ako to vidim ja: iinfo sa posadilo, od kazdeho serveru 1 sefredaktor, na slajdoch sa ukazalo, kolko % prachov odkial plynie a root.cz bol na samom konci. Petr mrkol do logov a zistil, ze na 'jeho' serveri 48% ludi blokuje reklamy, zatialco vedla su to maximalne nizke jednotky %. a preto Petr s vyvojarmi zacal riesit vzniknutu situaciu, ktora nateraz skoncila bannerom. za 14 dni bude dalsia porada, kde sa zhodnoti, aky uspech tato akcia mala.
miesto toho, aby ste Petrovi pomohli a ten adblock sami vypli (ako som to urobil ja, pretoze sa z par zobrazenych reklam nepolozi moj svet ani notebook), radsej tu mate debilne kecy o nicom. sam zastavam nazor, ze postavit web na reklamach je kretensky business model (with all due respect), ale povolit reklamu mne neublizi a Petrovi v ramci moznosti pomoze. a ak su cisla o piane ako paywalle pravdive (jednotky mega vs. desiatky z reklamy), tym radsej som te nadblock na root.cz zakazal.
inak este poznamka: sam som si gemius, adocean a spol. hadzal do vsemoznych blockerov, lebo v dobach nie zas tak davno minulych browsery nezobrazili stranku, kym sa nenatiahol kod z tychto sledovacov. takze som cakal na gemius.pl a cakal a cakal az som ho zakazal a browsenie sa zrazu krasne rozbehlo. takze svojim sposobom (aspon u mna) som k blokovaniu bol donuteny.
Petrovi v tejto aktivite drzim palce.