Jasne ze udelam. Ja bych si sehnal protitankovy miny a zaminoval v pripade konfliktu cely okoli. Jen nevim zda dnesni tanky uz nemaji integrovany minohledacky kdyz uz mame autopiloty co umi odstartovat, proletet waypointy a pristat bez zasahu cloveka.
A to je přesně ta totální marnost, o které písma mluví. Marná snaha, která jenom prodlouží tvoje utrpení.
Kdyz uz se tu ohanis Kazatelem tak si ho precti
cely, precti si 12 kapitolu, zejmena vers 13. Cil lidskeho zivota je zachovavat Bozi narizeni. Plnit bozi narizeni neni nikdy marnost a to bez ohledu na to jak se vysledek bude jevit svetsky uvazujicim lidem. Precti si Daniel kap 3 - takhle vypada ten spravny postoj co mame zaujimat.
Muz ma za povinost vest svoji rodinu k Bohu. K tomu ovsem potrebujes mit
zivou rodinu, ne mrtvoly. Proto Buh od tebe ocekava ze pouzijes vsech dostupnych prostredku k tomu abys to zajistil. Ne ze kdyz si budes svym omezenym lidskym rozumem myslet "tady bych asi prohral" tak ze se k Bohu otocis zady. Precti si Izaijase prvni a druhou kapitolu - pokrytcum buh nenasloucha, modli se zcela zbytecne.
Kdyz chces nekoho presvedcit aby uveril v Boha tak kdyz uvidi tvuj pristup "verim pokud mne to nic nestoji" - tak te nebude brat vubec vazne, protoze ty sam v nej neveris.
Nad armádou prostě vyhrát nemůžeš. Když se rozhodne, tak tě zničí. Tak to je. A nejenom s armádou.
Mne se snazilo hodne lidi znicit cely zivot. Sice mi nejake problemy zpusobili ale nikdy mne nedostali.
Mne se stavalo ze jsem byl svym lidskym rozumem obcas presvedcen ze to co Buh po mne chce bude 100% fail, ze to proste nemuze vyjit. Ale stejne jsem do toho sel, protoze ten fail by mne nestal zase tolik aby mne to znicilo. Takze jsem tomu neveril. Kupodivu se vzdycky ukazalo ze to co Buh chtel bylo to nejlepsi rozhodnuti co jsem mohl udelat.
Oblibeny citat svedku Jehovovych:
„Dobře vím, Jehovo, že pozemskému člověku nepatří jeho cesta. Muži, který kráčí, ani nepatří, aby řídil svůj krok.“ (Jeremjáš 10:23)