Já měl doma taky pro vlastní potřeby maličký server, no dobře, kancelářský dell PC s P4 1,X Ghz a 512MB ram. Internet stabilní 20Mb/20Mb i s veřejnou IP takže bez problému. Na debianu Na moje nenáročné projekty. Jeden čas i veřejný openttd server a nikdo si nikdy nestěžoval.
Pokud je to na hraní, není třeba 100% uptime, není důvod platit někomu za housing či vps, pokud doma HW máš.
Každopádně, pokud PC doma tak určitě ne pod postelí a tak podobně. Nějaká komora či špajz kde nebude rušit, sát prach z koberců a teplo z radiátorů ani kde v případně vzplanutí nechytne záclona bude určitě dobré umístění.
Já se přesunul na host1free s dostupností nebyl až do toho hacku problém. Teď máme novou vps a vše jede bez problému.
A za tu cenu...
Otázkou je, co tedy člověk vlastně chce.
1) Hrát si přes SSH?
2) Nebo si sám zvolit vlastní vhodnou distribuci pro dostupný HW, odladit, nainstalovat potřebné drivery, pohrát si i s věcma okolo jako je třeba router, redudantní připojení do sítě, RAID, vzdálené ovládání, údržba, diagnostika případných potíží...
Osobně jsem spíše pro tu druhou možnost, neboť u VPS vše odpadá - pokud se to pokazí, prostě to třema klikama celý přeinstaluju a nemusím nic řešit. Pokud odejde někde v datacentru HW, tak o tom nevím a opět to neřeším.