Porad se mi tomu nechce verit, to se opravdu bavime o cyklu a o absolventovi IT skoly? Ja jen, ze jakkoliv mam na brnensky FIT smisene nazory, tak clovek co nevi nic o cyklech a jejich typech by "umrel" uz v prvaku.
Bohuzel bavime ... podobnych zazitku mam vic, ale tenhle byl vazne nezapomenutelny. Zjevne jeden z tech, co sem nahazuji svoje skolni ulohy a ocekavaji, ze jim je tu nekdo obratem vyresi. (mozna mu krivdim, treba to umel naklipat v nejakym grafickym udelatoru, ale rozdil mezi for/while netusil, nevedel o cem je rec)
Jindy treba absolventka VS po 2! hodinach zoufaleho scitani asi 30 cisel (ktera mela ve sloupci v excelu) na kalkulacce, prisla, a ptala se, jestli by to neslo udelat nejak jinak. Neuveritelny, kdybych nebyl primo ucasten, tak bych tomu taky nechtel verit.
Pravda, to nebyla ITcka, takze tomu prece nemohla rozumet ... (a necha se prijmout na pozici, u ktere se predpoklada prace u pocitace).
A mohli bychom pochopitelne pokracovat "inzenyrem" (uvozovky proto, ze jde o inzenyra ekonomie, coz je paveda samo o sobe), ktery nedokaze pochopit, ze firmu vazne ani trochu nezajima obrat, ale zajima ji, kolik vydela, takze to, ze rozda zbozi zadarmo se splatnosti 5 let firmu tak maximalne privede na buben (ale kdyz jemu ty cislicka v excelu tak pekne rostou ...).
Nebo jiny titulovany, ktery zduvodni nakup neprodejneho zbozi tim, ze by prece jinak ten kamion jel poloprazdny.
Aneb produkty naseho (vysokeho) skolstvi v plne parade.
----
Proto kdyz neco nevim, chodim se ptat uklizecky. Kdyz nic jinyho, tak mi aspon nebude vypravet hovadiny.
To mě nepobuřuje, samostudium ...
Jenze od vyucujiciho (na libovolny urovni skolstvi) bych ocekaval, ze veci vysvetli. To znas? V ruznych obmenach?
Sejde se American, Cech a Rus a dohadujou se, kdo ma lepsi studenty ... tak se dohodnou ze to vyzkousej ... zavolaj Rusa, a zeptaj se, za jak dlouho se nauci Cinsky ... zapremejsli, a rekne ze tak 2 roky. Amik ... ze tak ze rok ... a FELak se zepta "a sou na to scripta?", kdyz prisvedcej, tak suse konstatuje "tak ja prijdu zejtra na zkousku".
Stary, ale 100% vystihujici fungovani nasich VS - tuhle mas scripta, na prednaskach se tak maximalne opisou na tabuli, vysvetleni zadny, nauc se to zpameti. (a jen tak mimochodem, i tu druhou cast, ze scripta pochopitelne vecne nejsou, a kdyz, tak az po ukoneceni semestru, ve kterym se predmet uci)