preco nerobim tu pracu? mam rozlozene studium a robim bakalarsku pracu+statnice, takze je to moja posledna sanca uspiet. takze nakoniec som tu pracu odlozil a venujem sa skole. na pracu bude este dost casu, ale aspon vidiet ako na tom clovek je. Tych znamych s VS myslis takych co mali ukoncenu VS v oblasti IT?
Hmm v oblasti IT neplati to, ze ked mas titul automaticky mas narok na neviem aky plat. To mi ale doma mama stale vravi, ze ked budem mat VS budem sa mat lepsie v zivote ako bez VS :-). Skor si myslim, ze v IT plati to: Co vies, podla toho ta ohodnotia, alebo podla toho aku mas prax. Niekto moze mat vystudovane aj 2 VS v oblasti IT a potom po skonceni bude ocakavat plat hadam taky co zaraba clovek s 5 rocnou praxou. Myslim, ze v IT nerozhoduje titul, ale vedomosti a skusenosti.
Podla mna su este taki zamestnavatelia, ktori prihliadaju na titul. Mal som tu cest pracovat v jednej firme asi 3 mesiace. mal som plat 700e v hrubom(nic moc oproti tomu kolko som mal v tych brigadach 6e/hod), ale sam som si vypytal tolko, ale pytal som si to s tym, ze mi ten zamestnavatel umozni ist do skoly cca 2-3x za mesiac(ak nie vypytam si viac samozrejme). nemal s tym problem. Po prvej vyplate som ostal zarazeny. Z mesiaca som nebol v praci 2x a oni mi to normalne strhli. ja som cakal 700e v hrubom, tak ako sme sa dohodli, bol som v tom ze tych 700e plati aj ked nebudem v praci tie 2-3razy. Takto to chapal aj clovek, s ktorym som viedol pohovor(hlavny programator). Potom som sa o tom porozpraval so sefom o tom a ten mi zacal vykladat take veci typu: Zarabas priblizne tolko co aj ini, a to uz maju ukoncenu VS a ty este nemas nic. Takze vidiet, ze este sa najdu taki mamlasovia, pre ktorych je titul nieco vynimocne. Musim podotknut, ze porovnaval ma s ludmi, ktori mali ukoncenu VS ale v tej praci vykonavali pracu typu: Skladanie pocitacov, instalacia pocitacov, sem tam servis nejaky alebo nejaku schemu mali nakreslit vo Visiu a aj to im dal sietar podklady co tam ma byt. A on ma prirovnaval k takymto ludom, co ich povolanie si nevyzadovali ani VS :-). Ale s VS robit skladaca pocitacov, no nie asi najstastnejsie riesenie. Ja som tam robil programatora na IS a urcite som viac musel pohnut rozumom, ako niekto co sklada pocitace alebo ich instaluje. Holt niektori stale dbaju na tituly.