Chci se živit programováním - jak začít?

Jakub Galgonek

Re:Chci se živit programováním - jak začít?
« Odpověď #195 kdy: 23. 05. 2013, 19:52:23 »
Plat od univerzity se nepočítá, to jsem taky zapomněl říct ;)

Nevadí, nejsem zaměstnanec univerzity ;)

« Odpověď #196 kdy: 23. 05. 2013, 19:54:10 »
No jo, garbage in, garbage out ...
Kdybyste mně, volové, místo skopičin raději poradili, proč puppet facter na windows po instalaci říká, že nemůže nají "\xED on US-ASCII"!

To vás ve formálech neučili, co?!

;)

j

« Odpověď #197 kdy: 23. 05. 2013, 19:54:24 »
A jaké je správné řešení?
Prvně se zeptat, jestli náhodou to pole není předtříděné? ;)

Mno ... ja bych cekal, ze na takovyhle zadani z nej vypadne ... aspon nejaky algoritmus typu bublesort (na coz staci pouzit mozek) nebo ze vi, ze existuje quicksort ... coz uz vyzaduje "neco vedet". Nebo, ze aspon vi, ze by bylo dobry si to pole nejdriv seradit a umi si prislusnej postup najit. Me je totiz celkem jedno jak k pouzitelnymu vysledku dojde, pokud k nemu dojde v rozumny dobe.

A ted si vem, ze se bavime o programatorovi, kteryho si muzes relativne vpohode a rychle vyzkouset ...
Zkus si predstavit, ze takovyho absolventa stavarny pustis k navrhu mostu pres 10cm potok ... a on bude mesic .. dva, tri ... kreslit ... misto aby vzal dve skruze a ty zahrnul sterkem.

« Odpověď #198 kdy: 23. 05. 2013, 19:58:52 »
Mno ... ja bych cekal, ze na takovyhle zadani z nej vypadne ... aspon nejaky algoritmus typu bublesort
Pro nalezeni prvku v poli to pole prvne setridit?!

Ja se snad tech teoretiky budu muset zacit zastavat! :)

txt

« Odpověď #199 kdy: 23. 05. 2013, 20:09:36 »
Dnes byla v hospodářskejch novinách dvoustrana 2-3 o tom, že spousta lidí nemůže najít práci a zároveň zaměstnavatelé nemohou najít spoustu lidí. Hodit to všechno jenom na "humanisty" by bylo povrchní.

Pak byl dilbert o tom, že přijmuli překvalifikovaného, leč nekompetentního týpka aby pomohl s projektem.

andy

« Odpověď #200 kdy: 23. 05. 2013, 20:13:00 »
Nejaky j z internetu ma neurazi, takze si to odpusti. Za to, ze k tebe chodia na pohovor tupci ja nemozem, vies ti dobri maju pracu uz pocas studia. A za to, ze to preleze VS tiez nemozem. Kebyze places, ze boze co to odtial leze tak chapem, ale ty si hovoril o <>vinach co ich tam ucia. Neverim, ze absolvent IT VS nevie co je cyklus.
Btw spravna odpoved je 1.prvok ak ma aspon 1 prvok :P, lebo o maximalnom nebola ani rec (alebo som slepy..samo, ze som pochopil ale musel som si rypnut :P).

Mirek - keby som napisal ze pisal som kompilator pre ARMy tak by si bol rad? Pisal som ze nejde o to, lebo ja osobne som hned po nastupe do prace pouzival hashmapy, spajane zoznamy a ine srandy a nikto mi nemusel vysvetlovat, co kedy pouzit. Nevedel som, ze musim na IT fore vsetko polopatysticky rozpisovat.. Okrem toho ked sa ti nechce citat odpovede a diskutovat naco tu diskutujes?
K tej VS - uz bolo mnohokrat rozoberane, ze maju mizernu kvalitu (ale je to skor vystupna kvalita..). Cely problem je v tom, ze v spolocnosti panuje akasi dogma, ze ten papier ti da automaticky pracu a vysoky plat. Potom sa tu studuje hocico a prelieza len aby to bolo a bohuzial sa najdu subjekty, ktore takychto ludi prijmu.

txt

« Odpověď #201 kdy: 23. 05. 2013, 20:15:11 »
Mno ... ja bych cekal, ze na takovyhle zadani z nej vypadne ... aspon nejaky algoritmus typu bublesort (na coz staci pouzit mozek) nebo ze vi, ze existuje quicksort ... coz uz vyzaduje "neco vedet". Nebo, ze aspon vi, ze by bylo dobry si to pole nejdriv seradit a umi si prislusnej postup najit. Me je totiz celkem jedno jak k pouzitelnymu vysledku dojde, pokud k nemu dojde v rozumny dobe.
Časovou složitost nám ve škole nezatajily. I grafový algoritmy na papír kreslíme. Zato o tom že existuje něco jako profiler zatím nezaznělo ani jednou.

tjtj

« Odpověď #202 kdy: 23. 05. 2013, 20:15:41 »
Dnes byla v hospodářskejch novinách dvoustrana 2-3 o tom, že spousta lidí nemůže najít práci a zároveň zaměstnavatelé nemohou najít spoustu lidí. Hodit to všechno jenom na "humanisty" by bylo povrchní.

Pak byl dilbert o tom, že přijmuli překvalifikovaného, leč nekompetentního týpka aby pomohl s projektem.

Mně se také zdá, že je dnes situace nějaká divná. Plno práce je určitě potřeba a těžko říct, kdo ji dělá. Když někam přijdu, tak se mě zeptají na technologie, které používají a to je tak všechno. Jako programátorovi je mi ale docela jedno, co používají a je by zase mělo zajímat, jestli mám předpoklady k programování. Se pak nedivím, že se míjíme.

« Odpověď #203 kdy: 23. 05. 2013, 20:19:30 »
Mirek - keby som napisal ze pisal som kompilator pre ARMy tak by si bol rad?
Ty jsi tvrdil neco o tom, ze je to dulezite kvuli kompilatorum...

Pisal som ze nejde o to, lebo ja osobne som hned po nastupe do prace pouzival hashmapy, spajane zoznamy a ine srandy a nikto mi nemusel vysvetlovat, co kedy pouzit.
Propanajana, hashmapy a spojove seznamy jsou prece trivialni veci, ktere s zadnou teorii nesouvisi! Tyhle veci umi pouzit kazdy druhy decko na stredni, ktery nikdy zadnou teorii nemelo. Timhle se chlubis jako vydobytkem teorie? No potes koste teda...

Okrem toho ked sa ti nechce citat odpovede a diskutovat naco tu diskutujes?
Prave proto, ze jsem to cetl, jsem dosel k nazoru, ze bude lepsi se nevyjadrovat...

Jakub Galgonek

« Odpověď #204 kdy: 23. 05. 2013, 20:22:28 »
Mno ... ja bych cekal, ze na takovyhle zadani z nej vypadne ... aspon nejaky algoritmus typu bublesort
Pro nalezeni prvku v poli to pole prvne setridit?!

Pokud má j problém najít absolventa, který to pole o miliardě prvků napřed setřídí, pak to možná s vysokými školami není tak zlé  ;D

andy

« Odpověď #205 kdy: 23. 05. 2013, 20:23:35 »
j sry ten maximalny, hanba mi ale uz je dost hodin :-[

andy

« Odpověď #206 kdy: 23. 05. 2013, 20:44:59 »
Citace
Propanajana, hashmapy a spojove seznamy jsou prece trivialni veci, ktere s zadnou teorii nesouvisi! Tyhle veci umi pouzit kazdy druhy decko na stredni, ktery nikdy zadnou teorii nemelo. Timhle se chlubis jako vydobytkem teorie? No potes koste teda...
Nie si ty inzinier, ze vsetko beries doslova? Vyssie sa bavime o tom ze niekto nevie cyklus a toto vie kazde decko. Hm. Uz viem co je tvoj problem. Si totalne odtrhnuty od reality. Mal by si menej cumet do roota.

j - neslo tam o i-ty najmensi prvok v poli? Tusim sa to vola selection. Ci to je uz moc advanced? To zadanie je trochu nepresne alebo ja nechapem nieco.. Ci ty vies prejst nejako pole v lepsej ako linearnej zlozitosti? Ale verim ti, ze ti na pohovory chodia ludia co nic nevedia..

« Odpověď #207 kdy: 23. 05. 2013, 20:48:03 »
Uz viem co je tvoj problem. Si totalne odtrhnuty od reality.
Jestli v realite nejak souvisi uceni se dukazu okolo formalnich jazyku se spojovymi seznamy, tak to su teda od reality odtrzeny fest.

andy

« Odpověď #208 kdy: 23. 05. 2013, 20:56:09 »
Preco to sem pleties? Chcel si nejake priklady, dal som. Pisem ze suvisia? Nerozmyslas pri pouzivani spajaneho zoznamu nad zlozitostou pridavania, odoberania, vkladania, mazania..? Preco nepouzit pole, ale arraylist, linkedlist whatever.., preco pouzivat vyvazene stromy... Hovori ti nieco teoria zlozitosti? Vies na akych zakladoch je postavena? Co vas v tej skole ucili? :P

« Odpověď #209 kdy: 23. 05. 2013, 21:05:11 »
Hovori ti nieco teoria zlozitosti? Vies na akych zakladoch je postavena? Co vas v tej skole ucili? :P
No ty seš king teda. Úplně valím voči. Máš pravdu, když se tady baví takoví odborníci jako ty, to bych měl radši jenom potichoučku číst vaše moudra a šoupat u toho doma nohama. Protože takhle velkýho ... znalosti ... to já teda nemám :(

http://goo.gl/NpIHb