Defacto, nemusi robit ziadne analyzy, lebo ma tie skusenosti a zakaznikovi rovno odpveda na otazky.
ta analyza nie je na to aby mal co povedat zakaznikovi, ta analyza je na to aby programatori urobili to co maju a aby sa zaznamenalo preco to tak treba urobit...
a tym sa vyhnes problemom v buducnosti ked guru 'co to mal vsetko v hlave' odide z firmy a ty mozes akurat tak robit reverse engineering aby si zistil co ta aplikacia vlastne robi
Nepopisal som to uplne presne. Firmicka je malicka, on je jednatelom a ked odide, je vsetkym jasne, ze firmicka skoncila. S nim ma 3 programatorov. Analyzou som myslel to, ze zakaznik nieco chce a potom sa robi analyza, kolko by to vlastne stalo a ci to To za taku sumu chce. To on nieriesi. Vie, ako veci funguju, kolko casu co zaberie a tak zakaznikovi rovno cenu.
Mimochodom, co sa tyka security archiktury, samozrejme nebolo to zlozite iba to co uz pozna aplikoval na novy produkt. A pozna toho spustu. Vie co funguje, co bol pekny napad ale v praxi to nikdy nefungovalo atd.. Nikde som nenapisal, ze je najlepsi security architekt ale ludia tunu zvyknu citac veci co.. Jo, michodom prednasal na TechEd v Redmonte a programoval okrem ineho aj Visual Studio..
Obavam sa, ze tuna nema velky zmysel prispievat. NIc konstruktivne z toho nevznika, skoro kazdy vie, ako veci funguju, vascinou presne opacne ako z mojich skusenosti. Trochu ludo, ze tuna priemerny tazatel nema v praci zaujmavych ludi, od ktorych sa moze ucit. Ale co, kazdy si vybera svoju pracu..
A kludne si dalej myslite, ze programator po 40 je ztrachovanec, ktory nevie ani programovat..
Tak ako som pisal v niektorom vlakne, ze pokial je clovek programator a nerobil web, tak za 20 dni musi byt na urovni juniora, co programuje web a ste sa so mna smialy, pricom to je naprosto realne a takymi ludmi sa stretavam bezne..