Využití počítačů za studené války

strepty

Re:Využití počítačů za studené války
« Odpověď #75 kdy: 09. 11. 2014, 21:03:02 »
A este na tom boli anglicke napisy :-) a tusim ze tam bolo SONY, takze to neboli asi tie diskety co spominate.
Myslim tie pretove diskety co ma doma. Magnetoopticke disky take nieco tam bolo.

M.

« Odpověď #76 kdy: 09. 11. 2014, 21:09:24 »
Pravděpodobně šlo o klasickou magnetooptiku, která se dělal v nejrůznjších průměrech a kapacitách. Viz třeba přehled i článek zde, trochu let zpět:
http://www.root.cz/clanky/magnetoopticke-disky/
Prťavé diskety je také jeden z formátů magnetooptiky - minidisc mady by Sony (stále používám).

Trident

« Odpověď #77 kdy: 09. 11. 2014, 21:18:16 »
Smankote, to musi byt udesna smeska strasnych prizvuku.
You have no idea ... uh ... merde! Jsem rad ze jsem z te zlute potvory odesel.
https://www.youtube.com/watch?v=BqnFnWSYzaQ

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: 09. 11. 2014, 22:19:37 »
V armáde ľudia vedeli že bežný plast neprežije stret s horiacim benzínom, a vedeli kde sa zaškrtáva kolónka "fyzická likvidácia".

Tak oni sice kolonku mozna nekde zaskrtli. Nekdo pak ukol splnil tak, ze fyzicky zlikvidoval manika, ktery ty diskety prinesl na likvidaci a ty pak vyhodil i s mrtvolou na skladku. Pri tom, co se v armade vychlastalo, je mozne vsechno.
Nejaké detaily, alebo ťa chráni služobné tajomstvo?

Tak ja za bolsevika jezdil do Dejvic, kde bylo ministerstvo valky. Takze zelene mozky s sarzi jsem videl kazdou chvili v metru a na namesti a mohu potvrdit teorii, ze vetsinou vypadali, jakoby jejich uhlavni starosti bylo to, co by kde sezrali a vychlastali. :-)

A Němci měli poměrně dobře zmáknutý i bakelit podstatně dříve.

Proc Nemci? Bakelit vymyslel Belgican Baekeland a bakelit tehdy vyrabeli snad uz i v Sovetskem svazu.

Bla

« Odpověď #79 kdy: 09. 11. 2014, 22:33:56 »
Proc Nemci? Bakelit vymyslel Belgican Baekeland a bakelit tehdy vyrabeli snad uz i v Sovetskem svazu.

Ty já nevím, kouknul jsem se na Wiki a Baekeland si založil fabriku v Německu, takže masovou produkci asi opravdu začali nejprve Němci. Pak nastal boom a plasty se začaly vyvíjet všude v moderním světě (USA+Europa), na Rusko bych moc nesázel, on Lenin nechal povraždit celkem hodně lidí a Stalin nechal zavraždit snad všechny, co uměli psát. V každém případě, Němci na tom byli s chemickou výrobou lépe než USA a to už od Habera. Ale hádat se o tom nebudu, nechci a nemůžu.

peter

« Odpověď #80 kdy: 10. 11. 2014, 06:47:22 »
V armáde ľudia vedeli že bežný plast neprežije stret s horiacim benzínom, a vedeli kde sa zaškrtáva kolónka "fyzická likvidácia".

Tak oni sice kolonku mozna nekde zaskrtli. Nekdo pak ukol splnil tak, ze fyzicky zlikvidoval manika, ktery ty diskety prinesl na likvidaci a ty pak vyhodil i s mrtvolou na skladku. Pri tom, co se v armade vychlastalo, je mozne vsechno.
Nejaké detaily, alebo ťa chráni služobné tajomstvo?

Tak ja za bolsevika jezdil do Dejvic, kde bylo ministerstvo valky. Takze zelene mozky s sarzi jsem videl kazdou chvili v metru a na namesti a mohu potvrdit teorii, ze vetsinou vypadali, jakoby jejich uhlavni starosti bylo to, co by kde sezrali a vychlastali. :-)
Citace
Tak v Čechách, to je iné. Češi sú na špici hitparády konzumácie alkoholu aj bez armády. Nepripadal Ti napríklad Tvoj otec niekedy trochu nekľudný?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: 10. 11. 2014, 10:23:28 »
Tak v Čechách, to je iné. Češi sú na špici hitparády konzumácie alkoholu aj bez armády. Nepripadal Ti napríklad Tvoj otec niekedy trochu nekľudný?

Tak muj otec nechlastal. Parkrat do roka do sebe nalil kus piva, takze to urcite nebyl on, kdo tvoril statistiky.

Jinak Cesi chlastaji hlavne pivo, zatimco jsem ziskal dojem, ze Slovaci se sjizdi vice na tvrdem alkoholu, tak jako Polaci. Minimalne slovensti delnici, kteri makali v okoli, kdyz jsem byl maly, to tak delali a ozirali se dost dobre jako prase. A pak skoro vreckove noziky pomedzi rebra lezly. Jak se ozrali, tak byli uplne samovytaceci.

marx

« Odpověď #82 kdy: 10. 11. 2014, 13:20:13 »
K tej slovnej zásobe (strana 1, JardaP)

Uvazte, ze anglictina ma pry slovni zasobu 200 000 slov, zatimco cestina nejakou ctvrtinu (coz kompenzuje vyssi flexibilitou stavby vety).

Příruční slovník jazyka českého (PSJČ) má ~250 000 hesiel, ktorých je určite menej ako slov. Podľa definície 'slova' sa určite dostaneme aspoň na jednotky miliónov, možno na nižšie desiatky.

V angličtine sú opäť dostupné slovníky zhruba s ~250 000 heslami, kde je ale väčší prekryv so slovesami (dog, to dog). Keďže angličtina sa už nepovažuje za jazyk, ale skôr za 'framework', tak po sčítaní US angličtiny, britskej, austrálskej, indických či afrických sa dostaneme na výrazne väčšie čísla.

Faktom ale je, že slovná zásoba je výrazne menšia, pohybujeme sa tak v desiatkach tisíc. Takže jazyk obmedzuje málokoho

peter

« Odpověď #83 kdy: 10. 11. 2014, 13:58:07 »

Tak muj otec nechlastal. Parkrat do roka do sebe nalil kus piva, takze to urcite nebyl on, kdo tvoril statistiky.

Jinak Cesi chlastaji hlavne pivo, zatimco jsem ziskal dojem, ze Slovaci se sjizdi vice na tvrdem alkoholu, tak jako Polaci. Minimalne slovensti delnici, kteri makali v okoli, kdyz jsem byl maly, to tak delali a ozirali se dost dobre jako prase. A pak skoro vreckove noziky pomedzi rebra lezly. Jak se ozrali, tak byli uplne samovytaceci.
Takže z vojakov na Slovákov. Nejaké dôkazy, alebo si stále chránený služobným tajomstvom?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: 10. 11. 2014, 14:08:11 »

Takže z vojakov na Slovákov. Nejaké dôkazy, alebo si stále chránený služobným tajomstvom?

Tak hele, s tim, jak Cesi chlastaji uplne nejvice v Evrope, jsi zacal ty. Ja pouze sdelova osobni dojmy z toho, jak jsem videl lampasaky z ministerstva valky. Fotografie, ktere bych ti predlozil jako dukaz, jsem tehdy neporizoval. 1) By mne nikdy nenapadlo, ze nekdo bude chtit videt fotky lampasaku v serednych uniformach, 2) Nejspis by to nejaky blb nerozdychal a bylo by to povazovano za spionaz pro imperialisty a tridniho nepritele.

« Odpověď #85 kdy: 10. 11. 2014, 14:09:43 »
Tady se asi bude mazat ...
 ;D  :D  ;)

AlYoSHA

« Odpověď #86 kdy: 10. 11. 2014, 16:16:03 »
Nieee este niee.  Este sa nepresli nabozenske otazky. :)

peter

« Odpověď #87 kdy: 10. 11. 2014, 19:39:22 »

Tak hele, s tim, jak Cesi chlastaji uplne nejvice v Evrope, jsi zacal ty. Ja pouze sdelova osobni dojmy z toho, jak jsem videl lampasaky z ministerstva valky. Fotografie, ktere bych ti predlozil jako dukaz, jsem tehdy neporizoval. 1) By mne nikdy nenapadlo, ze nekdo bude chtit videt fotky lampasaku v serednych uniformach, 2) Nejspis by to nejaky blb nerozdychal a bylo by to povazovano za spionaz pro imperialisty a tridniho nepritele.
To o spotrebe alkoholu si môžeš prečítať na webe iinfo ktorého je aj root súčasťou. Web sa volá vitalia. Ohľadne dôkazov, tak existujú aj iné spôsoby ako fotografovanie. V prípade napríklad zle vyloženého príkazu na ktorý tu nadvezuješ, teda vraždy poslíčka by so m Ti odporučil nepoužívať nepodložené útoky. A mimochodom, vzhľadom na Tvoju rétoriku mám silné pochybnosti aj o tej abstinencii v Tvojej rodine.

Bla

« Odpověď #88 kdy: 10. 11. 2014, 20:36:15 »
A mysl
Nieee este niee.  Este sa nepresli nabozenske otazky. :)

Ještě že jsi to připomněl, už dlouho se chci zeptat, je lepší Ultraortodoxní jehovismus nebo Mormoni CJKSPD?

Kolemjdoucí

« Odpověď #89 kdy: 10. 11. 2014, 20:58:11 »
Tak v Čechách, to je iné. Češi sú na špici hitparády konzumácie alkoholu aj bez armády.

Nejsou, jen se výrobu alkoholických nápojů v ČR daří více evidovat, pivo se doma vyrábí poměrně špatně a kontrola velkých pivovarů je snadná. Domácí výroba vína a pálenky je proti tomu prakticky neevidovatelná.