VPS pro začátečníka

Re:VPS pro začátečníka
« Odpověď #30 kdy: 19. 02. 2014, 12:00:14 »
klient: potrebuju nastavit vec A takhle specialne
odpoved: prominte, ackoliv platite mesicni support tak nejsem schopen tento pozadavek zpracovat protoze nemam v klikatku tuhle polozku

je to podobny jako Artisteer. jako jo, cosik se v tom splacat da, ale ze by to vzalo praci grafikum a koderum to zase ne...
Děkuji za možnost editace příspěvku.

JSOB

« Odpověď #31 kdy: 19. 02. 2014, 12:12:15 »
No ja myslim ze na podobne hrani staci Virtualbox. Pokud chces mermomoci vlastni hardware na hrani sel bych cestou nejakeho armu, ale vykonejsi nez Raspberry. Treba Cubieboard2 nebo Odroid. Das tam linux a na pokusy to myslim staci. A nezere te to za elektriku. No a az te to prestane bavit muzes to vyuzit jako multimedia centrum s XBMC treba.
Ten Cubieboard2 jsem ted objednaval na www.seeestudio.com za cca 65 dolaru s postovnym zdarma.

David123

« Odpověď #32 kdy: 19. 02. 2014, 12:17:45 »
Jimm
Nenaučí se samozřejmě nic! Akorát klikat :) Já jsem si tyhle věci vyzkoušel pěkně manuálně, ale třeba přidat přes webmin novou doménu je příjemnější než se hrabat v domain zone souboru.

Martinus

« Odpověď #33 kdy: 19. 02. 2014, 20:47:13 »
No ja myslim ze na podobne hrani staci Virtualbox. Pokud chces mermomoci vlastni hardware na hrani sel bych cestou nejakeho armu, ale vykonejsi nez Raspberry. Treba Cubieboard2 nebo Odroid. Das tam linux a na pokusy to myslim staci. A nezere te to za elektriku. No a az te to prestane bavit muzes to vyuzit jako multimedia centrum s XBMC treba.
Ten Cubieboard2 jsem ted objednaval na www.seeestudio.com za cca 65 dolaru s postovnym zdarma.

Na virtualboxu těžko bude provozovat webová aplikace které mají komunikovat s internetem.
A to kde sis objednal asi taky hostují doma na desktopu, protože ten web je down. :D

« Odpověď #34 kdy: 19. 02. 2014, 21:24:39 »
Na virtualboxu těžko bude provozovat webová aplikace které mají komunikovat s internetem.
duvod? aspon jeden konkretni a relevantni duvod.

Tom Liberec

« Odpověď #35 kdy: 19. 02. 2014, 23:00:29 »
S tím Artisteerem je to pravda. Zrovna se už X dni naštvavam jak do stránek co jsem v tom splácal něco integrovat. Nakonec to bude link ven na další stránku. Opravdu profíky s tim neohrozím. Jenom že co se týka serveru, VPS apod. to taky není muj cíl.  Ale plati to i obrácene v oboru kde dělám neohrožujete vy me. V nejhorším se dá profík nasmlouvat. Např. programátora jsem sehnal přes tohle fórum a po dvou zakázkách spokujenost. Na kopáče, uklízeče apod. není rekvalikace zrovna smysluplna na voziku. S ochrnutim 2/3 těla, dvěma maturitama atd. Navíc zaměstnání mám a dělam dost proto abych ji měl i dal. V práci server máme a služby k němu dodavatelsky. Ovšem firma se rozvíjí a technika jde dopředu.  Občas přijde i někdo mladý a šikovný.

JSOB

« Odpověď #36 kdy: 21. 02. 2014, 08:07:17 »
A to kde sis objednal asi taky hostují doma na desktopu, protože ten web je down. :D

Proc by z virtualboxu nemohl komunikovat s internetem?
Pokud to chce na hrani tak mu nejaka takova deska myslim staci. Zalezi jake ma pozadavky na vykon. Graficke rozhrani tam provozovat neni treba.
A k tomu seeestudiu.com. Ano mas pravdu web jim leze opravdu jak z chlupate deky, ale melo by se jednat o seriozni obchod. Par nakupujicich uz jsem na forech nasel a zbozi jim v poho doslo. Na muj dotaz kdy zbozi obdrzim se mi omlouvali ze meli ten cinsky konec roku a vzapeti pry rozesilali dost objednavek kvuli Valentynu. Ze toho meli moc a jako omluvu mi dali 5 dolaru slevu na pristi nakup.
Snad Cubieboard2 v poho dorazi. Zatim je nekde na mori.

kolemjdoucí

« Odpověď #37 kdy: 27. 02. 2014, 19:56:24 »
Zkusil jsem to host1free.com, je tedy sice zadarmo, ale...
Po 3 dnech mi přišel email že je VPS aktivována. Ze začátku všechno fungovalo skvěle, nicméně asi po dvou hodinách se server sám vypnul, v administraci to hodilo jen pěkný červený nápis "error", po chvíli to sice naběhlo ale nešlo se přihlásit přes SSH, jelikož server odmítal vzít heslo. Zkusil jsem tedy udělat čistý systém a dát rebuild serveru. Administrace tvrdí, že server běží, ale ve skutečnosti zřejmě neběží jelikož neodpovídá na ping, ssh, nic...
No co bych ale zadarmo chtěl, že :D Asi je to nějaká jejich strategie nalákat lidi na VPS zdarma a pak doufat, že když se to "rozbije" tak si zaplatí Plus verzi s tech. podporou.

« Odpověď #38 kdy: 03. 03. 2014, 18:57:06 »
duvod? aspon jeden konkretni a relevantni duvod.
Možná protože většina lidí nemá veřejnou IP, tedy je trochu komplikované aplikace testovat přímo z internetu nebo poskytnout testerům mimo mojí lan? A i kdybych měl možnost a připlatil za statickou veřejnou IP, tak co třeba že VPS v internetu běží 24/7 a spousta lidí nemá zájem aby jim doma hučel pc? A co lidi kteří můžou mít veřejnou IP, nevadil by jim puštěný pc, ale maji jen noteboka ... .

Jinak z osobní zkušenost bych šel do Wedosu a vzal dva moduly. Jeden je málo. Nainstaloval bych tam CentOS nebo Debian (skoro na tom nezáleží). Jeden takový server administruji. Používáme ho na hosting s aktuálně padesáti uživateli, ale neni tam moc provoz. Co se týká ISP panelu tak nevim. Když jsem před rokem s linuxem začínal a zkoumal možnosti tak se mi ze začátku líbila jednoduchot administrace, ale pak mi přišlo že je to moc kompromisní řešení které nedělalo co jsem čekal. Šel jsem do toho s jasnou představou protože mám jisté zkušenosti v oboru.

Sten

« Odpověď #39 kdy: 03. 03. 2014, 19:32:25 »
Možná protože většina lidí nemá veřejnou IP, tedy je trochu komplikované aplikace testovat přímo z internetu nebo poskytnout testerům mimo mojí lan? A i kdybych měl možnost a připlatil za statickou veřejnou IP, tak co třeba že VPS v internetu běží 24/7 a spousta lidí nemá zájem aby jim doma hučel pc? A co lidi kteří můžou mít veřejnou IP, nevadil by jim puštěný pc, ale maji jen noteboka ... .

To jsou možné důvody, ale není to nic obecného, proč by to nešlo. Mám počítač ve skříni, takže může běžet pořád. Statickou veřejnou IP adresu sice nemám, ale dokud běží modem, tak se veřejná IP adresa nemění. Na hraní je to úplně dostatečné.

Jinak z osobní zkušenost bych šel do Wedosu a vzal dva moduly. Jeden je málo. Nainstaloval bych tam CentOS nebo Debian (skoro na tom nezáleží). Jeden takový server administruji. Používáme ho na hosting s aktuálně padesáti uživateli, ale neni tam moc provoz. Co se týká ISP panelu tak nevim. Když jsem před rokem s linuxem začínal a zkoumal možnosti tak se mi ze začátku líbila jednoduchot administrace, ale pak mi přišlo že je to moc kompromisní řešení které nedělalo co jsem čekal. Šel jsem do toho s jasnou představou protože mám jisté zkušenosti v oboru.

To záleží, co tam budete provozovat. Na začátek úplně stačí jeden modul, dokoupit se dá vždycky :-) Mě stačí na obou virtuálech jeden doteď, nemám tam nic náročného: Knot, OpenVPN, MySQL (se sníženou žravostí paměti), nginx a PHP-FPM s pár jednoduchými weby. Na Apache nebo nějaké hodně žravé webovky by to ale další modul chtělo.

Kolemjdoucí

« Odpověď #40 kdy: 03. 03. 2014, 21:03:41 »
Jinak z osobní zkušenost bych šel do Wedosu a vzal dva moduly. Jeden je málo.

Všimnul jste si že u Wedosu na jednom modulu teď za stejnou cenu nabízejí dvojnásobek RAM? Je tam 1 GB místo 512 MB, to podle mě stačí. Ono teda na to experimentování s Linuxem stačilo už těch 512 MB...

« Odpověď #41 kdy: 03. 03. 2014, 21:38:21 »
vana-hb: tuny kecu, ale zadna odpoved na polozenou otazku. jen tak dal a bude z tebe skvely politik.

Mimochodem, prave ve virtualboxu DEV stroj provozuju, mam verejnou ip za pade mesicne - to je skvely deal, bezi mi to na notebooku a ma to prideleno 8GB(obcas by to uneslo 12GB, ale musi pockat) a vubec me netrapi, ze to nebezi nonstop. Pacienti stejne v noci spi. Na to abych jim ukazal nove fičury davno dobry. Linej a pomalej wedos neni neco o cem bych vubec mohl premyslet.

« Odpověď #42 kdy: 03. 03. 2014, 21:39:22 »
MySQL (se sníženou žravostí paměti)
mozna jsem divnej, ale resim to prave naopak - percona.

Tom Liberec

« Odpověď #43 kdy: 03. 03. 2014, 22:11:22 »
Mám jak veřejnou IP tak Wedos. Wedos krátce na to abych mohl o tom něco psát.  PC doma může byt absolutne nehlučné. Na VPS wedosu budu rsyncem kopírovat hodnoty a závěry zabezpečovacích čidel jinde běžících serverů a PC. Pokud to někde nebude stačit koupím více modulů.

« Odpověď #44 kdy: 03. 03. 2014, 22:17:04 »
vana-hb: tuny kecu, ale zadna odpoved na polozenou otazku. jen tak dal a bude z tebe skvely politik.
A další tupá věc je, že když doma běží počítač 24/7 tak se platí dost za elektriku. Pominu nějaká superúsponá zařízení a řekněme si, že minimální průměr bude 30W. Tedy 0.03*24*30=21,6*4,5 a máme tu stovku za elektriku plus tak padesát za veřejnou IP (která je teda vlastně kec?) a máme tu náklady na domácí testovací servřík minimálně 150kč/m a to nepočítám samotné železo, zálohování (které u Wedosu úspěšně řešim skriptem na Wedos disk zdarma) a nějakou tu UPS nebo přepěťovou ochranu ... .

... a wedos nabízí  modul VPS s diskem na zálohování za 121kčs ... chápu, že pro tebe to jsou bezvýznamné kecy které vůbec neukazují výhody VPS, ale píšu to sem pro ostatní kteří uvažují.