Kdo tvrdí, že ví, co bude za 20-30 let je buď Ježís Kristus nebo blb.
Na rozumné zajištění stačí mít nemovitost, která se dá pronajmout.
kdyz uz jste tu vytahli akcie, tak se podivejte jak casto se meni slozeni indexu. cili jak rychle odpadavaji firmy s puncem leadra trhu jako nezivotaschopne. a pokud chcete odstrasujici priklad tak se podivejte treba na blue chips. symbol stability a jak dopadl treba nortel.problem je v metrikach. v momente, kdy zacne podnik optimalizovat na metriky investora, tak si pod sebou zapalil strom na kterem sedi.
Student: Myslíš, že kdybych teoreticky zarábal 60-80k a 20 let si půlku dával stranou, tak že bych z toho nějakých 10 let pak nedokázal vyžít?
Nejsem pogramator, takze se v zivobyti skrze pronajimani bytu tolik nevyznam, ale problem je podle mne v tom, na kazdeho pronajimatele musi existovat as tak tri najemnici, tudiz vsichni pronajimat proste nemuzeme.To uz spis ty konzultace, tam bych rekl, ze to ma potencial pro pozitivni zpetnou vazbu, kdy cim vice lidi o programovani zvani a mene skutecne programuje, tim vice konzultantu se management snazi najmout na hledani problemu.
Nejsem pogramator, takze se v zivobyti skrze pronajimani bytu tolik nevyznam, ale problem je podle mne v tom, na kazdeho pronajimatele musi existovat as tak tri najemnici, tudiz vsichni pronajimat proste nemuzeme.
Citace: omg 07. 08. 2014, 02:23:07kdyz uz jste tu vytahli akcie, tak se podivejte jak casto se meni slozeni indexu. cili jak rychle odpadavaji firmy s puncem leadra trhu jako nezivotaschopne. a pokud chcete odstrasujici priklad tak se podivejte treba na blue chips. symbol stability a jak dopadl treba nortel.problem je v metrikach. v momente, kdy zacne podnik optimalizovat na metriky investora, tak si pod sebou zapalil strom na kterem sedi.Proto jsem psal konzervativní akcie, ne momentální tahouny roku. Nesexy firmy jako Coca Cola, McDonalds, Procter&Gample, které sice neletí do nebes, ale zhruba kopírují inflaci a navíc ti každého čtvrt roku přinesou pěkný pasívní výnos.