Pomohl vám titul k lepší práci?

asdadsad

Re:Pomohl vám titul k lepší práci?
« Odpověď #630 kdy: 21. 01. 2014, 02:24:07 »
A 45 Kc v IT fakt nepovazujem za uspech. Poznam, dost vela ludi bez vysokej skoly, co maju v IT daleko viac.. Ako ak je ten clovek spokojny, ok, ale urcite to nie je nieco, s cim by som sa chvalil..
Uspech kazdy definuje inak - ja by som ho urcite nedefinoval zarobkom.
Kolko myslis, ze Woz zaraba za vyucbu na tej zakladnej skole? Je teda automaticky neuspesny v IT?

Adusko

« Odpověď #631 kdy: 21. 01. 2014, 08:41:53 »
mne nepríde že by sa chválil koľko zarába, vyjadril sa k téme a napísal svoju životnú skúsenosť.

Čo sa týka úspechu, podľa mňa treba posudzovať kde a ako človek začínal, aké mal možnosti, koľko úsilia do toho musel vložiť a kam to dotiahol.

Ak musí ísť niekto makať v 17tich aby uživil rodinu, tak sa ťažko popri tom robí výška, samozrejme seriózna, nie taká s ktorou skončíš na pokladni v obchodnom reťazci.

aaa

« Odpověď #632 kdy: 21. 01. 2014, 08:59:31 »
Dobře, když titul není potřeba (věřím tomu) tak ale ukažte reálnou firmu, kde si člověk rozumně vydělá a nemusí tu školu mít? A to nemyslím pro programátory a bastlíře PHP... ale o správce sítí/serverů ... Vím v Brně jen o ATT

Samozřejmě, že tu školu chtějí. Nejde o ten titul, ale člověk s titulem dokázal, že je schopen absolvovat nějaké studium, je schopen na určité úrovni řešit problémy, měl by mít na určité úrovni širší přehled, a tohle je u samouka zcela vyjímečné. Absolvoval 4,6,8 semestrů vysokoškolské matematiky se může zdát na první pohled zbytečné a skutečně to při konfiguraci serveru asi nikde nevyužijete, ale takový člověk skutečn dokáže mslet jinak.

Je dobré vybrat si školu podle svých zájmů, a pokusit se během studia posbírat co nejvíce zkušeností a dovedností o které mám zájem. Jestli se někdo chlácholí, že to stejně k ničemu není, pak je to vůl. Vzdělání je vždy přínosem, a je jedno jestli jde o výuční list nebo vysokoškolský diplom.

Pavel...

« Odpověď #633 kdy: 21. 01. 2014, 09:24:27 »
Vzdělání je vždy přínosem, a je jedno jestli jde o výuční list nebo vysokoškolský diplom.

Mate >500 prispevkove vlakno a napisete to neho taku blbost... pre vseobecne pobavenie x-ty raz:

Studium na VS zoberie cloveku radovo  5 rokov prace, co je lahko vycislitelne per clovek. V zahranici sa k tomu zvycajne daju pripocitat niektore naklady typu skolne. Tato nezanedbatelna suma sa moze, ale nemusi vratit v nasledovnej faze zivota cloveka.
V ziadnom pripade nemozno povedat, ze je to vzdy v pluse. V takom pripade je dost pochybne skusat hovorit o prinose pre daneho cloveka.

« Odpověď #634 kdy: 21. 01. 2014, 10:43:37 »
Mate >500 prispevkove vlakno a napisete to neho taku blbost... pre vseobecne pobavenie x-ty raz:
Tohle je na tom celým nejvtipnější - jak tristním způsobem tady lidi obhajují, že je škola naučila myslet a pracovat s informacemi...

iwtu

« Odpověď #635 kdy: 21. 01. 2014, 23:42:37 »
A 45 Kc v IT fakt nepovazujem za uspech. Poznam, dost vela ludi bez vysokej skoly, co maju v IT daleko viac.. Ako ak je ten clovek spokojny, ok, ale urcite to nie je nieco, s cim by som sa chvalil..
Uspech kazdy definuje inak - ja by som ho urcite nedefinoval zarobkom.
Kolko myslis, ze Woz zaraba za vyucbu na tej zakladnej skole? Je teda automaticky neuspesny v IT?

ak sa nechvalil kolko zaraba, potom ok. Mne to tak vyznelo, ako by sa chvalil. Woz je genius v IT a prislo mi cudne, keby sa chvalil platom na zakladnej skole. A neprislo by mi vobec cudne, ako strasne ho to bavi ucit na zakladnej skole. Prosto mi prislo divne ze niekto povie zarabam tolko a tolko a zacinal som bez VS. A pritom tolko a tolko fakt nie je vela v sektore, o ktorom sa bavime..

To je cele. Len mi proslo divne a vyznelo mi to tak, ako by sa chvalil, kde to bez VS dotiahol. Ak nie, sorry. Na mna to tak posobilo.

PH

« Odpověď #636 kdy: 12. 07. 2015, 11:33:21 »
Dobře, když titul není potřeba (věřím tomu) tak ale ukažte reálnou firmu, kde si člověk rozumně vydělá a nemusí tu školu mít? A to nemyslím pro programátory a bastlíře PHP... ale o správce sítí/serverů ... Vím v Brně jen o ATT

Samozřejmě, že tu školu chtějí. Nejde o ten titul, ale člověk s titulem dokázal, že je schopen absolvovat nějaké studium, je schopen na určité úrovni řešit problémy, měl by mít na určité úrovni širší přehled, a tohle je u samouka zcela vyjímečné. Absolvoval 4,6,8 semestrů vysokoškolské matematiky se může zdát na první pohled zbytečné a skutečně to při konfiguraci serveru asi nikde nevyužijete, ale takový člověk skutečn dokáže mslet jinak.

Je dobré vybrat si školu podle svých zájmů, a pokusit se během studia posbírat co nejvíce zkušeností a dovedností o které mám zájem. Jestli se někdo chlácholí, že to stejně k ničemu není, pak je to vůl. Vzdělání je vždy přínosem, a je jedno jestli jde o výuční list nebo vysokoškolský diplom.

"Jestli se někdo chlácholí, že to stejně k ničemu není, pak je to vůl. Vzdělání je vždy přínosem" - tesat do kamene :)

netesat

« Odpověď #637 kdy: 12. 07. 2015, 12:49:50 »
OMG, to překrucujete. Obvykle se řeší problém takový, že na školách se učíš neefektivně. Takže to není postavené vzdělaný proti nevzdělanému, ale vzdělaný školou a nebo lépe vzdělaný sám. Který z těch dvou bude lepší, je jasné.

Milos Zemanek

« Odpověď #638 kdy: 12. 07. 2015, 12:56:00 »
Ahoj, potrebuju cloveka, co se sam naucil myslet svobodne a out of the box a dokaze pro me sestrojit transmutacni stroj, ktery kovy premeni na zlato.

Ach, ale tady mam pekneho kandidata.....pry absolvoval 8 semestru vysokoskolske matematiky ma MFF. Tzn 8 semestru se ucil vzorecky a spojitosti mezi virtualnima vymyslama. Ajejda, kandidat mi tvrdi, ze jsem blazen a transmutace neexistuje.

Tak to jooo, kdyz ho to naucilo myslet a resit problemy......skoda jen ze problemy z knizecky Odmaturuj z matematiky. Tak holt penize dostane dalsi kandidat.

Harlem Shaker

« Odpověď #639 kdy: 12. 07. 2015, 12:58:23 »
Spousta uspesnych lidi se na vejsku vykaslala, protoze zjistili, ze tam uci voloviny a jeste k tomu neefektivne. Tak se sli sami vzdelavat v tom co je bavilo a delali to. Dnes maji miliardy.

Pak tu mame stovky wannabie PhD intelektualu, kteri jsou jakoze ti nejvetsi resici problemu a nej borci a makaj sotva za 100k. Tolik davam krasavicim za blowjob.

« Odpověď #640 kdy: 12. 07. 2015, 13:53:10 »
Spousta uspesnych lidi se na vejsku vykaslala, protoze zjistili, ze tam uci voloviny a jeste k tomu neefektivne. Tak se sli sami vzdelavat v tom co je bavilo a delali to. Dnes maji miliardy.

Pak tu mame stovky wannabie PhD intelektualu, kteri jsou jakoze ti nejvetsi resici problemu a nej borci a makaj sotva za 100k. Tolik davam krasavicim za blowjob.

Ani se nedivím, že jim za to ještě musíš platit ...

Kolemjdoucí

« Odpověď #641 kdy: 12. 07. 2015, 14:27:41 »
Ahoj, potrebuju cloveka, co se sam naucil myslet svobodne a out of the box a dokaze pro me sestrojit transmutacni stroj, ktery kovy premeni na zlato.

Stroj na transmutaci vybraných kovů na Zlato dokáži sestavit na základě informací volně povalujících se na internetu a prakticky je tento přístroj již sestaven a je v provozu.
Jako vždy je v tom nějaký háček, takto vyrobené Zlato je dražší než ve zlatnictví na rohu.

Kolemjdoucí

« Odpověď #642 kdy: 12. 07. 2015, 14:28:58 »
"Jestli se někdo chlácholí, že to stejně k ničemu není, pak je to vůl. Vzdělání je vždy přínosem" - tesat do kamene :)

To už známe, i skladník si může přečíst Vergilia v originále :)

Harlem Shaker

« Odpověď #643 kdy: 12. 07. 2015, 14:30:26 »
Ani se nedivím, že jim za to ještě musíš platit ...

Plati za to svym zpusobem vsichni, jen nekterym to ale dojde.

Milos Zemanek

« Odpověď #644 kdy: 12. 07. 2015, 14:32:30 »

Stroj na transmutaci vybraných kovů na Zlato dokáži sestavit na základě informací volně povalujících se na internetu a prakticky je tento přístroj již sestaven a je v provozu.
Jako vždy je v tom nějaký háček, takto vyrobené Zlato je dražší než ve zlatnictví na rohu.

Nevadi, ja toho zlata potrebuju hodne a je vhodne kvuli vodivosti a nekorozivosti. Vydelam si jeho zuzitkovanim na 2x tolik zlata ale mam tu kopu medi a stribra, tak je to potreba premenit.