VPS pro začátečníka

Tom Liberec

Re:VPS pro začátečníka
« Odpověď #45 kdy: 03. 03. 2014, 22:25:18 »
Mám trochu problém s tím, že doma stejne něco musi běžet, jinak čidla  jaksi nefungují.

Poku jde o náklady,  tam budou větší palby.

« Odpověď #46 kdy: 03. 03. 2014, 22:34:25 »
Stejne ten notes tech 18 hodin denne bezi protoze na nem pracuju... a kdyz u nej nejsem tak prece nepotrebuju aby mi nekde neco bezelo "na hrani"

Ale furt se motas v kruhu. Otazka byla: proc nelze provozovat webovou app na virtualboxu.
Takze jako politik meles kolem a kolem, ale uplne o necem jinem.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Tom Liberec

« Odpověď #47 kdy: 03. 03. 2014, 23:22:47 »
To je asi otázka na někoho jiného. Virtual box neřesim, zatím.  Mám to jinak na VPS mohou běžet testovací verze. Reálna zabezpečovacka nikoliv.

Tedy pokud to nebude fyzicky u nás,  kompletne naše řeseni.

« Odpověď #48 kdy: 04. 03. 2014, 20:10:34 »
Ale furt se motas v kruhu. Otazka byla: proc nelze provozovat webovou app na virtualboxu.Takze jako politik meles kolem a kolem, ale uplne o necem jinem.
No znovu čtu nadpis a otázka byla "VPS pro začátečníka" tak že předpokládám, že ten tazatel má zájem o VPS a lidi co toto téma otevřou se zajímaji jeho výhody a nevýhody. A tady je důvod proč se nemůžeme dohodnout. Já se držím tématu a snažím se ukázat v čem je výhoda VPS a proč to používat. Ty se snažíš prosadit "app na virtualboxu". Dvě naprosto rozdílná řešeník terá se sice setkají na v polovině cesty, ale je to jako srovnávat lopatu a bagr.

NIkdy jsem nepopřel že to nejde, ale proti VPS tu jsou určité odlišnosti které jsem dřív popsal a každý si je může přečíst a ohodnotit zda jsou k tomatu VPS a zda jsou relevantní. Tím s tématem končím protože bylo řečeno vše potřebné.

Sten

« Odpověď #49 kdy: 04. 03. 2014, 20:55:42 »
No znovu čtu nadpis a otázka byla "VPS pro začátečníka" tak že předpokládám, že ten tazatel má zájem o VPS a lidi co toto téma otevřou se zajímaji jeho výhody a nevýhody. A tady je důvod proč se nemůžeme dohodnout. Já se držím tématu a snažím se ukázat v čem je výhoda VPS a proč to používat. Ty se snažíš prosadit "app na virtualboxu". Dvě naprosto rozdílná řešeník terá se sice setkají na v polovině cesty, ale je to jako srovnávat lopatu a bagr.

NIkdy jsem nepopřel že to nejde, ale proti VPS tu jsou určité odlišnosti které jsem dřív popsal a každý si je může přečíst a ohodnotit zda jsou k tomatu VPS a zda jsou relevantní. Tím s tématem končím protože bylo řečeno vše potřebné.

Cože? Ty předchozí komentáře většinou dávaly smysl, ale tohle je už dost mimo. VirtualBox *je* VPS, stejně jako KVM, Xen nebo Hyper-V. Chová se to úplně stejně, naučit se na tom dá úplně stejně, jediný rozdíl (celkem nepodstatný pro začátečníka, který se chce naučit to ovládat a ne tam provozovat výdělečné aplikace s 24/7 dostupností — viz původní dotaz) je, že to není v serverovně. K těm bagrům by to spíš bylo srovnávat bagr od kamaráda vs bagr od stavební firmy. Ten druhý bude nejspíš výkonnější, a pokud se rozbije, tak ho nebudete půl dne spravovat, ale dostanete nový, ale jinak dělají totéž a učit se na obou můžete úplně stejně.

Karel

« Odpověď #50 kdy: 05. 03. 2014, 13:48:05 »
Na virtualboxu těžko bude provozovat webová aplikace které mají komunikovat s internetem.
duvod? aspon jeden konkretni a relevantni duvod.
Možná protože většina lidí nemá veřejnou IP, tedy je trochu komplikované aplikace testovat přímo z internetu nebo poskytnout testerům mimo mojí lan? A i kdybych měl možnost a připlatil za statickou veřejnou IP, tak co třeba že VPS v internetu běží 24/7 a spousta lidí nemá zájem aby jim doma hučel pc? A co lidi kteří můžou mít veřejnou IP, nevadil by jim puštěný pc, ale maji jen noteboka ... .
omisní řešení které nedělalo co jsem čekal. Šel jsem do toho s jasnou představou protože mám jisté zkušenosti v oboru.

no na koleji jsme pro dc server protoze neustale migroval, pouzivaly http://www.noip.com/ cili dns server kde se da aktualizovat ip pres api takze zmena ip se da resit celkem pohodlne