Problem ti pravdepodbne sposobuje BIOS a najdolezitejsiu vec - update BIOSu si neurobil
Já vím, odkládal jsem to, protože jsem byl zvědavý, zda se to projeví i pod win a to se projevilo. Kdyby se nepřehříval a neposílal jsem ho tam už kvůli tomu aby ho vypucovali, tak to zkusím. Mohl bych to zkusit i teď, koneckonců ntb si zvládnu vyčistit sám, pár už mi jich rukama taky prošlo. Nicméně nechci riskovat situaci, že update biosu nepomůže a já už budu mít po záruce. Takhle mi to flashnou oni a záruku o nějakej ten měsíc prodlouží..
Pokud to začalo "jen tak", tak bych update BIOSu nepovažoval za opodstatněnej (i kdyby to fakt nakonec vyřešil). Když ve Win dáš plnej kotel CPU a/nebo grafice zároveň, spadne to. To je důvod k reklamaci. NTB nelze používat. Předpokládejme, že výrobek jsi koupil za účelem zpracování 3D grafiky, která vytěžuje jak CPU, tak GPU. Tím pádem je pro Tebe momentálně nepoužitelný, takže reklamace bude oprávněná.
Ještě k tomu BIOSu: Výrobce chce popis závady ve Windows, tak mu ho dej. BIOS podle mě nemusí dokázat updatovat každej (i když návody existujou (i oficiální) a dneska to už jde i přímo z Windows přes všelijaký utility... Ale jsi uživatel a myslím si, že na neaktuální verzi BIOSu se točit nemůžou. Zvlášť za předpokladu, že NTB 1,5 roku fungoval bez problémů a NAJEDNOU se začal chovat divně = aktuálně BIOS za to "nemůže" (víme všichni, že nejspíš může, ale zároveň asi chápeme, jak to myslím, ne?)
Ono to zlobilo poslední půlrok a možná dokonce rok a teď se to začalo zhoršovat zřejmě díky tomu, že je to ucpaný a topí to.. Jenže problém byl v tom, že když jsem o tom (proces kworker vytěžoval jedno jádro CPU) něco v tý době hledal, tak jsem narazil akorát na to, že se jedná o bug jádra linuxu. Tudíž jsem tomu nevěnoval další pozornost a to že se to teď zhoršovalo jsem dával znovu na vinu systému, protože mými pokusy za svou existenci značně utrpěl.
Tak že to, že jsem si v pátek večer sedl a začal s instalací nové verze systému a vlastně přišel na to, že ten problém je i v jiným systému (Mint 16, Slax) s jiným jádrem, je docela velká náhoda. V novým systému byli i nečekaně mce logy kvůli přehřívání a já se začal pídit po tom, zda to není nějaká hlubší závada HW.
Ad. update BIOSu: Ačkoliv jsou proto různé aplikace pod Win, tak bych to neriskoval. Přímo z BIOSu je to dnes jednoduchý a hlavně je to jistější..
Co se týče popisu té závady, jelikož nejsem uživatel Win, tak jsem netušil jak se to může ve Win projevit a zda se to vůbec projeví. Z toho vyplýval problém jak jim to tedy popsat.
Tak že update:
Přijdu k ntb a jedno jádro vytíženo na 100% jen bohužel v procesech těch 100% zabírají nečinné procesy, ale to zřejmě interrupty budou. Ale zda je to acpi.sys to netuším, bohužel pod okny netuším jak to zjistit..
Zkuste si ze sysinternals.com (dnes tedy vlastne MS, kam vas to hodi) stahnout Process Explorer. Treba by se dalo vice vycist z nej. Widli Taskmanager je dost blbej.
No až budu doma tak se na to mrknu, pokud se to znovu projeví.. :-)
For All: Už jsem jim to nahlásil, dali mi nějaký registrační kód a mám jim to poslat, resp. oni si proto pošlou DPD.. Tak že téma reklamace bych tím uzavřel a s tím ACPI uvidíme až se to vrátí i když se asi nedovím zda pouze provedou update biosu. Každopádně když to vyčistí tak se to asi pak nebude už tak často opakovat a budu vlastně zase defakto na začátku..