1) ja bych se primlouval aby root pouzival vsude pouze textovou statickou neobtezujici reklamu, jako se treba zobrazuje v threadu teto diskuse, ty tocici se bannery fakt otravujou ... treba google ad sense ale klidne i odjinud pokud bude neotravujici
2) trend kvality clanku na rootovi je bohuzel rok od roku klesajici, nerad bych aby root zaniknul jako undeground.cz, puvodni clanky ceskych autoru maji opravdu slabounkou uroven, vlastne furt o tom samem: a) jak zacit s XY b) co je noveho v distribuci YZ
to uz mne prestava bavit a radeji bych videl smerovani roota k tomu, jak treba postupuje jablickar.cz nebo letemsvetemapplem.eu, tedy do znacne miry rezignovat na puvodni clanky ceskych autoru a radeji se porozhlednout po svetovem webu s danou tematikou (u nich apple, osx, ios, u roota linux, unix ..) a prelozit do cestiny to nejzamavejsi nove - preci jen toho svetoveho obsahu na dane oblasti jsou kvanta a ja treba nemam chut ty stovky webu denne prolezat a hledat zajimavosti ...
3) pokud jde o sbirani udaju o uzivatelich, nemyslim si ze cilem je pouze zjisteni ze user ID 14578965 ma zajem o XYZ temata s prislusnym profilem ale obavam se ze ambice provozovatelu a obchodniku s informacemi budou minimalne v budoucnu vyssi - priradit user ID 14578965 lidskou tvar - tedy osobu z masa a kosti kterou bude mozne otravovat i dalsimi komunikacnimi kanaly - telemarketing, nevyzadana posta elektronicka i listinna atd..., obchodovani s takovym "zivym" profilem, pokud ne primo prodej organizovanemu zlocinu za ucelem zneuzit/kradeze identity atd ..