Platy C/C++ vs Java vs .Net

lldkklfs

Re:Platy C/C++ vs Java vs .Net
« Odpověď #90 kdy: 11. 09. 2014, 23:23:19 »
Člověk, který posuzuje chytrost ostatních podle platu je idiot, nebo prostě jen tupá ovečka. Tvrdit, že člověku, který bere pod 50k, se nemůže říkat programátor, to by si zasloužilo zápis do /dev/null

Petr_Svetr

« Odpověď #91 kdy: 12. 09. 2014, 00:02:38 »
Az mladik za par let zaleci akne a pujde se uchazet o svoji prvni praci, tak ho ceka asi mensi sok z reality, vono ho to srovna ;) A az zacne takhle perlit u pohovoru s HR, tak mu nejspis hnedka zavolaj doc. Chocholouska. "To je ten, co na sobe roky makal, studoval a ted prej pod sto tisic mesicne nepujde. Tak ten pujde, ale tady s panem doktorem!"

lobo

« Odpověď #92 kdy: 12. 09. 2014, 00:25:55 »
ked sa to tu tak rozohnilo tak pridam do kotla vychvalovania, podcenovania a zavidenia, nech to nezhasne...
poznam cloveka co programuje vo VBA pre Excel a berie 900GBP/day

Trollik

« Odpověď #93 kdy: 12. 09. 2014, 00:35:35 »
Člověk, který posuzuje chytrost ostatních podle platu je idiot, nebo prostě jen tupá ovečka. Tvrdit, že člověku, který bere pod 50k, se nemůže říkat programátor, to by si zasloužilo zápis do /dev/null

Ja to povazuju za objektivni hodnoceni chytrosti. Bud je clovek hloupy (ma schopnosti a znalosti ale nerekne si o vic),  prumerny (plat odpovida pozadavkum na zivot a schopnostem) nebo chytry (bud je zamestnancem ale ma to skutecne jako konicek a podnikani je pro nej ztrata casu, kde na konicek nema cas nebo podnikatelem / lobbistou).

omg

« Odpověď #94 kdy: 12. 09. 2014, 08:34:08 »
me se hodne libi jak si tu lidi lzou do vlastni penezenky.

jak si predstavuji jak jsou hogo fogo, pritom jim banka odmitne pujcit na pitomej byt 70m ctverecnich v sirsim centru mesta. a kdyz uz nekde ten uver vyzebraji, tak nalezite preplati rizikovymi premiemi. a to jsme v hornich 10% prijmu v CR... bida kam se podivas.

omg

« Odpověď #95 kdy: 12. 09. 2014, 08:36:00 »
pokud to nedas do ucetnictvi a optimalne si na to nevezmes jeste EU dotace na skolici stredisko, tak zbyva fakt jen ten most nebo kanal.

flv

« Odpověď #96 kdy: 12. 09. 2014, 08:42:21 »
Pokud se jedna o praci kontraktora, pak je 100k mesicne skutecne zaklad pro dobreho programatora.

Samozrejme jsou tam problemy s tim ze muzete skoncit ze dne na den, nicmene pokud jste dobry a je prace tak je to fakticky vyloucene. A i kdyz se to stane, do mesice mate praci jinde za stejne penize.

Ja osobne jsem tu "latku" mel take pred par lety jinde, ted zpetne to povazuju za trochu az zabavnou zalezitost.

Jinak o tom jestli takove penize jsou zasluzene nebo ne se prit nechci, pamatuju si ze ja sam jsem tenkrat nad tim kroutil hlavou, nicmene po bezesnych nocich jsem se s tim smiril :).

Jimm

« Odpověď #97 kdy: 12. 09. 2014, 08:52:07 »
Osobně si myslím, že se dle platu dá dobře odvozovat i inteligence...  :) I přesto že vím, že mě za to ukamenujete. Ale přiznejme si to, nikdo nechce dobrovolně vydělávat málo peněz, že? Pro pohodlný život je lepší peníze moc neřešit. Z toho nepřímo vyplývá, že chce každý mít co největší plat. A jak jinak chcete porovnávat inteligenci, než na něčem kde mají všichni stejný cíl, ale někteří se tomu cíli příblíží více a někteří méně? Samozřejmě to neplatí ve všech případech, najde se spousta blbců co jsou přepláceni a naopak, ale globálně bych řekl že to platí...

omg

« Odpověď #98 kdy: 12. 09. 2014, 08:59:29 »
Osobně si myslím, že se dle platu dá dobře odvozovat i inteligence...  :) I přesto že vím, že mě za to ukamenujete. Ale přiznejme si to, nikdo nechce dobrovolně vydělávat málo peněz, že? Pro pohodlný život je lepší peníze moc neřešit. Z toho nepřímo vyplývá, že chce každý mít co největší plat. A jak jinak chcete porovnávat inteligenci, než na něčem kde mají všichni stejný cíl, ale někteří se tomu cíli příblíží více a někteří méně? Samozřejmě to neplatí ve všech případech, najde se spousta blbců co jsou přepláceni a naopak, ale globálně bych řekl že to platí...

tohle ovsem plati jen pro lidi, kteri jsou natolik hloupi, ze prijmou zebricek hodnot, ktery existuje jako nastroj ovladani mas. takze ano mezi hloupymi dokazes najit ty chytrejsi. ale na ti skutecne chytri jdou vlastni cestou a az se zacnou nudit, tak treba mimochodem dosahnou zpenezeni o jakem se tobe ani nesnilo.

Jimm

« Odpověď #99 kdy: 12. 09. 2014, 09:08:41 »
Ty jsi nevědomky právě potvrdil to co jsem napsal... Ti opravdu inteligentní dosáhnou na plat o jakém se mi ani nesnilo. V čem je to v rozporu s mým tvrzením, prosím?

omg

« Odpověď #100 kdy: 12. 09. 2014, 09:20:01 »
100 ... v nacasovani. jako tahle stovka.

Jimm

« Odpověď #101 kdy: 12. 09. 2014, 09:23:19 »
Nerozumím řeči tvého kmene...

StenFil

« Odpověď #102 kdy: 12. 09. 2014, 09:58:33 »

C/C++ vývojář (5+ let praxe)     50–80    55–65    35–60
C/C++ vývojář (1–3 roky praxe) 30–45    30–45    25–30

Java vývojář (5+ let praxe)     60–90    60–80    35–60
Java vývojař (1–3 roky praxe)     35–50    33–45    25–35

.Net/C# vývojář (5 let praxe)     60–90    55–65    35–50
.Net/C# vývojář (1–3 roky praxe)35–50    30–45    25–30

Mi prijdou ty platy az na Brno kde je poptavka po Javistech celkem stejne, takze nechapu co resite.
Zdroj http://www.mesec.cz/clanky/mzdy-v-it-o-kolik-si-rict-na-pracovnim-pohovoru/

Delal jsem postupne.
C, C#, C++.
ANSI C - nejlepsi jazyk, ale bohuzel se v nem obtizne delaji rozsahle IS.
C#, Java - dobre pro informatiky, nasazeni v prumyslu napr. automotive, letectvi atd. temer nemozne.
C++ - velmi obtizny jazyk, ale muzete jit do prumyslu a vyuzit vlastnosti jazyka, ktere pomohou pri stavbe rozsahly IS.

Byt vama na studiu resim jak udelat nejaky produkt a vydelat na nem a ne kdo mne za kolik zamestna.
Zamestnancum a subdodavatelum jdou jen drobne.

Jo a krize stredniho veku te nemine v zadnem oboru, ale v IT uz budes mit bydleni a nasetreny balik abys mohl v klidu
neco kodit na zkraceny uvazek a venovat se detem a zene.

« Odpověď #103 kdy: 12. 09. 2014, 10:35:21 »
My do timu zhaname cloveka uz viac nez pol roka. Aj cez vsetky mozne agentury a nic. Vid inzerat http://forum.root.cz/index.php?topic=9619.msg104173;topicseen#new

Praca v linuxe, prevazne v C. Z C++ stacia zaklady, lebo sa pouziva iba ako wrapper. Ale nevieme zozhnat. Pritom peniaze nie su problem. Staci sa predviest a byt schopny proaktivne pracovat v kolektive na full-time.

Bavite sa tu o tom, ze C/C++ zaraba najmenej.. Nemame problem tromfnut s platom spickovych Javistou a C#, ak je ten clovek spickovy. Peniaze nie su problem. Problem je nedostatok schopnych ludi..

Tomáš Roll

« Odpověď #104 kdy: 12. 09. 2014, 11:06:59 »
Programátor v C je jako výrobce koňských sedel. Sice si takový kvalitní výrobce vydělá pěkné peníze, ale kolik se jich v Česku výrobou sedel uživí?