mu kompletně vytěžuje jeho linku. Dnes ji hodil na nějaku samostatnou linku s omezením. S providerem není řeč, prý má vir a pokud se to bude opakovat odpojí ji. Bohužel bydlí na vesnici, kde nemá možnost výběru. Hledal jsem na netu, ale tento problém jsem nenašel. Poradíte? Dík.

Kazdy narmalni ISP na sve strane (PE provider edge) pouziva technologii zvanou policing. Muzes si to lajcky predstavit jako nejakeho policajta. Naprikad dostanes od providera CIR - 20 mbps. Pokud tvoje linka zacne vyuzivat vice jak 20 mbps tak vsechny packety jsou automaticky timto policajtem policovany (dropovany). V podstate nemas sanci vyuzit vetsi bandwidth nez mas pridelen (na jeho strane nakonfigurovan).

ISP asi nevi co dela...

j

« Odpověď #9 kdy: 03. 11. 2014, 14:46:18 »
neni to tim, ze maj rodice internet primo do pocitace, tedy neni za routerem a NAT a tim padem Skype dela supernode vsem ostatnim?

bud router s NAT, nebo to ve widlach zakazat, treba:

http://torguard.net/blog/turn-off-supernode-skype/

Supernode skype uz nakej ten patek nedela, ale ty sis zjevne ani nestacil vsimnout, ze ho koupil M$. A i kdyby delal a i kdyby muj stroj na 100% saturoval MOJI linku, je do toho providerovi leda tak velky kulovy. Co mi prodal, to hodlam taky vyuzivat.

Kamarád

« Odpověď #10 kdy: 03. 11. 2014, 14:51:26 »
S radostí bych tuto diskuzi přeposlal tomu providerovi, ale to by asi už kamarádka neměla net. Tak nějak jsem tušil Vaše odpovědi. Musím na to diplomatičtěji - našel jsem na netu, že se dá ve Skype nastavit jakýsi mód, který zobrazuje up-download hovoru a další info o spojení, výsledek chci zaslat providerovi. Jen mě je divné, že to dělá jen u jednoho kontaktu ve Skype.

Lol Phirae

« Odpověď #11 kdy: 03. 11. 2014, 14:55:16 »
S radostí bych tuto diskuzi přeposlal tomu providerovi, ale to by asi už kamarádka neměla net.

A nepůjde mu ještě brečet do firmy a nosit úplatky, aby dodržoval smlouvu? Kristova noho...  ::) ::) ::)

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #12 kdy: 03. 11. 2014, 14:58:26 »
Pokud to je jen u jednoho kontaktu, tak lze zkusit pár věcí:
a) nějakej ten mod (o kterym jsem nikdy neslyšel, Skype nepoužívám)
b) sledovat vytížení sítě během hovorů s různými kontakty (to je víceméně jako ten mod, ale pro mě osobně jako Linuxáka je to jednodušší na provedení, než se patlat s jakym modem...)
c) problémový kontakt zkusit nechat založit nový účet a zkusit přes nový účet
d) problémový kontakt zkusit dostat na jinou IP (ideálně jiného ISP, třeba u známých)

Po provedení všech možností bude více jasno.

Kamarád

« Odpověď #13 kdy: 03. 11. 2014, 14:59:41 »
Máš naprostou pravdu, ale opravdu nemá jinou možnost!

j

« Odpověď #14 kdy: 03. 11. 2014, 15:04:13 »
S radostí bych tuto diskuzi přeposlal tomu providerovi, ale to by asi už kamarádka neměla net. Tak nějak jsem tušil Vaše odpovědi. Musím na to diplomatičtěji - našel jsem na netu, že se dá ve Skype nastavit jakýsi mód, který zobrazuje up-download hovoru a další info o spojení, výsledek chci zaslat providerovi. Jen mě je divné, že to dělá jen u jednoho kontaktu ve Skype.

Boha, si sosni nejaky pocitadlo, ktery ukazuje celkovej traffic, klidne i s grafem, ale tim nevyresis, ze je to dmnt. Pokud mas w7, tak muzes trebas nahodit http://addgadgets.com/network_meter/ . A porad ses nepochlubil, co je to za vola(y). Skype generuje tak do 100kbit (audio), coz je smesny, to ti da i lecjakej mobil s vycerpanym FUPem.

BTW: Jestli chces (na audio) neco relativne malyho, sifrovanyho a umoznujiciho vykecavani ve vice lidech (s velmi slusnou kvalitou), tak otestuj mumble. Na srv ovsem potrebujes verejnou IP. Umi to i overlay ve 3D rezimu (pokud mas spustenou hru, zobrazuje to kdo zrovna zvani) + dokonce (u nekterych her) to umi prostorove lokalizovat to zvaneni tak, ze kdyz ste spolu v ty hre, slysis toho cloveka ze spravnyho smeru.