Nechci programovat jenom kvůli penězům - už od chvíle, kdy jsem napsal první menší skript a on fungoval jsem tak nějak věděl, že se chci v tomhle směru zdokonalit a stát se odborníkem.
Výborně. Jděte a dělejte to, nikoho se neptejte, jestli se to vyplatí. Naučte se to, naučte se tamto, vyzkoušejte tohle. Na budoucího zaměstnavatele budete působit jako mimozemšťan, když přiznáte nějaké zkušenosti a zájem o obor. K pohovorům chodí spousta lidí "pro zaměstnání", málo lidí chodí uplatnit věci, které umí.
Avšak práce je v dnešní době jedna z nejcennějších věcí, které člověk má a já se jednoduše nechci dostat do problému, protože mě tenhle "tanec" se zaměstnavateli za pár let čeká - k čemu je v dnešní době člověk bez uplatnění, že?
Tak je to zájem, nebo peníze, co vás k programování táhne? Takhle to vypadá, že cennější jsou přece jen ty peníze.
Vykašlete se na uplatnění. Zkoušejte, co vám půjde, vypadá to, že jste mladý a máte na to spoustu času. Zkoušení, experimentování a prozkoumávání nových věcí se vyplatí. Příležitostí je všude spusta a když budete mít vlastních zkušeností dost, budete v budoucím zaměstnání vědět, po čem sáhnout, co budete chtít dělat. Možná budete mít méně peněz, než konzultant sapu, ale budete moci dělat věci podle sebe.
Přestaňte se ptát ostatních, jestli se to vyplatí, oni vám to neřeknou. Nezjistíte to jinak, než že to zkusíte.
Za mě: vyplatí se to. Nastudujte si to.l