A v nejednom významném státu zplynovali všechny židy, nebo zavřeli všechny kulaky a buržousty. Má to snad být argument, že když to tak někde dělali, tak to tak bylo správné?
Tohle jsou zbytečné cinty. Těm, co na to doplatili bylo uplně k ničemu, že za pár let vitězná strana toto jednání označila za "špatné". Když tě vyrazí z práce a nebudeš mít dostatek zásob a majetku ani perpektivu jiného zaměstnání, tak se kvůli tobě nikdo v Nomandii vyloďovat nebude.
Je to sice tvdé, ale svět není spravedlivý, ani férový. Jediné, co platí je právo silnějšího, ten nejsilnější následně rozhoduje o tom, co je "správně" a co "špatně". Výše zmínění diktátoři nepadli protože páchali zlo, ale protože nebyli dost silní. Kdyby byli, tak dnes mašírujete při každoročních oslavách konce války po Zeppelin platzu s pravicí proklatě vysoko. I dnešní velmoci páchají mnoho zla každý den, ale jsou dostatečně silné, aby odpůrce mohli ignorovat, připadně rovnou likvidovat.
To jsem se zase rozohnil, nyní k tématu.
Byly tu naznačeny dvě cesty. Buď specializovaného profesionála, který se zahákne v nějaké zavedené firmě s generační perspektivou, nebo universála, který bude mít široký přehled a vždy si něco najde, i když třeba s nižším ohodnocením, navíc se bude bude snažit postupovat v potrevním řetězci nahoru, kde nebude potřeba tolik mravenčí práce, ale spíš široký přehled a nadhled na hurá technologiemi (zdravím nadšené průkopníky Silverlight, Adobe air,...).
Obě cesty se mi zdají celkem rozumné. Já si vybral tu druhou.
Kdo tvrdí, že ví, co bude za 20-30 let je buď Ježís Kristus nebo blb.
Nadruhou stranu bohatí, majetní, pohotoví a zbabělí vybruslili během dějin skoro ze všeho.