Lišta o blokování reklamy

ascsf

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #945 kdy: 05. 06. 2016, 13:36:34 »
COZE? mam se kvuli vam vystavovat bezpecnostnimu riziku? tak takovou radu bych tady necekal
Preboha, akemu bezpecnostnemu riziku prosim teba?
javascript je sam o sebe bezpecnostne riziko a je uplne mimo povodny zamer www .. stranka, ktora nie je schopna davat informacie bez javascriptu , nepatri do www

boo

« Odpověď #946 kdy: 06. 06. 2016, 12:06:18 »
Reklamy bych prezil ale at jsou k veci, ajtacke reklamy! A at mi tady nikdo nepise zvasty, ze to readakce neumi nastavit jaky druh reklam ukazovat. A ze jsi kdesi na googlu mam naklikat nejaky blby profil ktery google stejne ignoruje tak to taky ne. Proste redakce, je to vas web tak tam dejte reklamy k veci a ne vlezle hlouposti kvuli kterym to kazdy vypina.

ahzs

« Odpověď #947 kdy: 06. 06. 2016, 16:55:37 »
Reklamu bych na některých webech povolil rád, protože chápu, že musí mít z čeho žít. Ale nesmí to být na úkor bezpečnosti. A když se všechny reklamy načítají z jiné domény, než root.cz, tak to noscript prostě nedovolí. Ale to není problém pouze tohoto webu. Například games.cz je hodně vtipný, ten zobrazí při snaze o přečtení článku pouze reklamu, ale článek ne ;D

Hmm

« Odpověď #948 kdy: 06. 06. 2016, 17:21:43 »
Reklamy bych prezil ale at jsou k veci, ajtacke reklamy! A at mi tady nikdo nepise zvasty, ze to readakce neumi nastavit jaky druh reklam ukazovat. A ze jsi kdesi na googlu mam naklikat nejaky blby profil ktery google stejne ignoruje tak to taky ne. Proste redakce, je to vas web tak tam dejte reklamy k veci a ne vlezle hlouposti kvuli kterym to kazdy vypina.
P. Krcmar uz niekolkokrat povedal, ze redakcia nevie nastavit obsah reklamy. Uz duplom nie, ked reklama je kontextova. Takze s tymto nepochodis.

Neviem aky profil by si chcel na Googli klikat... Reklama sa ti zobrazuje aj podla toho na ake stranky chodis a co vyhladavas.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #949 kdy: 06. 06. 2016, 18:14:33 »
Reklamy bych prezil ale at jsou k veci, ajtacke reklamy!  [...]

myslis ze tohle neni k veci? :-DDD http://postimg.org/image/5evw4wiob/

Reklama sa ti zobrazuje aj podla toho na ake stranky chodis a co vyhladavas.
Ja URCITE nehledal zadnej krivej prst :-D
Ono je to jednoduche, kdyz chce nekdo poskytnout kvalitni reklamu, musi mit vlastni system na totozne domene, kdyz bude na https://ad.root.cz tak si root.cz muze ridit presne jake reklamy tam budou, bude mit 100% ze zisku, nebude to zatezovat CPU/RAM/LAN ctenarum jako kdyz to je zprasene odjinud...

Ausus

« Odpověď #950 kdy: 06. 06. 2016, 18:38:46 »
A reklamy si tam budou malovat a davat sami, kazdy tyden si poslou vzajemne mailem statistiky a penize si poslou mezi sebou. Tak urcite. 8)

Alexa

« Odpověď #951 kdy: 06. 06. 2016, 19:19:36 »
P. Krcmar uz niekolkokrat povedal, ze redakcia nevie nastavit obsah reklamy. Uz duplom nie, ked reklama je kontextova. Takze s tymto nepochodis.

Hm, p. Krčmář neumí nastavit obsah reklamy, a já zase neumím nastavit v AdBlocku
aby pouštěl jenom relevantní reklamy. Tak to asi nemá řešení...

j

« Odpověď #952 kdy: 06. 06. 2016, 20:58:56 »
Reseni to ma uplne trivialni ... ty si nechas zaplej adbloc, na rootu se jeste par mesicu (no dobre, mozna rok nebo dva) budem dohadovat o tom, jak oni nemuzou, a pak preleze pomer adblocku 90%.

Vzdycky kdyz totiz nekdo nekde tvrdi, ze neco nejde, tak se najde pitomec, kterej to nevi, a udela to.

tnr

« Odpověď #953 kdy: 06. 06. 2016, 22:49:11 »
No a pak root skonci na propadlisti dejin, protoze se neuzivi;))

nobody(ten pravej)

« Odpověď #954 kdy: 07. 06. 2016, 01:21:30 »
A reklamy si tam budou malovat a davat sami, kazdy tyden si poslou vzajemne mailem statistiky a penize si poslou mezi sebou. Tak urcite. 8)

co nechapes na tom ze by provozoval vlastni system kde by si vybiral primo koho ano a koho ne? staci vyfuckovat reklamni spolecnost kteremu se dela jen hloupej prostrednik se svazanejma rukama...

Ausus

« Odpověď #955 kdy: 07. 06. 2016, 07:47:41 »
V jakem vesmiru zijes? Ty si myslis, ze nekdo bude prosit, aby mohl dat penize do tveho systemu? A jeste budes vybirat? ;D Je to presne naopak: ty prosis je, aby dali reklamu k tobe primo na server a kdyz ne, tak chces mit pristup k reklamnimu systemu, kde je co nejvic penez, na ktere si muzes sahnout. Na tvuj obskurni system (kterym muzes manipulovat) ti kazdy kasle.

Michal Kovačič

« Odpověď #956 kdy: 07. 06. 2016, 08:19:08 »
Asi by mi bylo líto, na rozdíl od spousty jiných serverů, kdyby root.cz skončil, ale to nijak nemění situaci s reklamou. Aktuální stav stránek bez blokování je neúnosný (minimálně já to tak cítím).
Nicméně vyrůstal jsem ve světě bez internetu a umím si najít informace i jinak než přes Google nebo Wiki. A závislost na reklamních firmách je jenom "fikcí". Pokud je kvalitní obsah, reklama přijde sama a ráda. Takže realita bude jako obvykle někde uprostřed :-)

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #957 kdy: 07. 06. 2016, 08:46:49 »
Aktuální stav stránek bez blokování je neúnosný (minimálně já to tak cítím).

Rozhodne nejsi sam. Kdyz jsem to meril pred par mesici, tak me vyslo, ze opravdovy obsah stranek tvori pouze 16% prenesenych dat, zbytek jsou reklamy - pocitam s ne-prvnim nactenim a povolenym "uzitecnym" JS. Chapu, ze obcas pribude novy clanek = novy obrazek, takze to treba nebude 16%, ale 25%, coz je IMO porad otresne. V situaci prvniho nacteni si reklamy ukroji "pouze" 53% :D :'(.

Nekteri psali, ze jsou nyni v obehu jeste vice nenazrane reklamy a ze je to casto podstatne horsi.

Zminovane hodnoty by mely byt presne naopak, tj. reklama tvori zanedbatelnou cast dat, napr. do 10%.

PS: Doufam, ze me mistni koder nevezme za slovo a nevyresi to pridanim neviditelneho obrazku o par megabajtech, aby tedy ten pomer splnil. ;D

Ivan Nový

« Odpověď #958 kdy: 07. 06. 2016, 09:05:26 »
Aktuální stav stránek bez blokování je neúnosný (minimálně já to tak cítím).

Rozhodne nejsi sam. Kdyz jsem to meril pred par mesici, tak me vyslo, ze opravdovy obsah stranek tvori pouze 16% prenesenych dat, zbytek jsou reklamy - pocitam s ne-prvnim nactenim a povolenym "uzitecnym" JS. Chapu, ze obcas pribude novy clanek = novy obrazek, takze to treba nebude 16%, ale 25%, coz je IMO porad otresne. V situaci prvniho nacteni si reklamy ukroji "pouze" 53% :D :'(.

Nekteri psali, ze jsou nyni v obehu jeste vice nenazrane reklamy a ze je to casto podstatne horsi.

Zminovane hodnoty by mely byt presne naopak, tj. reklama tvori zanedbatelnou cast dat, napr. do 10%.

PS: Doufam, ze me mistni koder nevezme za slovo a nevyresi to pridanim neviditelneho obrazku o par megabajtech, aby tedy ten pomer splnil. ;D
V reálném světě má reklama mít takový podíl na přenášených datech, jaký zaplatí provoz serveru, výrobu reklamovaného zboží a příspěvek na sociální výdaje státu. A v reálném světě to je tak, že obsahu může být mezi 10% - 20% zbytek musí tvořit reklama. Bylo to tak i u printů, takový časopis Byte v 90. letech měl ten samý poměr, a taky jste platil papír na kterém byl vytištěn. To odpovídá optimálnímu rozložení zdrojů.

Další varianta je, že příjmy z reklamy nahradí ti, co si stránky prohlíží, to serveru s pěti zaměstnanci a 20 000 čtenáři znamená roční předplatné cca 200 Kč, ale reálně by takové stránky měly tak 1000 - 4000 předplatitelů, to by předplatné stálo 4000 - 1000 Kč. Kolik obsahu byste asi tak mohl shlédnout. Totální absence reklamy by způsobila propad produkce, tedy čtenářů by bylo ještě méně a čtení ještě dražší. Má smysl, aby 5 pět lidí produkovalo obsah pro 500 dalších lidí? Nebylo by to plýtvání zdroji? Vidíte ten drastický propad produktivity práce?

Nobody (ten falesnej)

« Odpověď #959 kdy: 07. 06. 2016, 09:09:35 »
Inspirovan vcerejsim clankem/galerii jsem vytvoril vlastni pod pracovnim umeleckym nazvem: "Predtim a potom, s hnojem a bez hnoje".

Tema k zamysleni: je v Cesku (na Slovensku) vice hnoje, nez ve svete? A co na to Jan Tleskac? Take blokuje reklamu?