Má cenu přeučovat se do OOP?

poo

Re:Má cenu přeučovat se do OOP?
« Odpověď #15 kdy: 11. 10. 2014, 17:20:59 »
.................... Objektově napsané aplikace nepadají.
Tak to by se mělo vytesat do kamene ...... tak dobrý vtip jsem už dlouho neslyšel.

Tak ještě jeden vtip: Ukaž mi zdroják objektově napsaného programu, který havaruje a já ti dokážu, že není objektově napsaný.

Fakt je potřeba hledat metodu, která přistupuje špatně k paměti? Nebo takové v OOP neexistují, protože je kompiler sám maže?

Owl_

« Odpověď #16 kdy: 11. 10. 2014, 19:35:38 »
Dobře, tak řekněme, že v OOP je budoucnost a není jiná možnost, než se ho naučit. Jak začít? Jaký je podle vás nejlepší zdroj informací? Jak jste se učili vy? Díky za rady

perceptron

« Odpověď #17 kdy: 11. 10. 2014, 19:46:42 »
Citace
Ukaž mi zdroják objektově napsaného programu, který havaruje
Kód: [Vybrat]
public class NotAnObject {
  public void disintegrate() {
    throw new OutOfMemoryError("All your memory are belong to Java");
  }

public static void main(String[] args) {
     new NotAnObject().disintegrate();
  }
}

Citace
Jak jste se učili vy? Díky
my sme sa oop ucili v jave, z head first javy a z pecinovskeho

Tomáš Marný

« Odpověď #18 kdy: 11. 10. 2014, 20:10:04 »
.................... Objektově napsané aplikace nepadají.
Tak to by se mělo vytesat do kamene ...... tak dobrý vtip jsem už dlouho neslyšel.

Tak ještě jeden vtip: Ukaž mi zdroják objektově napsaného programu, který havaruje a já ti dokážu, že není objektově napsaný.

:D :D
Dokážeš leda tak velký ... Protože z toho, co jsi napsal, je zřejmé, že to jde všechno mimo tebe. Je to stejná pitomost jako napsat, že auta s automatickou převodovkou nehavarují. Asi tolik k tomu tvému dosti hloupému výroku.

« Odpověď #19 kdy: 11. 10. 2014, 21:48:04 »

Tak ještě jedend vtip: Ukaž mi zdroják objektově napsaného programu, který havaruje a já ti dokážu, že není objektově napsaný.

Zkusme to jinak, dej mi objektově napsaný program, a já ti ho nechám zhavarovat..... to bude rychlejší.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

gregy

« Odpověď #20 kdy: 11. 10. 2014, 22:28:58 »
Koukám že se to tady nějak zvrhlo... oop jediná cesta, není možné napsat padající oop program apod.

Z mého pohledu oop je seznam technik které je dobre znát, pro některé je potřeba úprava jazyka. Tyhle techniky mohou jednak zjednodušit samotné psaní programu nebo posléze jeho údržbu a rozšíření nebo modifikaci. Paradoxem je ze jazyky požadované zaměstnavateli Java, c#, python, php nejsou objektove ale vyzobavaji si z oop pouze některé části.

Byt tebou vybral bych si jeden z výše uvedených jazyků, seznámil se s výhodami a sám uznal jestli ti to ulehčí práci nebo ne. Vedle toho bych se určitě seznámil s nějakým deklarativnim a funkcionalnim jazykem.

JmJ

• 333
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 12. 10. 2014, 07:53:36 »
Me velmi fascinuje, jak se tu v tom kazdy nimra a kazdy chce ukazat, jak zrovna on o tom vi vic nez ti ostatani. To je takove ... rootovske, co si budem povidat. Urcite ste tim handrkovanim tazateli velmi pomohli.

Je uplne jedno jestli objektove napsany sw pada nebo ne, je uplne jedno, jestli java je uplne objektovy jazyk nebo ne. Dulezite je, ze objektovy pristup existuje, v ruznych urovnich se vyskytuje ve vetsine jazyku a velmi elegantne se s nim da resit velka mnozina problemu. Proto je dulezite praci s objekty znat. Vse ostatni jsou zbytecne kecy :-)

brk

« Odpověď #22 kdy: 12. 10. 2014, 08:10:38 »
Podobná polemika dávala v obecné rovině smysl tak před dvaceti lety. Když si představím, že na webu byl tak před 15 lety docela populární i Frontpage Express, tak dejme tomu na webu měla smysl před deseti lety. Pokud nemáš rok, dva do důchodu, tak není moc co řešit.

pb.

« Odpověď #23 kdy: 12. 10. 2014, 08:37:17 »
druhým rokem se učím PHP a zvažuji.... Spousta zaměstnavatelů ale požaduje znalosti OOP.

Předem upozorňuji, že to není pokus vás jakkoliv shodit nebo se vás dotknout. Nic o vás nevím. Ale...

Chcete se živit programováním - jinak byste nezmiňoval zaměstnavatele. Přitom programování vás zajímá jen tak napůl. Umíte PHP, ale nic dalšího vás nezajímá natolik, abyste to prostě začal dělat. Na Python a objekty potřebujete rozhodnutí od lidí tady na Rootu, samotného vás to nezajímá natolik, aby rozhodnutí vzešlo z vašich vlastních tužeb, pohnutek, potřeb a zájmů. Jakou máte motivaci učit se programovat? To to hodláte dělat jen kvůli penězům?

Objektové programování dneska považuji za základní techniku. Můžete najít spoustu oblastí, kde to nemá smysl, nebo je to jednodušší dělat jinak (sám jsem v php vytvořil mraky kódu bez jediného objektu), ale většinou je to s objekty jednodušší a smysluplnější.

Co děláte se svým volným časem, když skončíte s prací na PHP programech? Objektové programování a Python nestudujete, čím si teda krátíte svůj čas? Nenajde se tam něco, čemu byste se věnoval mnohem raději a ve výsledku i s větším úspěchem?

« Odpověď #24 kdy: 12. 10. 2014, 09:39:34 »
Me velmi fascinuje, jak se tu v tom kazdy nimra a kazdy chce ukazat, jak zrovna on o tom vi vic nez ti ostatani. To je takove ... rootovske, co si budem povidat. Urcite ste tim handrkovanim tazateli velmi pomohli.

Tak ode mne to byl jen pokus o vtip.

Na původní otázku zda má smysl se přeučovat na OOP bych odpověděl jedinou větou:

"Pokud se někdo tak hloupě ptá, tak pro něj, ale jen pro tazatele to smysl a cenu nemá."

Pro všechny ostatní platí pravidlo:

"Kolik řečí znáš, tolikrát jsi člověkem"

Přeloženo do IT/programátorské řeči:

"Kolik znáš jazyků, tolikrát jsi programátor"
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

Diabolos

« Odpověď #25 kdy: 12. 10. 2014, 09:58:02 »
druhým rokem se učím PHP a zvažuji.... Spousta zaměstnavatelů ale požaduje znalosti OOP.
Jakou máte motivaci učit se programovat? To to hodláte dělat jen kvůli penězům?
treba si chce jen napsat vlastni init system. a psat uselessd v php neni zrovna hitparada

Diabolos

« Odpověď #26 kdy: 12. 10. 2014, 10:00:23 »
jaka je vlastne vase motivace znat jeho motivaci?
aby jste mohl vlakno zborit zavadejicimi komentari?

nechci pusobit zaujate jeste vic nez nekteri zde.

Owl_

« Odpověď #27 kdy: 12. 10. 2014, 10:25:57 »

Předem upozorňuji, že to není pokus vás jakkoliv shodit nebo se vás dotknout. Nic o vás nevím. Ale...

Chcete se živit programováním - jinak byste nezmiňoval zaměstnavatele. Přitom programování vás zajímá jen tak napůl. Umíte PHP, ale nic dalšího vás nezajímá natolik, abyste to prostě začal dělat. Na Python a objekty potřebujete rozhodnutí od lidí tady na Rootu, samotného vás to nezajímá natolik, aby rozhodnutí vzešlo z vašich vlastních tužeb, pohnutek, potřeb a zájmů. Jakou máte motivaci učit se programovat? To to hodláte dělat jen kvůli penězům?

Objektové programování dneska považuji za základní techniku. Můžete najít spoustu oblastí, kde to nemá smysl, nebo je to jednodušší dělat jinak (sám jsem v php vytvořil mraky kódu bez jediného objektu), ale většinou je to s objekty jednodušší a smysluplnější.

Co děláte se svým volným časem, když skončíte s prací na PHP programech? Objektové programování a Python nestudujete, čím si teda krátíte svůj čas? Nenajde se tam něco, čemu byste se věnoval mnohem raději a ve výsledku i s větším úspěchem?

Nechci programovat jenom kvůli penězům - už od chvíle, kdy jsem napsal první menší skript a on fungoval jsem tak nějak věděl, že se chci v tomhle směru zdokonalit a stát se odborníkem. Avšak práce je v dnešní době jedna z nejcennějších věcí, které člověk má a já se jednoduše nechci dostat do problému, protože mě tenhle "tanec" se zaměstnavateli za pár let čeká - k čemu je v dnešní době člověk bez uplatnění, že? Řekněme, že jsem na rozcestí a zmatený možnostmi, které se mi nabízí, proto se radši zeptám lidí z oboru na názor. Chápu, že OOP má své výhody, ale pro mě je především rozhodující, jestli bez něj mám šanci na uplatnění, jaké jsou jeho výhody a kde se jej mám naučit. Teprve začínám studium na SŠ a v PHP jsem samouk (k různým webovým technologiím mě to táhne delší dobu), ale pokud je tu lepší možnost psaní kódu, chci vědět, že to bude cesta správným směrem a ne ztráta času.

Kit

« Odpověď #28 kdy: 12. 10. 2014, 10:36:36 »
Chápu, že OOP má své výhody, ale pro mě je především rozhodující, jestli bez něj mám šanci na uplatnění, jaké jsou jeho výhody a kde se jej mám naučit. Teprve začínám studium na SŠ a v PHP jsem samouk (k různým webovým technologiím mě to táhne delší dobu), ale pokud je tu lepší možnost psaní kódu, chci vědět, že to bude cesta správným směrem a ne ztráta času.

Každé paradigma má své výhody a nevýhody. OOP má těch výhod poměrně dost a jednou z nich je například velmi dobře čitelný kód programu. Když je program lépe čitelný, programátor udělá méně chyb a práce mu jde rychleji od ruky. Další výhodou OOP je, že při správném návrhu při jeho rozšiřování o další funkcionalitu zpravidla nemusíš upravovat stávající kód, ale jen přidáš další.

pb.

« Odpověď #29 kdy: 12. 10. 2014, 11:21:26 »
Nechci programovat jenom kvůli penězům - už od chvíle, kdy jsem napsal první menší skript a on fungoval jsem tak nějak věděl, že se chci v tomhle směru zdokonalit a stát se odborníkem.

Výborně. Jděte a dělejte to, nikoho se neptejte, jestli se to vyplatí. Naučte se to, naučte se tamto, vyzkoušejte tohle. Na budoucího zaměstnavatele budete působit jako mimozemšťan, když přiznáte nějaké zkušenosti a zájem o obor. K pohovorům chodí spousta lidí "pro zaměstnání", málo lidí chodí uplatnit věci, které umí.

Avšak práce je v dnešní době jedna z nejcennějších věcí, které člověk má a já se jednoduše nechci dostat do problému, protože mě tenhle "tanec" se zaměstnavateli za pár let čeká - k čemu je v dnešní době člověk bez uplatnění, že?

Tak je to zájem, nebo peníze, co vás k programování táhne? Takhle to vypadá, že cennější jsou přece jen ty peníze.

Vykašlete se na uplatnění. Zkoušejte, co vám půjde, vypadá to, že jste mladý a máte na to spoustu času. Zkoušení, experimentování a prozkoumávání nových věcí se vyplatí. Příležitostí je všude spusta a když budete mít vlastních zkušeností dost, budete v budoucím zaměstnání vědět, po čem sáhnout, co budete chtít dělat. Možná budete mít méně peněz, než konzultant sapu, ale budete moci dělat věci podle sebe.

Přestaňte se ptát ostatních, jestli se to vyplatí, oni vám to neřeknou. Nezjistíte to jinak, než že to zkusíte.

Za mě: vyplatí se to. Nastudujte si to.l