Ke mne:
Od sesti let jsem programoval (ZX Spectrum, nic modernejsiho u nas doma nebylo, takze jsem nemel jinou moznost), pak jsme dostali PC a do asi dvanacti jsem se venoval vsemu moznemu - programovani nejdrive v Pascalu, pote v Delphi (ve kterem jsem napsal mensi programky pro byznys rodicu), nasledne asi v desiti jsem presel na C#/.NET. Dlouho mi trvalo zjistit, k cemu vlastne je objektove programovani, ale casem jsem to pochopil, predevsim v poslednich letech. V asi jedenacti jsem zacal zkouset delat krome aplikaci i weby - HTML, CSS a k tomu na server PHP.
K praxi:
od dvanacti let jsem delal skutecne projekty, nejdriv weby znamym, kteri me pak casem zacali doporucovat i dale, pres ty jsem se dostal k dalsim apod., ve trinacti jsem mel za sebou pres 20 hotovych webu, se kterymi byli zakaznici spokojeni - samozrejme nebylo to nic extra, ale to ani penize, ktere jsem za to dostal.
Po tom, co lidi byli spokojeni s mymi weby, zacali se ptat i na aplikace - jednoducha evidence skladu, sprava zakazniku a tak podobne. Kvalita byla mizerna, ale postupne se zlepsovala a lidi byli spokojeni - a ja zacal byt placeny lepe. To mi bylo asi 13 nebo 14. Takovych aplikaci jsem dodelal a prodal asi 10, s tim, ze vetsina z nich byly upravene predchozi, spojeni dvou a podobne.
Tohle vsechno bylo na zivnostensky list rodicu a zalozene na tom, ze rodice prodavali (zakaznici se hledali "sami" z doslechu - "ten nam udelal web, zeptej se ho") a ja ve svem volnem case programoval.
S uderem patnacteho roku zivota a ukonceni povinne skolni dochazky jsem taky mohl zacit pracovat normalne na sebe, cehoz jsem okamzite vyuzil a zacal pracovat pro hned nekolik firem soucasne, na dohodu, jako programator.
Celkem za sebou mam asi 35 dolozitelnych projektu, ktere jsem udelal kompletne sam, 5 dalsich s kamarady (ktere ale neberu jako komercni praxi a nejsou poradne dolozitelne, krome ukazek zdrojaku) a pres dalsich 10 dolozitelnych pozic jako .NET programator v ruznych firmach ve vetsich tymech. Take jsem parkrat delal "UNIX administratora", ale prace spocivala jen v nastaveni HTTP a FTP serveru a oprave neceho, co nefungovalo.
K pozici:
Neni to zadna neznama firma, znate ji nejspise vsichni zde, pusobi po cele Evrope. Dostali se ke mne pres profil na Jobs.cz, pricemz to byla primo firma, nikoliv personalni agentura. Drzim v ruce papir, ktery staci podepsat a budu zamestnancem (jimi uz podepsany je, ceka se jen na moje rozhodnuti).
P.S.: V zari mi bude 18, neni mi 16.