Jak dlouho se dá živit programováním?

Krysa1

Re:Jak dlouho se dá živit programováním?
« Odpověď #105 kdy: 08. 08. 2014, 13:46:24 »
Kdo tvrdí, že ví, co bude za 20-30 let je buď Ježís Kristus nebo blb.
blb jsi ty. tohle totiz vi celkem presne ten, kdo ma uz uspesne rozjety system jak prevzit kontrolu nad ovcemi a odlehcit tak tem tebou zminovanym mocnostem. kterakoliv globalni firma ktera tu bude jeste za 30 let si prave ted vychovava zakazniky co u ni za tech 30 let budou utracet.

Ono se stačí podívat co bylo před 30-ti lety a co je teď. Zdá se mi, že tohle tvrzení zní mladým hlasem. Na 30 let dopředu se plánuje tak maximálně energetická bezpečnost státu a to ještě jen tak rámcově. Nemá cenu se hádat, to musí každý prožít sám, však ona ti historie ukáže, holomku.

tonda_

« Odpověď #106 kdy: 08. 08. 2014, 20:57:52 »
necetl jsem to cely ale v praci mame chlapka 62 mu je a je to ten nejlepsi programator co jsem kdy videl

jeho kod je cisty
rika mladsim kolegum ja zlepsit to co delaji
vi toho strasne moc o HW a compilatorech
stale se vyviji - prichazi s novyma vecma

mame dost chytrech kluku ale on je jina trida...

takze se tim da zivit i dosmrti

XP

« Odpověď #107 kdy: 08. 08. 2014, 21:33:01 »
necetl jsem to cely ale v praci mame chlapka 62 mu je a je to ten nejlepsi programator co jsem kdy videl

jeho kod je cisty

Presne tak.
V nasem tymu je polovina kolegu 40+, nejnabusenejsimu borcovi, za kterym chodim pro napady, kdyz uz nevim dal, je 47.
Mozna je to taky tim, ze jsme "vyvojari softwaru", ne "programatori".
Delame analyzu, navrh, dokumentaci, pisem testy, obcas vyjedeme za nejakym zakaznikem, kdyz uz support nevi jak dal...
K tomu taky mimo jine programujeme.
V principu resime problemy zakazniku.
Dokud budou zakaznici mit problemy, ktere chteji resit, budeme mit praci.
Takze o budoucnost ve vyvoji software si starosti rozhodne nedelam.

Jina otazka je zdravi. Kdyz prijde v 50ti mrtvicka, popr. na sebe clovek nedava pozor a je v 55ti tlusty jak prase a ma tezky diabetes, tak uz to fakt nejde s tim "programovanim" jak v 25ti. Nebo s jakymkoliv povolanim, ze...

Krysa1

« Odpověď #108 kdy: 08. 08. 2014, 21:48:12 »

jeho kod je cisty

Já jsem zase viděl v televizi chlapa, kterému je 80 a běhá několik maratonů týdně. Jde to. Je to realistivká strategie kterou zvolit? Není. Proto ho vysílají v televizi.

green lantern

« Odpověď #109 kdy: 08. 08. 2014, 23:15:38 »
Já jsem zase viděl v televizi chlapa, kterému je 80 a běhá několik maratonů týdně. Jde to. Je to realistivká strategie kterou zvolit? Není. Proto ho vysílají v televizi.

Kdyz existujou lidi kteri tohle delaji tak to znamena ze to delat jde.

Co k tomu potrebujes je:
1. Chtit
2. Mit trochu stesti aby te driv nesundala nejaka vazna nemoc, nehoda, ...

Ja verim ze to jak dobrej budes v nejakym oboru zavisi hlavne na tom kolik usili do toho vlozis. Samozrejme pokud "prijdou jiny priority" (sledovani televize, chodeni do hospody, ale treba taky rodina) a usili se bude blizit nule, tak nemuzes ocekavat velky vysledky...

Krysa1

« Odpověď #110 kdy: 09. 08. 2014, 01:53:06 »

Kdyz existujou lidi kteri tohle delaji tak to znamena ze to delat jde.

Co k tomu potrebujes je:
1. Chtit
2. Mit trochu stesti aby te driv nesundala nejaka vazna nemoc, nehoda, ...

Ja verim ze to jak dobrej budes v nejakym oboru zavisi hlavne na tom kolik usili do toho vlozis. Samozrejme pokud "prijdou jiny priority" (sledovani televize, chodeni do hospody, ale treba taky rodina) a usili se bude blizit nule, tak nemuzes ocekavat velky vysledky...

To je dobrý přístup. Ne, že by to byla pravda, ale jsem přesvědčen, že se vyplatí tomu věřit. Já jsem tomu taky věřil a ta víra mi umožnila se rozvíjet a dala mi sílu k dalšimu postupu. Ovšem je to víra. Jak se říká, kdo nic nedělá, nic nezkazí.

Nadruhou stranu.
Ten 60-ti letý programátor je jeden z tisíce? Jeden z desetitisíce?

Dobrý postřeh tu byl ten, že dříve bylo programátrů nedostatek. Dnes to není. Dneska máme vystudované programátory po stovkách, ne-li tisících každým rokem.  Takže vlatně jeden z desetitisíců? A není lepší sázet sportku?

Na to, aby uchazeče o zaměstnání uznali v 50-60 to už musí být kumšt. A stejnak si toho 25-ti letého zajíce můžeme vytvořit podle svého a pak ho užít a odkopnout.

Jen věřte moje milé ovečky, veřte.  I kdybych tu napsal cokoliv, věřit nepřestanete. A to je dobře. Mám na tom založený buissines model.

Krysa1

« Odpověď #111 kdy: 09. 08. 2014, 02:00:01 »
Chtěl jsem vlastně říci, že od určitého věku můžeš chtít jakkoliv moc. Ale ono to nejde! Prostě prázdná lahev nenaleje, mrtvá kráva nepodojí, atd.

A nemusí v tom být nějaká nemoc, postižení, jak se tu všichni snaží podsouvat. Normálně zdravej člověk sportovec, nekuřák, abstinent - paradoxně jsem si všiml, že kuřáci statistiky vydrží déle (na mozek, ne na plíce) - ale nakonec to jednoduše nejde. Zvedáš, ale neuzvedneš.

To je příroda a životní cyklus. To není žádná vada, nemoc, postižení. To tak prostě je. Nikdy to jinak nebylo a nikdy to jinak nebude.

KrutejNarazec25x6

« Odpověď #112 kdy: 09. 08. 2014, 02:41:22 »
kuřáci statistiky vydrží déle (na mozek, ne na plíce) - ale nakonec to jednoduše nejde. Zvedáš, ale neuzvedneš.

To je příroda a životní cyklus. Nikdy to jinak nebylo a nikdy to jinak nebude.

Verim jen statistice, kterou si sam zfalsuji.

Nikdy nerikej nikdy, biologicke starnuti vcetne degradace mozku muze byt za par desitek let minulosti.

haha

« Odpověď #113 kdy: 09. 08. 2014, 05:44:05 »
Krysa: S optimistou jako jsi ty bych chtěl dvojdomek :-D Když už teď bezmezně věříš tomu, že na to nemáš, nedáš to a cítíš potřebu to dokola opakovat, tak to u tebe tak asi bude. Těžko to ale vztahovat na všechny ostatní. Ty a Bla to můžete ve třiceti típnout a jít prodávat párky v rohlíku, osobně to ale balit nechystám a kdyby náhodou(náhoda je totiž svině, ale to platí všude), tak možností co dělat kromě programování mám poměrně dost. Na teoriích, že člověk si svoje myšlenky podvědomě promítá do reality, čímž sám definuje vlastní budoucnost, nejspíš něco bude.

Bla

« Odpověď #114 kdy: 09. 08. 2014, 09:14:34 »
Co je na prodávání párků v rohlíku špatného?
Pokud se to neděje z okna pronajatého karavanu v pochybném jako-zaměstnaneckém poměru?

Naopak, takhle nějak si představuju důchod, ve vlastní hospodě, někdy okolo padesátky, budu vařit rychlovky a mezi nimi bude i ten párek v rohlíku, když hosti dostanou večer hlad, proč bych jim ho neudělal. Pět šest stolů, teráska. Tam do doklepu od padesáti do šedesáti a pak už budu jen odpočívat.
NO STRESS!
Ale že ty s dvojitým bajpasem, tlakem jako mrtvola, křečákama o síle zahradní hadice, po mrtvici, s nevyléčitelnou plísní na hemoroidech, hnisajícím okem, karpálním tunelem větším než je Pražská Blanka...budeš sedět u počítače s vyhlídkou, že u něj i chcípneš někdy mezi 60-tým a 70-tým rokem...

No, když to chceš, TAK SI TO UŽIJ  ;D

Landlord

« Odpověď #115 kdy: 09. 08. 2014, 09:16:42 »
biologicke starnuti vcetne degradace mozku muze byt za par desitek let minulosti.

No super, takže budeme v plné fyzické i mentální síle chcípat hladem.. Prakticky jako v Africe - jen co jsme jim dali léky aby neumírali na nemoci, tak nastaly hladomory a války (samozřejmě o zdroje).  To nás teda čeká optimistická budoucnost ;D

Akorát si nejsem jistej jak se s několik dní prázdným žaludkem dá programovat...  :-\

Bla

« Odpověď #116 kdy: 09. 08. 2014, 09:46:46 »
Akorát si nejsem jistej jak se s několik dní prázdným žaludkem dá programovat...  :-\

Dlouho ne, po třech dnech bez jídla začne tělo spalovat všechno a to včetně tvého mozku a svalů.
Nejjednodušší způsob, jak si snížit IQ, není kupodivu chlast ale dlouhodobá hladovka (hlavně pro hubeňoury).

doktor

« Odpověď #117 kdy: 09. 08. 2014, 11:10:43 »
Dobrý postřeh tu byl ten, že dříve bylo programátrů nedostatek. Dnes to není. Dneska máme vystudované programátory po stovkách, ne-li tisících každým rokem.  Takže vlatně jeden z desetitisíců? A není lepší sázet sportku?

To není mod dobrý postřeh. Programátorů bude vždy nedostatek, protože škola ho z tebe neudělá. Dneska máš plno lopat, které se u nás na východě jako programátoři nazývají, ale mzdu mají jako lepší pokladní. To není náhoda. Pokud jsi špička jako mladý, není šance, aby tě někdo ohrozil, pokud se tomu budeš trochu věnovat.

green lantern

« Odpověď #118 kdy: 09. 08. 2014, 12:36:07 »
Chtěl jsem vlastně říci, že od určitého věku můžeš chtít jakkoliv moc. Ale ono to nejde! Prostě prázdná lahev nenaleje, mrtvá kráva nepodojí, atd.

A nemusí v tom být nějaká nemoc, postižení, jak se tu všichni snaží podsouvat. Normálně zdravej člověk sportovec, nekuřák, abstinent - paradoxně jsem si všiml, že kuřáci statistiky vydrží déle (na mozek, ne na plíce) - ale nakonec to jednoduše nejde. Zvedáš, ale neuzvedneš.

To je příroda a životní cyklus. To není žádná vada, nemoc, postižení. To tak prostě je. Nikdy to jinak nebylo a nikdy to jinak nebude.

S timhle porazeneckym pristupem to asi fakt nepujde  :)

« Odpověď #119 kdy: 09. 08. 2014, 13:25:19 »
Hlavně si dávat realistické cíle.
Toto s vaším tématem možná malinko souvisí:
http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/30508-jak-zustat-kreativitni-a-produktivni-i-v-casech-internetu?start=1
Nemrhejte časem pokusy vyhovět všem. Pište hlavně pro sebe.

Tohle je vynikající rada – cokoliv, co děláte, dělejte hlavně pro sebe. Finální kritéria svého úspěchu či neúspěchu si stanovujete sami, nečekejte, že vás někdo bude plácat po zádech anebo vám dá jedničku s hvězdičkou. Předně, zhruba desetině vašeho publika se nikdy nebude líbit nic a žádné pochvaly se nedočkáte. To je normální, snaha vyhovět každému kritikovi je marná. Nikdy nelze vyhovět všem.

Je extrémně nepravděpodobné, že v něčem budete nejlepší na světě, ale to je jedno. Tenhle pohled, jakkoliv je míněn asi motivačně, je ve své podobě nihilistický – buď bude tento dostihový kůň šampiónem, anebo půjde do salámu. Ve finále je spíš demotivující, protože po prvních neúspěších vede k tomu, že to vzdáte.

Kingova rada je v generalizované podobě zajímavá: Stanovte si vlastní cíle. Je dobré brát ohled na svoje schopnosti, protože každý má svoje omezení. Ano, možná nenapíšete nejlepší práci v dějinách vaší školy, ale pořád ji můžete udělat líp, než byla ta předchozí. Neustále můžete hledat způsoby, jak svoji práci vylepšit. Můžete malovat tak, jak se vám líbí. A sportovat podle toho, na co máte. Děláte to ve finále hlavně pro sebe!