Ale houby, většina sdělení tady vychází z osobní zkušenosti. U Mirka vím, že má zkušenost s akademickou sférou (nejen jako student). U ostatních pomalu ani nevím, zda už dostudovali.
Akademickou zkušenost vem čert

spíš se nějakých deset let IT živím na volné noze, takže vidím, co tak obvykle "obyčejní" zákazníci chtějí a třeba jaká je úroveň výrobců software...
No vidis, me zajima relevance obsazenych informaci a psat to muze kdokoliv, vlastne jsem onehda cetl skvelou vedeckou praci z genetickych algoritmu a po docteni si vsiml, ze je to od no-name negru nekde zprostredka Afriky.
To je trochu něco jinýho. Když ti napíše teamleader z velké firmy nebo technologicky pokročilýho startupu "máme problém sehnat lidi, kteří by uměli dokazovat vlastnosti kontextových gramatik" nebo dlouholetý recruiter "problém je v tom, že všichni uchazeči jsou fachidioti", tak to má úplně jinou váhu, než když anonym s nickem rtghjksje napíše "musíme se učit teorii jinak bude konec světa! Jo a všichni ste idioti jenom já jsem letadlo".
Do tohodle tématu jsem se zapojil jenom kvůli Pavlovi, protože není anonym a začal dobře.
Příspěvky anonymů můžou mít nějakou hodnotu jenom když odkazují na nějaký ověřitelný fakta - jako třeba když "x" píše o BSD a všechno, co řekne, doloží spoustou relevantních odkazů. V debatách o vzdělání se to ale neděje - jsou to jenom samé statementy anonymů, bez jakékoli ověřitelné argumentace.