Lišta o blokování reklamy

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #165 kdy: 05. 06. 2014, 22:48:53 »
OMG, samozřejmě je něco špatně. Jmenuje se to web a ví to každý, kdo něco na něm provozuje.
Tohle je asi tak třetí normální příspěvek z celého tématu... (když nepočítám Petrovy odpovědi)

Je to zajímavý, že zdejší lidi nejsou trochu víc v obraze. Docela by mě zajímalo, co vlastně za lidi dneska root čte (a ještě víc, co vlastně za lidi píš do diskusí... :) ).

« Odpověď #166 kdy: 05. 06. 2014, 22:49:52 »
Zvláštní, potřebujete na provoz velké peníze a kam se strácí?

Platy redaktorů, honoráře autorů, platy dalších lidí (obchodní oddělení, vývoj), kancelářské prostory, provoz serverů, správa serverů, telefony, nákup hardware, další firemní položky... O velkou část věcí se dělíme s ostatními projekty a servery, ale neseme část nákladů. Například obchodní oddělení tvoří pět lidí, bez kterých by to nešlo. Ty někdo musí platit.

noname

« Odpověď #167 kdy: 05. 06. 2014, 22:53:50 »
Butik je mrtvý, prakticky nikdo tam nic nekupuje. Je v plánu to utlumit a zrušit. Cetky nikdo kupovat nebude, ty se rozdávají zdarma. Já jsem si flashku nikdy nekoupil a přesto bych jich tu teď našel aspoň deset. Výdělek takových věcí je opět v řádu desetikorun. Nemá smysl platit ani člověka, který to bude balit a posílat.

Že je butik mrtvý chápu, ale nevidím v něm nic, co by se dalo koupit. Co se cetek týče, nemusel by se na to platit člověk, ale stačilo by se domluvit s nějakým obchodem na domluveném zákazníkovi (ve své podstatě je to jen další reklama, jen není cílená na základě profilu uživatele, ale dle zaměření webu, s objednávkovým formulářem na Rootu).

Samozřejmě chápu, že jsou nějaké problémy s účtováním, ale je třeba si všimnout, že právě ti, kteří nejsou ochotni poskytovat své os. údaje Googlu a dalším, jsou ochotni platit právě takto. Asi to je pro ně z nějakého důvodu vyhovující způsob. Bylo by škoda, kdyby to nešlo vyúčtovat.

akoze

« Odpověď #168 kdy: 05. 06. 2014, 22:57:49 »
Platy redaktorů, honoráře autorů, platy dalších lidí (obchodní oddělení, vývoj), kancelářské prostory, provoz serverů, správa serverů, telefony, nákup hardware, další firemní položky... O velkou část věcí se dělíme s ostatními projekty a servery, ale neseme část nákladů. Například obchodní oddělení tvoří pět lidí, bez kterých by to nešlo. Ty někdo musí platit.

Pan Krcmar, skutocne su vsetky tie polozky hradene z reklamy ? Radovo ide o naklady tipujem vo vyske tisice eur (stotisice kc), ak to chcete nahnat z reklamy, musite byt aspon ako zive.cz, kazda druha reklama musi hlasno kricat a objavit sa na desiatky sekund v strede obrazovky a spusta reklamy v bocnych pasoch. A nad videa z cudzich zdrojov vlozit klientov 30sekondovy shot.

Az potom uverim, ze Vam to zarobi na prenajom maleho kanclu a hostingu.

« Odpověď #169 kdy: 05. 06. 2014, 22:59:26 »
Že je butik mrtvý chápu, ale nevidím v něm nic, co by se dalo koupit. Co se cetek týče, nemusel by se na to platit člověk, ale stačilo by se domluvit s nějakým obchodem na domluveném zákazníkovi (ve své podstatě je to jen další reklama, jen není cílená na základě profilu uživatele, ale dle zaměření webu, s objednávkovým formulářem na Rootu).

Takové butiky frčely před deseti lety, dneska je hype pryč. Navíc když se to bude prodávat přes prostředníka, tím spíš jde zisk do háje a nejsme v řádu desetikorun, ale korun. A opět: víc než jednotky kusů měsíčně si nikdo neobjedná. Dneska se nikdo nezblázní po větráčku do USB. A na pořádné geekoviny jsou specializované obchody, které to dělají ve velkém. My nejsme e-shop. Už tak máme sklad plný triček a mikin.

« Odpověď #170 kdy: 05. 06. 2014, 23:02:26 »
Pan Krcmar, skutocne su vsetky tie polozky hradene z reklamy ? Radovo ide o naklady tipujem vo vyske tisice eur (stotisice kc), ak to chcete nahnat z reklamy, musite byt aspon ako zive.cz, kazda druha reklama musi hlasno kricat...

Docela pěkný odhad. Ano, drtivá většina našich příjmů je z reklamy a ano, umíme se tím zatím uživit. Ten model funguje dobře prakticky po celém světě. Jen nesmíte mít tak specifickou skupinu čtenářů jako my, kde se najde 48 % lidí, kteří (z různých důvodů) reklamy blokují.

Sten

« Odpověď #171 kdy: 05. 06. 2014, 23:06:03 »
Díval jsem se na ten screenshot a, hmm, tímhle povolíte AdOcean všude. Ale je tam jedno tlačítko ještě víc vpravo (to kulaté), které povolí AdOcean jen na Rootu. Takže Root podpořím, ale AdOcean mě stále nemůže sledovat. Samozřejmě nevím, jestli s nimi nemáte nějaké domluvy, že tohle nemůžete uvádět :)

« Odpověď #172 kdy: 05. 06. 2014, 23:08:55 »
Ne, žádná tajná dohoda neexistuje :D. Jen to Ghostery neznám, tak jsem to udělal jinak. Předělám ten screenshot a vyměním ho.

« Odpověď #173 kdy: 05. 06. 2014, 23:12:29 »
Pan Krcmar, skutocne su vsetky tie polozky hradene z reklamy ? Radovo ide o naklady tipujem vo vyske tisice eur (stotisice kc)
Ježkovanoho a co sis myslel? Že root provozuje po práci nějaký dělník ze šroubárny, jede mu to na jednom obstarožním Xenonu co má ve sklepě pověšený na ADSLku a elektřinu platí z peněz, který ušetří za obědy, protože si každej den dává vlašák a dva rohlíky?

Pokud tohle šokuje víc lidí, tak se nedivím přihlouplé debatě o blokování reklamy...

bwbw

« Odpověď #174 kdy: 05. 06. 2014, 23:17:21 »
ako to vidim ja: iinfo sa posadilo, od kazdeho serveru 1 sefredaktor, na slajdoch sa ukazalo, kolko % prachov odkial plynie a root.cz bol na samom konci. Petr mrkol do logov a zistil, ze na 'jeho' serveri 48% ludi blokuje reklamy, zatialco vedla su to maximalne nizke jednotky %. a preto Petr s vyvojarmi zacal riesit vzniknutu situaciu, ktora nateraz skoncila bannerom. za 14 dni bude dalsia porada, kde sa zhodnoti, aky uspech tato akcia mala.
miesto toho, aby ste Petrovi pomohli a ten adblock sami vypli (ako som to urobil ja, pretoze sa z par zobrazenych reklam nepolozi moj svet ani notebook), radsej tu mate debilne kecy o nicom. sam zastavam nazor, ze postavit web na reklamach je kretensky business model (with all due respect), ale povolit reklamu mne neublizi a Petrovi v ramci moznosti pomoze. a ak su cisla o piane ako paywalle pravdive (jednotky mega vs. desiatky z reklamy), tym radsej som te nadblock na root.cz zakazal.
inak este poznamka: sam som si gemius, adocean a spol. hadzal do vsemoznych blockerov, lebo v dobach nie zas tak davno minulych browsery nezobrazili stranku, kym sa nenatiahol kod z tychto sledovacov. takze som cakal na gemius.pl a cakal a cakal az som ho zakazal a browsenie sa zrazu krasne rozbehlo. takze svojim sposobom (aspon u mna) som k blokovaniu bol donuteny.

Petrovi v tejto aktivite drzim palce.

Protiva ale menší Mirka

« Odpověď #175 kdy: 05. 06. 2014, 23:19:32 »
Citace: Mirek Prýmek
Ježkovanoho a co sis myslel? Že root provozuje po práci nějaký dělník ze šroubárny, jede mu to na jednom obstarožním Xenonu...

Možná kdyby se neřešilo pořád tolik blbostí o které stejně nikdo nestojí (a ještě musí věnovat čas jejich blokování), tak by to i stačilo.

bwbw

« Odpověď #176 kdy: 05. 06. 2014, 23:26:25 »
Možná kdyby se neřešilo pořád tolik blbostí o které stejně nikdo nestojí (a ještě musí věnovat čas jejich blokování), tak by to i stačilo.

kedy vam dojde (vam myslim celu tu skupinu, co tak hrdo a tvrdosijne blokuje reklamu, ked su slusne poziadani o jej odblokovanie), ze i len samotne zobrazenie a pretocenie je nieco, co serveru prinasa prachy?  :o

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #177 kdy: 05. 06. 2014, 23:27:08 »
Áááá, někam se mi zatoulal příspěvek, tak znova.

Ne mne to nepřekvapuje a plně to chápu. Mne jen šokuje, že vždycky když se tu tohle téma objeví a já napíšu, že bych si klidně zaplatil předplatné na rok v hodnotě 1500,- Kč, tak nikdy se nedomyslí, jakým způsobem to provést. A pochybuji, že kdybych si zapnul reklamy, že bych rootu přinesl větší zisk.

Já reklamy blokuji u webů, které mám rád a chci je číst nerušeně. U těch, které občas prolétnu mi reklama nevadí a na tu chvilku jí přetrpím. Takže je to vlastně opačně, než by Petr potřeboval.

Jinak co mne se týče, tak už jsem tu takový dinosaurus vzpomínající na články Johanky a spol. Dnešní root pro mne ani tu cenu 1500,- Kč nemá, ale z nostalgie a jako vyrovnání za blokování reklamy je pro mne ta částka akceptovatelná. Povolení reklamy nikoliv.

« Odpověď #178 kdy: 05. 06. 2014, 23:27:36 »
ako to vidim ja: [...] miesto toho, aby ste Petrovi pomohli a ten adblock sami vypli [...] Petrovi v tejto aktivite drzim palce.
Přesně tak, suprovej příspěvek! Místo normálního "ok, Peťo, děláte toho pro nás hodně, rádi pomůžem aspoň tímhle málem, které nás nic nestojí" jenom hromada keců a bullshitu o tom, jak si NSA dělá záznamy o tom, že někdo ze strahovských kolejí byl dneska dvakrát na idnesu, třikrát na rootu a jednou koukl na fffilm...

iwtu

« Odpověď #179 kdy: 05. 06. 2014, 23:41:20 »
Prácu pána Krčmára si nesmierne vážim. Nepredpokladám, že sa dá na nej v zarobiť maijland ale je užitočná a verím, že ho baví. Ospravedlňujem sa, ale myslím si, že čítať celú diskusiu nemá zmysel. Dúfam, že tento príspevok nie je jediný svojho druhu. Adblock som samozrejme odblokoval.