Ještě pro tazatele:
Nepřemýšlejte teď nad svým budoucím zaměstnáním. Máte dost času. PHP je hodně obsáhlá a užitečná oblast, ale je to jen malá část toho, co na počítačích můžete dělat. Otázka, jestli se věnovat objektům, působí hloupě (není hloupá, jen hloupě působí). Ano, naučte se to. Zkuste se naučit nebo se aspoň seznámit s jakoukoli tématikou, která s programování aspoň okrajově souvisí. PHP, grafika, databáze, statistika, zpracování textu, zpracování signálů, android, arm, elektronika... cokoliv.
Jestli se jednou chcete živit programováním, vytvořte si už dnes nějaké vlastní projekty. Cokoliv, co vám udělá radost, co vás bude zajímat, o čem sníte. Jakákoliv hloupost je výborná - většina lidí dělá jen to, co se jim řekne, nikdy nezkusí něco sami. Máte sice jen malou šanci, že to k něčemu bude, ale získáte k problémům přístup, který mají zaměstnavatelé obvykle rádi. Do CV si to pak takové projekty můžete klidně napsat. Personalisti nejsou úplně blbí a vědí, že se ucházíte o své první zaměstnání. Čí CV zaujme více? "Dosud jsem nikde nepracoval, přes programování jsem ing" nebo "Počítače jsou mým koníčkem, dělal jsem projekty takové a makové, přes programování jsem ing"? S tím druhým přístupem je pravděpodobné, že žádné CV ani sepisovat nebudete, prostě si vás někdo dřív všimne a práci vám nabídne. Nějaká CV už mýma rukama prošla a vždy jsem kroutil hlavou nad tím, že se někdo uchází o práci s počítači a mezi tunou zálib počítače neuvede.