Lišta o blokování reklamy

Jakub Galgonek

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #375 kdy: 07. 06. 2014, 19:50:34 »
2 Mirek:
prisma.cz/policie-zatkla-zenu-hledajici-na-googlu-tlakovy-hrnec-a-batoh/

Ten link dokládá, co tu Mirek psal. Tu ženu neudal Google či nějaký reklamní systém, udal ji její provider!

« Odpověď #376 kdy: 07. 06. 2014, 19:52:25 »
Ten link dokládá, co tu Mirek psal. Tu ženu neudal Google či nějaký reklamní systém, udal ji její provider!
To je pomluva, kterou NSA rozšířila proto, aby zatajila, že lidi šmíruje přes AdOcean ;)

Btw,

Citace
“At a time where we’re treated almost daily to new revelations about covert government surveillance, it’s easy to see why this story found traction,” wrote Wired’s David Kravets and Kevin Poulsen. “But bogus claims of secret data mining and 'profiling' detract from the real news. So please let’s stop.”
http://www.slate.com/blogs/the_slatest/2013/08/02/michele_catalano_pressure_cooker_search_was_not_due_to_nsa_surveillance.html

StD

« Odpověď #377 kdy: 07. 06. 2014, 20:29:28 »
M*dky, blokujte, ale ku*vadrát nevyjadřujte se. Co tu ještě vůbec děláte? M*dky...

noname

« Odpověď #378 kdy: 07. 06. 2014, 21:14:07 »
M*dky, blokujte, ale ku*vadrát nevyjadřujte se. Co tu ještě vůbec děláte? M*dky...
Že by typická reakce zastánce reklamy?
Naštěstí tady byly už i rozumnější komentáře.

« Odpověď #379 kdy: 07. 06. 2014, 21:36:41 »

Je jenom škoda
že ta lišta není větší, nejezdí po obrazovce nahodile sem a tam, netroubí a nebliká ;D  ;D  ;D

Bible Kralická, přísloví 26

3 Bič na koně, uzda na osla, a kyj na hřbet blázna.
7 Jakož nejednostejní jsou hnátové kulhavého, tak řeč v ústech bláznů.
14 Dvéře se obracejí na stežejích svých, a lenoch na lůži svém.
27 Kdo jámu kopá, do ní upadá, a kdo valí kámen, na něj se obrací.

Krleš!

« Odpověď #380 kdy: 07. 06. 2014, 21:40:20 »
Adblock jsem již nainstalovaný měl dříve (kvůli různým webům s nepřizpůsobivou reklamou vč. root.cz) dnes jsem znovu nainstaloval ghostery a přidal ABP ...jen díky tomu proužku. Ano, jsem ten nehodný čtenář, ale proč to píšu, jsem ochoten se k tomuto tématu konstruktivně postavit a řešit ho - už díky tomu, že pomáhám s vývojem analytického nástroje. Ovšem postup řešení problému kdy zjistím, že mi na webu 48% lidí blokuje reklamu, zamyslím se a dám jim tam teda žlutej pruh s odkazem na článek, pod kterej nejde komentovat, je pro mě něco jako, blokuješ reklamu OK, budeme proti hned tobě bez diskuze bojovat. Jak Petr píše 48% lidí zde blokuje reklamu, jelikož jsou technicky zaměření/vzdělaní, tak přeci minimálně pro 50% z těch 48% nebude problém jít do té války a zablokovat proužek.

Chápu váš problém, je těžké získat peníze na provoz a na odměny za články učetní atp ...ale nemyslím si, že tím žlutým proužkem něco konstruktivně vyřešíte.

Jakub Galgonek

« Odpověď #381 kdy: 07. 06. 2014, 21:46:34 »
OK, budeme proti hned tobě bez diskuze bojovat.

Můj ty Bože, někomu se zobrazí žlutý pruh a on to hned vidí jako vyhlášení války.

« Odpověď #382 kdy: 07. 06. 2014, 21:53:40 »
to s tou válkou jsem možná přehnal, uznávám ...zajímalo by mě teda jestli tenhle krok někdo dopředu pořádně promyslel a jestli se teda sleduje efekt  :)

hawran neprihlaseny

« Odpověď #383 kdy: 07. 06. 2014, 23:23:20 »
OK, budeme proti hned tobě bez diskuze bojovat.

Můj ty Bože, někomu se zobrazí žlutý pruh a on to hned vidí jako vyhlášení války.

:-)
... a tatinek vam vyhlasi valku, tatinek vam vyhlasi valku ...

« Odpověď #384 kdy: 08. 06. 2014, 21:47:30 »
zamyslím se a dám jim tam teda žlutej pruh s odkazem na článek, pod kterej nejde komentovat ... budeme proti hned tobě bez diskuze bojovat.

To není článek, ale statický text. Takových je tu hned několik a není třeba, aby pod nimi byla diskuse. Stejně by nebyla vidět nikde jinde (na titulní straně třeba). Od diskuse tu je fórum. A v něm nebyl smazán jediný komentář. Boj by vypadal jinak. Ale my s vámi nechceme bojovat.

Jak Petr píše 48% lidí zde blokuje reklamu, jelikož jsou technicky zaměření/vzdělaní, tak přeci minimálně pro 50% z těch 48% nebude problém jít do té války a zablokovat proužek.

To nemá být válka. Válka by vypadala výrazně jinak a sofistikovaněji. Tohle je jednoduchá prosba: máme s tím problém, prosím, neblokujte nám reklamu. Nedělejte z toho něco, co to není.

Ivorne

« Odpověď #385 kdy: 09. 06. 2014, 01:40:21 »
Už mě to tu nějakou dobu štve. Ten žlutý proužek je poslední kapka. Sorry, ale pokud poučení proužku mělo znít: "bez reklamy se web neuživí", pak odpovídám: "tak ať!".

Sbohem

Hmmm

« Odpověď #386 kdy: 09. 06. 2014, 08:57:38 »
Už mě to tu nějakou dobu štve. Ten žlutý proužek je poslední kapka. Sorry, ale pokud poučení proužku mělo znít: "bez reklamy se web neuživí", pak odpovídám: "tak ať!".

Sbohem
Zbohom. Ja som pre root urobil v AdBlock vynimku.

« Odpověď #387 kdy: 09. 06. 2014, 09:08:01 »

Sbohem
Zbohom. Ja som pre root urobil v AdBlock vynimku.

Já ji tam měl taky (zobrazovaly se mi ty s-clicky, reklamy dokola, ...).
Než na mne vyskočil ten žlutý šit.
Další výjimky jdou za hranice (pro mne v tuto chvíli) únosného kompromisu.
Takže se mi teď nezobrazuje nic ...

robert

« Odpověď #388 kdy: 09. 06. 2014, 09:49:26 »
1) ja bych se primlouval aby root pouzival vsude pouze textovou statickou neobtezujici reklamu, jako se treba zobrazuje v threadu teto diskuse, ty tocici se bannery fakt otravujou ... treba google ad sense ale klidne i odjinud pokud bude neotravujici
2) trend kvality clanku na rootovi je bohuzel rok od roku klesajici, nerad bych aby root zaniknul jako undeground.cz, puvodni clanky ceskych autoru maji opravdu slabounkou uroven, vlastne furt o tom samem: a) jak zacit s XY   b) co je noveho v distribuci YZ
to uz mne prestava bavit a radeji bych videl smerovani roota k tomu, jak treba postupuje jablickar.cz nebo letemsvetemapplem.eu, tedy do znacne miry rezignovat na puvodni clanky ceskych autoru a radeji se porozhlednout po svetovem webu s danou tematikou (u nich apple, osx, ios, u roota linux, unix ..) a prelozit do cestiny to nejzamavejsi nove - preci jen toho svetoveho obsahu na dane oblasti jsou kvanta a ja treba nemam chut ty stovky webu denne prolezat a hledat zajimavosti ...
3)  pokud jde o sbirani udaju o uzivatelich, nemyslim si ze cilem je pouze zjisteni ze user ID 14578965 ma zajem o XYZ temata s prislusnym profilem ale obavam se ze ambice provozovatelu a obchodniku s informacemi budou minimalne v budoucnu vyssi - priradit user ID 14578965 lidskou tvar - tedy osobu z masa a kosti kterou bude mozne otravovat i dalsimi komunikacnimi kanaly - telemarketing, nevyzadana posta elektronicka i listinna atd..., obchodovani s takovym "zivym" profilem, pokud ne primo prodej organizovanemu zlocinu za ucelem zneuzit/kradeze identity atd ..

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #389 kdy: 09. 06. 2014, 10:18:57 »
robert: Tak svym způsobem na to není potřeba ani sbírat informace o uživateli ID123456. Stačí si vytipovat někoho na webu. Když se kouknu třeba na sebe - podle mojí přezdívky si zjistíš nějakej muj majetek, bydliště, okruh zájmů, informace o rodině a přátelích, ... A to nemám ani Facebook profil... A jakmile budeš mít tohle, tak pomocí zjištěných informací si zjistíš další info o mě (co o mě říkají jiní) a další informace o osobách, o kterých mluvím já (protože si najdeš jejich jména/přezdívky/profily). Já s tím ale osobně počítám a vím, že jsem na internetu exponovanou osobou. Moje rodina s tím třeba nepočítá, ale například bratr na sebe všechno stejně vybleje na FB (a mimoto - na internetu už si neudělá jinou pověst, než má ve skutečnosti ;D ).

Takže to asi tak ke sběru dat: Lidi na sebe sami stejně vyblejou víc, než o nich posbírá automat na cílení reklamy.

Ještě k tématu: Já osobně bych za konzumaci internetovýho obsahu nedal ze svý kapsy nic. Ani root.cz, ani čemukoliv jinýmu. Ale nemám vůbec problém konzumovat obsah i s reklamou (v únosné míře, což pro mě root.cz díky dodržení standardu SPIR splňuje). Vím, že když neplatím za obsah přímo, tak tvůrci obsahu a lidé zajišťující technickou stranu věci musí být z něčeho placeni.