JardaP .:
Tak mozna, ze mas otce, kteremu nemuzes verit ani slovo. To to pak mas blbe.
Takže faktem je, že lže každý (prokázáno), ale tvůj otec řekl a ti mu věříš a ještě to píšeš jako boží slova na fórum? A co kritické myšlení? Už jenom, někdo popsal něco před x lety, nikdy v životě to sám nedělal, ale na 100% ví jaký je správný postup včetnľ pťípravy mače Holt kritické myšlení dostává nafrak, a víra o tom, že existuje člověk co nelže o inteligenci
Tak hele, muj otec nikdy nerikal, ze vi, jak byla lavorovica vyrabena. Ani ja to netvrdim a na rovinu jsem to napsal. Nasledne nastinuji moznosti dle jinych hnusnych chlastu, o kterych vim a o kterych si myslim, ze by mohly sedet, protoze by jako jedine mohly vytvorit kalnou brecku.
Nejde o silu, jde o chut.
To jako, že použiješ "nestandartní" postup znamená, že vždy vyrobíš hnus? No mě děda i otec učili, že je to vždy o pohlídání celého procesu výroby slivovice. Ale jako můžeš věřit, že když nepoužiješ psrávný hrnec o správném rozměru nevypálíš tak tdobrou slivku i když to umíš, jako frajer co to nikdy nedělal, ale koupil si kolonu od profi firmy
Lavorovice nejspis nebyla destilovana, destilat neprodukuje kalnou brecku. A urcite nebyla ze svestek, mozna tak z brambor, jako irsky poitin.
Jinak o vyrobe slivovice napis clanek, rad si ho prectu, zejmena tu cast o destilaci. Tedy jak destilovat, aby z toho clovek neoslepnul.
Praveze nebyl. Vyroba chlastu vymrazovanim alkoholu neni zadny vymysl, dokonc takto pry i Rusaci vyrabeli kdysi vodku samohonku uz nekdy za cara.
U ruskáků je to spíše o podnebí, kdy nemají na výběr (na Sibiři tuplem).
Destilovat lze v kazdem podnebi. U Rusaku jde spis o dostupnost a legalitu destilatoru a take o tom, ze rusky muzik bylo prase, ktere se chce ozrat a to co nejlevneji a je mu jedno cim. Je tam takovych stale jeste mnoho.
Ale ty jsi napsal:
necha zkvasit a v zime se to naleje do lavoru a necha vymrazit
Takže když píšeš, právě že ne, tak píšeš opak než sám tvrdíš. Asi budete s otcem na stejné urovni s pamětí , ale fakt je že úmyslně nelžeš ani ty, jenom sám nevíš co píšeš jeden den a co druhé
Nechapu, o cem mluvis. Jake "prave, ze ne"? Mohl bys napsat cely citat, kde sam sebe vyvracim?
Chápu, že to tak u nás nikdo nedělá, naopak před tím varují po celé generace je blbost, holt pražák si něco přečetl o pálení v rusku a ukazuje, že co se učí po generace je vlastně blbost. Že nerozná dobrou slivovicu od špatné je jedno, ví jak udělat dobrou, četl co napsal Rusák :d
Ja o paleni nemluvim, izolace alkoholu vymrazovanim nema s palenim nic spolecneho. A neboj se, "slivovici" z brambor s "prirodnimi aromaty" ja nepiju. To uz radsi rovnou ten poitin, ktery si alespon nehraje na neco, cim neni.
chlape, přestaň chlasta co je v reklamách, ale co chutná. A jak se vyrábí chlast se naučíš praxí, ne čtením příruček
[/quote]
Ano, tak nejak to delam. Chlastam to, co mi chutna. Co je v reklamach opravdu netusim, nemam totiz televizi, takze jsem o rozkos z reklam do znacne miry pripraven. A urcite nechlastam to vino, ktere z Moravy lifrujete do vykupu pod zaminkou, ze Prazakum to staci, protoze tretak jim chutna nejvic. Nepiju ani ten hnusny burcak s penou, jak na rece pod fabrikou, po kterem ma clovek leda tak sracku, kdyz v Nemecku muzu ziskat podstatne lepsi a bez sracky.