Dokážu se na to podívat z obou stran. Na jedné straně je pravda, že při současné nezaměstnanost je pro mladé po škole těžké si najít práci. Není jejich vinou, že je recese.
Na straně druhé ve firmách je potřeba řešit problémy v té chvíli je důležité kdo je schopen vyřešit problém, pomoci s řešením, případně zda nevyjde lépe si někoho najmout. U nás je to jednoduché, každý a platí to obecně má právo udělat si ŽL a ostatním to předvést. Ve vedení firmy a "složkách" těsně pod ní jsou pouze lidé s vlastní, většinou dlouholetou zkušeností s podnikání.
U člověka jenž nastupuje a jedno zda po VŠ či SŠ, mě jako člověka jenž vedl účetnictví firmám a viděl jich nespočet jít bankrotu, ať řízeného či nikoliv, zajímá kdy si vydělá na mzdu a zda vůbec. Navíc PLAT se vyplácí převážně ve státní sféře, je otázkou zda diskutujeme o platu, či mzdě. Pokud mám na starosti určité věci okolo IT a to IT neprodáváme, pak musí být moje zajištění těchto věcí co nejlepší. Prostě já firmu neživím a dělám co se mi řekne. Mladé lidi po škole bych nepodceňoval, nemají tu šanci jako mnozí z nás získat zkušenosti s ŽL v deskách pro nižší koupěschopnost obyvatel a firem v této době. Je to tvrdé ale mnohdy pokud nevezmou minimální mzdu, mají opravdu jen tu šanci si ji vydělat na ŽL či si založit firmu a nebo tu maminku. Viděl jsem však i studentíky schopné v 17 - 18 letech naučit, samostatně programovat atd. Psal se rok 1991. Loni jsem dal inzerát na místní technickou VŠ a byl jsem ochoten platit 300 Kč / 45 min. Byl jsem ochoten se časově přizpůsobit a obětovat dovolenou. .................... výsledek neozval se nikdo !