No znovu čtu nadpis a otázka byla "VPS pro začátečníka" tak že předpokládám, že ten tazatel má zájem o VPS a lidi co toto téma otevřou se zajímaji jeho výhody a nevýhody. A tady je důvod proč se nemůžeme dohodnout. Já se držím tématu a snažím se ukázat v čem je výhoda VPS a proč to používat. Ty se snažíš prosadit "app na virtualboxu". Dvě naprosto rozdílná řešeník terá se sice setkají na v polovině cesty, ale je to jako srovnávat lopatu a bagr.
NIkdy jsem nepopřel že to nejde, ale proti VPS tu jsou určité odlišnosti které jsem dřív popsal a každý si je může přečíst a ohodnotit zda jsou k tomatu VPS a zda jsou relevantní. Tím s tématem končím protože bylo řečeno vše potřebné.
Cože? Ty předchozí komentáře většinou dávaly smysl, ale tohle je už dost mimo. VirtualBox *je* VPS, stejně jako KVM, Xen nebo Hyper-V. Chová se to úplně stejně, naučit se na tom dá úplně stejně, jediný rozdíl (celkem nepodstatný pro začátečníka, který se chce naučit to ovládat a ne tam provozovat výdělečné aplikace s 24/7 dostupností — viz původní dotaz) je, že to není v serverovně. K těm bagrům by to spíš bylo srovnávat bagr od kamaráda vs bagr od stavební firmy. Ten druhý bude nejspíš výkonnější, a pokud se rozbije, tak ho nebudete půl dne spravovat, ale dostanete nový, ale jinak dělají totéž a učit se na obou můžete úplně stejně.