Lišta o blokování reklamy

panpejesk

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #135 kdy: 05. 06. 2014, 20:27:31 »
popravde nebyt tu clanky pana Tišnovskeho, tak sem ani napachnu... imho po tehle liste bude nasledovat placeny obsah, nic mejte se tu krasne budu pozdravovat na abc..

Sten

« Odpověď #136 kdy: 05. 06. 2014, 20:37:26 »
Hmm, zajímavé. Jde to i s blokováním Googlu, stačí povolit jen AdOcean (Ghostery je inteligentní, po kliknutí na tlačítko úplně vpravo vedle nápisu AdOcean jej povolí jen na Rootu). Asi by se hodilo přidat screenshot, jak to povolit, na tu informační stránku, teď to vypadá, že se musí Ghostery vypnout nebo alespoň projít nastavení.

Jinak mě napadá, že by možná Rootu méně škodilo, kdyby ta lišta měla nějaké normálnější barvy, aby pouze informovala, ale nebyla tak hrozně rušivá. Jsou lidé, kteří to stejně nezapnou, a pokud je takhle rušivá, tak radši zapnou i AdBlock, aby se jí zbavili. A taky by nebylo od věci, kdyby dokázala rychle poradit, co udělat bez klikání na „Dozvědět se více“ tím, že detekuje, co konkrétně je zablokované. Lidi neradi řeší, proč to nefunguje, obzvlášť když to jednoduché řešení, vypnutí AdBlocku, už udělali.

Eskymák_

« Odpověď #137 kdy: 05. 06. 2014, 21:13:14 »
Lištu jsem viděl jednou, pak jsem ji zablokoval adblockem.  ;D

<DIV
class="adBlockMessage" >

prudicz

« Odpověď #138 kdy: 05. 06. 2014, 21:16:46 »
me by zajimalo kolik stal tendle system na prudici pruh, kdyz system na platby by stal 10000,-

adam

« Odpověď #139 kdy: 05. 06. 2014, 21:35:13 »
K čertu - reklamy vidím, žlutý pruh vidím, povolené mám kde-co a obsah mi filtruje cosi cestou, kde řádí naši admini.
Prosím, škemrám - nedala by se ta lišta aspoň trochu zmenšit? Zas tolik místa mi na obrazovce nezbývá a ty články jsou dost zajímavé...
Nebo návrh: menší a lépe zapadající lištu aspoň přihlášeným uživatelům.
Předpokládám, že účelem má být upozornit, nikoliv naštvat, odradit a zapudit.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #140 kdy: 05. 06. 2014, 21:37:25 »
me by zajimalo kolik stal tendle system na prudici pruh, kdyz system na platby by stal 10000,-

No berme to též jako špatný koncept. Vždycky jsem si myslel, že bez investice nemohou být zisky, ale čím více se rozhlížím, tak tím více vidím, že každý se snaží podojit i vola doufaje v litry mléka.

« Odpověď #141 kdy: 05. 06. 2014, 21:37:54 »
Nicméně, nedalo by se sem hodit textovou reklamu, nebo alespoň reklamu, která se nehýbe?

Docela podstatnou část reklam máme textových. Ovšem nemůžeme si úplně diktovat pravidla. Pokud inzerenti preferují grafické reklamy a jsou ochotni za ně dávat peníze, pak my musíme brát, co je.

Asi by se hodilo přidat screenshot, jak to povolit, na tu informační stránku, teď to vypadá, že se musí Ghostery vypnout nebo alespoň projít nastavení.

Výborný nápad, přidáno.

hrmag

« Odpověď #142 kdy: 05. 06. 2014, 21:38:22 »
Předpokládám, že účelem má být upozornit, nikoliv naštvat, odradit a zapudit.

Upozornit na co? Myslíš, že někdo blokuje všechny reklamy omylem? :D

« Odpověď #143 kdy: 05. 06. 2014, 21:40:53 »
Prosím, škemrám - nedala by se ta lišta aspoň trochu zmenšit? Zas tolik místa mi na obrazovce nezbývá a ty články jsou dost zajímavé...

Určitě se o tom budeme bavit. V plánu je to nechat takto běžet řekněme dva týdny, pak by mělo proběhnout nějaké vyhodnocení a následně se rozhodne, jak dál. Já o tom sám rozhodnout nemůžu, ale rozhodně je zmírnění (jakoukoliv formou) jednou z variant.

« Odpověď #144 kdy: 05. 06. 2014, 21:43:00 »

Ale ono to tak podle mnohých reakcí (část přišla mailem) překvapivě často je. Někoho naštve blikající překrývající a krákající reklama na serveru obscureserveraboutnothing.com a nainstaluje si AdBlock. Tím zablokuje provždy reklamy všude a zapomene na to. Pokud ho někdo neupozorní, nedojde mu to. Takový člověk je pak obvykle ochoten blok místně vypnout.

Další věcí je, že třeba Avast teď začal instalovat AdBlock automaticky při instalaci antiviru :-(. Tím rapidně přibylo uživatelů, kteří skutečně blokují reklamy omylem a neví o tom, že tím někomu přímo škodí.

Přítel na telefonu

« Odpověď #145 kdy: 05. 06. 2014, 21:48:50 »
Citace: adam
K čertu - reklamy vidím, žlutý pruh vidím, povolené mám kde-co a obsah mi filtruje cosi cestou, kde řádí naši admini.
Prosím, škemrám - ne.. dost zajímavé...

Nastav si ve stylu toho prvku line-height tak na 40 nebo větší. Hned ten web bude vypadat o poznání lépe, tak jak si vypadat zaslouží. Zmizí i ostatní zbytečná reklama a všechny pitomé články, akorát ta zofalá doba načítání se nezmění a to šmírování reklamními systémy také nezmizí.

hrmag

« Odpověď #146 kdy: 05. 06. 2014, 21:49:17 »

Určitě se o tom budeme bavit. V plánu je to nechat takto běžet řekněme dva týdny, pak by mělo proběhnout nějaké vyhodnocení a následně se rozhodne, jak dál. Já o tom sám rozhodnout nemůžu, ale rozhodně je zmírnění (jakoukoliv formou) jednou z variant.

Mně se líbí, že je to právě dost velké. Asi byl smysl, aby se toho člověk všimnul, ne?

Ale ono to tak podle mnohých reakcí (část přišla mailem) překvapivě často je. Někoho naštve blikající překrývající a krákající reklama na serveru obscureserveraboutnothing.com a nainstaluje si AdBlock. Tím zablokuje provždy reklamy všude a zapomene na to. Pokud ho někdo neupozorní, nedojde mu to. Takový člověk je pak obvykle ochoten blok místně vypnout.

Další věcí je, že třeba Avast teď začal instalovat AdBlock automaticky při instalaci antiviru :-(. Tím rapidně přibylo uživatelů, kteří skutečně blokují reklamy omylem a neví o tom, že tím někomu přímo škodí.

Aha, i když se mi to nezdá jako velký počet. Kdo ví, možná sem už choděj i méně zdatní uživatelé.

Dobře, tak pak je ta lišta možná ještě lepší, než jsem myslel :) Já blokuju všechno a všude a rozhodně se na nic nevymlouvám. Reklamy vidět nechci, ale jiné placení mi nevadí. Samozřejmě chápu i vaši pozici.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #147 kdy: 05. 06. 2014, 21:59:34 »
Ježiši Petře, pochop, že nikdo nikomu neškodí, pokud poskytujete obsah zdarma. Máte snad někde v podmínkách, že není povoleno blokovat reklamu? Prostě je to špatnej byznys plán ...

... hele i když nemusím, tak poradím. Proč tu není třeba měsíční tématická soutěž o čtyřech kolech (každý týden jedno kolo), kde se bude odpovídat smskou (za rozumnou cenu) Nesmí to být zase moc složité, aby to mělo co nejvíce zúčatněných uživatelů. Když Ti nějaké procento pošle čtyři sms do měsíce, není to nic rujnujícího. Soutěž musí být zajímavá a i cena by měla být odpovídající. Můžete začít třeba pěti litrovým soudkem piva, to se k nám celkem hodí. :) Rozhodně takový pokus je lepší, než se pokoušet přemlouvat uživatele, ať změní nastavení svého prohlížeče. Cítíš, jak už to jen v těch slovech drhne? Ovšem chce to umět prodat.

A takových věcí je ...

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #148 kdy: 05. 06. 2014, 22:01:45 »
... a ostatním zůčastněním se může objevit nějaký zajímavý, bonusový obsah, který bude vázán na telefonní číslo ... prostě to chce nápady.

« Odpověď #149 kdy: 05. 06. 2014, 22:09:02 »
Telefonní číslo? Když pro většinu lidí je tu problém odblokovat měřící kódy kvůli soukromí? Tohle mi nedává smysl.

Navíc zkušenosti se soutěžením jsou poměrně tristní. I jednoduché klikací soutěže, která nic nestojí, se zúčastní třeba 250 lidí. Kolik z nich by poslalo SMS? Mínus práce s tím, mínus daně, mínus poplatky za provoz takového čísla, mínus hodnotná cena = žádný zisk.