VŠ z trochu jiného úhlu

bbbb

Re:VŠ z trochu jiného úhlu
« Odpověď #1350 kdy: 15. 12. 2012, 16:39:24 »
ja ti absolutne neprotirecim ale ty len nechces pochopit rozdiel ked sa nieco neda len preto lebo si lenivy (a da sa s tym nieco spravit) a ked sa nieco neda pretoze sa to NEDA. tvoje moznosti SU limitovane. tvrdit, ze v akejkolvek situacii mozes ovplyvnit vsetko ked fakt chces je blbost. niekedy to proste nejde. to je nie vyhovaranie sa. lenze lenin a napr. teraz aj ty si zamienaju tvrdu a poctivu pracu na sebe s pocitom vsemohucnosti ked fakt chces. niekedy ti nemoze ani fakt chciet. z leninovho pohladu je na svete 6.9 miliardy sracov a neschopakov a on sa tvari ako na to strasne kapol a staci len chciet. no nestaci. niekedy len chciet nestaci.

bbbb

« Odpověď #1351 kdy: 15. 12. 2012, 16:42:48 »
To je všechno pěkné, ale když chceš třeba programovat a něco málo vydělat, tak máš dělat co? Nástup dostaneš třeba kolem 35k, po roce jsi na 45k a kam dál porosteš? Co mám kamarády, tak většinou mají po pár letech kolem 55k a můžou bejt rádi. Jenže jak s tím chceš nějak normálně žít? Kde máš zaplacené ty schopnosti a roky studia? Z tohohle pohledu je lepší do IT vůbec nelézt, protože tam nejsou peníze. Jak můžeš v IT zlepšit svoji situaci?

no presne o tomto hovorim

musis zalozit facebook2, ty nechces zalozit facebook2? ty si strasny srac a za to kde si si mozes sam

chapete ten rozdiel?

« Odpověď #1352 kdy: 15. 12. 2012, 16:46:37 »
no vidis, jsou lidi kteri musi zit za 12 hrubyho... pokud chces vic nahoru tak musis mit schopnost vest lidi(je jedno jestli jako zamestnanec nebo rozjet vlastni firmu) nebo byt v necem zkratka vyjimecny a jeste vic na sobe pracovat. a jak jsem uz psal: stastny a spokojeny zivot neni o sume na vyplate...

Hele, ja nejsem milionar, nemam ani tryskac... tech co chteji a jen to z jinych pricin nejde par setin promile. Nikoho takovyho neznam (opakuji, vynechme extremy jako fakt vazne zdravotni problemy). Treba znamej je frezar. Furt pyskuje, ze dela za par korun. Firma mu nabizela at jde na jakesi skoleni nebo co na CNC a ze mu s tim samozrejme pridaji, ze mu to cele zaplati, od nej se ocekava jen to ze tam bude chodit ve vlastnim case. Nebyl ochoten obetovat par sobot. To fakt neni chyba systemu.

Myslis, ze zuckerberk byl predtim nejaky prachac? Proste byl dobrej a neco vymyslel. Nemuzou byt vsichni miliardari, jen proste musis ty sam dokazat byt lepsi nez urcite procento ostatnich. Ale je to jen na tobe, zadny system s tim nema nic spolecneho.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

bbbb

« Odpověď #1353 kdy: 15. 12. 2012, 16:48:12 »
o svojej schopnosti "fakt chciet" by ti mohli porozpravat nieco obyvatelia indie ktori su rozdeleni do systemu kast. urcite by dali na tvoje slova, ze staci len tvrdo pracovat a dostanes sa kam len chces. niekto je odsudeny cely zivot zbierat exkrementy na ulici lebo sa narodil do nespravnej rodiny. este stale si si isty, ze sa vsetci rodia s rovnakymi moznostami?

KapitánRUM

« Odpověď #1354 kdy: 15. 12. 2012, 16:55:13 »
Co mám kamarády, tak většinou mají po pár letech kolem 55k a můžou bejt rádi.

Aby ti někdo mohl dát okolo 55 000,- čistého, tak musí celkem zaplatit 100 000,- Kč.
Rozumíš, firmě je jedno, jestli ten kód napíšeš ty nebo umělá inteligence, pokud to zvládne dobře.
Firmu zajímají celkové náklady, což na 55 000 čistého dělá asi 100 000,- Kč.
http://www.vypocet.cz/cista-mzda
Tj. firma by ti klidně dala těch 100 tisíc na ruku, je jim to jedno.
Ale polovinu z té výplaty sežere stát, zůstane ti 55 000,- Kč a pak za každou kravinu, co si koupíš, ti strhnou znovu 18-22% DPH (podle nálady vlády).

Takže ty vyděláš 102 000,- Kč, ale reálně dostaneš jen cca 44 000,- Kč, odečti z toho další daně jako daň z nemovitosti, daň z popelnic, daň z toho že jdeš k doktorovi, spotřební daň z benzínu, daň z alkoholu, daň pro OSA z DVD/Flashdisku/Disku, daň na likvidaci elektroodpadu, daň za to že se můžeš dívat na veřejno právní televizi.....

Takže ze své výplaty živíš pana Samko, Demetéra, Gajdoše a Bangu, kteří sice nepracují, zato mají 10 dětí a až ty jejich děti vyrostou, rozbijou tomu tvému jednomu držku ;D a budou tady tomu šéfovat.
Chápeš to až sem?

No, tak mi teď řekni, jestli není lepší nemakat, brát prachy a mít hromadu dětí, který se o tebe postaraj, než makat, ničit si nervy a nechat se odřít až na kost  ;D

KapitánRUM

« Odpověď #1355 kdy: 15. 12. 2012, 17:02:47 »
http://www.novinky.cz/krimi/286989-rodina-prodavala-heroin-a-k-tomu-pobirala-37-000-kc-na-davkach.html

37 000,- Kč na dávkách ;D
Tj. od státu dostanou 37 000,- Kč BEZ PRÁCE!
Hovno makat, makat mají otroci a podnikatelé! Rómové to pochopili jako první!

KapitánRUM

« Odpověď #1356 kdy: 15. 12. 2012, 17:04:05 »
App, kde ta vláda těch 37 000,- Kč pro ty diskriminované vzala?
Z platu nějaký prodavačky co odejde s 10-ti hrubýho to asi nebylo  ;D :-[

jensestavil

« Odpověď #1357 kdy: 15. 12. 2012, 17:10:08 »
O tom to je, že jsem na tom podobně jako někdo buď bez práce a nebo s prací, která je málo placená. A to jsem pro to něco udělal. Možná moc málo :D

pokud chces vic nahoru tak musis mit schopnost vest lidi(je jedno jestli jako zamestnanec nebo rozjet vlastni firmu) nebo byt v necem zkratka vyjimecny a jeste vic na sobe pracovat. a jak jsem uz psal: stastny a spokojeny zivot neni o sume na vyplate...

Schopnost vést lidi je snad náročnější než nějaký lepší programování? Není problém mít řidiče lidí třeba za 30k a programátorza za 100k, ne? A vlastní firmu bych rozjížděl proč, když chci například programovat? Nejde o sumu na výplatě, ale o porovnání. Většina zaměstanců bere strašně podobně. Nic neumíš -> máš třeba 20k, umíš hodně -> třeba 60k. To je pak lepší, jak píše Rum, se na všechno vykašlat a mít těch 20k.

bbbb

« Odpověď #1358 kdy: 15. 12. 2012, 17:20:44 »
Nejde o sumu na výplatě, ale o porovnání. Většina zaměstanců bere strašně podobně. Nic neumíš -> máš třeba 20k, umíš hodně -> třeba 60k. To je pak lepší, jak píše Rum, se na všechno vykašlat a mít těch 20k.

A ako by si si konkretne ten "rebricek" predstavoval ty? konkretne sumy poprosim

jensestavil

« Odpověď #1359 kdy: 15. 12. 2012, 17:30:28 »
Záleží kde bydlíš. Jsem z hlavního města a 30k je tu tak minimum, pokud chceš sám žít. Normální jev po škole. Jen už nemáš šanci ani pořídit bydlení na splátky, protože ti nikdo nepůjčí. Takže to beru, že 20k má snad každý. Už ale nemůžeš bydlet sám nebo někde na ubytovně. Trochu lepší praxe při škole a kvalitní vzdělání by mělo být kolem 40k (nástup). Po pár letech, když se osvědčíš a vzdělání nebylo zbytečné, tak 80k. Jako senior při 5+ letech bych to už viděl někde kolem 100k. To je 70k čistého. To si myslím, že je férová cena pro zaměstnance, který není k ničemu a něčemu se věnoval. Vyšší platy už jsou podle kvalit a spíše bych to bral jako průměr kvalitních IT lidí.

Pak máš různé akce na ŽL, ale to by se muselo přesně propočítat a to se mi nechce. Beru prostě obyč HPP plat pro lepšího třeba programátora, který pro to, aby dobrý, něco udělal a pak na sobě stále makal.

Problém je v tom, že kvalita se moc necení a raději se nabere pár levných lopat a ti se použíjí na všechno, co je potřeba.

« Odpověď #1360 kdy: 15. 12. 2012, 17:38:12 »
problem je v tom ze zijes na nejakych oblacich... strilis tady nesmyslny cisla. cena prace je celkem jednoduse urcena pomerem mezi poptavkou a nabidkou po tom co umi.

mimochodem ver tomu, ze vest tym lidi tak aby to skutecne fungovalo je schopnost kterou ma vyrazne mene lidi nez psat nejaky kod.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

bbbb

« Odpověď #1361 kdy: 15. 12. 2012, 17:45:19 »
ano, mas pravdu, zivotne naklady v meste su proste take, ale, ruku na srdce, neviem si velmi predstavit, ze by som robil programatora a s cistym svedomim za to bral sto tisic (100 000) Kc. nepride ti to ako astronomicka suma? naozaj si myslis, ze ta praca je hodna 100 000? istym sposobom sa nemozem ubranit dojmu ze platy su v IT sfere nafuknute.

co sa tyka zivotnych nakladov, zoberme si "priemer", t.j. zijes v cesku / slovensku, ak nie si sam, co nie je tvoj pripad, a ak by si mal plat okolo 50 000 + zena ten default, cca 30 000, tak nech mi nikto nehovori, ze sa z 80 000 neda na mesiac vyzit. cokolvek priblizne nad tuto sumu je cira nenazranost. auto, byt / dom, dovolenka, vsetko a s tym da v pohode dosiahnut a este sa da aj dost usetrit.

rad by som vedel, na co by si tych 100 000 minul ak by si ich zarabal. cokolvek od cca 60 - 70 tisic pre jednotlivca a 100 000 mesacne pre mladu rodinu je nenazranost - 100 000 za programatora? :D. ak by mi dal niekto 60 000 tisic mesacne tak sa uz nebudem nikdy o nic snazit :D na co len tie prachy potrebujete, mne to stale vrta hlavou ....

KapitánRUM

« Odpověď #1362 kdy: 15. 12. 2012, 17:48:07 »
mimochodem ver tomu, ze vest tym lidi tak aby to skutecne fungovalo je schopnost kterou ma vyrazne mene lidi nez psat nejaky kod.

Už jen protože úspěšný šéf má mít hluboký klidný hlas, důvěryhodný vzhled, všeobecný rozhled, pochopení ale i tah na bránu, přesvědčovací schopnosti, umění nadchnout, motivovat, měl by být velkorysý a přitom důsledný, umět stejně tak dobře odpouštět drobné chyby jako bez skrupulí umět vyměnit člověka, zkušenosti........
Proto je velmi dobrých šéfů velmi málo!

Oproti tomu požadavky na kodéra jsou:
- přiměřeně velké logické mozkové centrum
- dobrou paměť
- trochu přirozené inteligence (když není, stačí umět jen držet hubu a důvěryhodně kývat)
- vypadat ujetě, což dodá auru výjimečnosti a geekovství = ideální kandidát
Tj. v zásadě se může jednat o běžnýho podržtašku, co si ani nedodělal hnojárnu, protože mu k vůli něčemu nešla.
Resp. obvykle se jedná o zbytečně namyšlenýho a vzhledem k jeho schopnostem hrozně přeplacenýho podržtašku.

Viz. tři typy programátorů:
Umělet, ZENový mistr, jeho kód je opravdové umění.
Běžný provinční pisálek, něco jako jeden z těch co píší zprávy.
CTRLC/CTRLV-ista   

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #1363 kdy: 15. 12. 2012, 17:58:47 »
To je pak lepší, jak píše Rum, se na všechno vykašlat a mít těch 20k.

Rum je flakac o tom zadna. Minulej rok jsem koupil 2 startupy cechum aby mohli zacit. Tenhle rok nikomu, zadny schopny clovek se nenasel. Rum by schopnosti mel, kdyby se mu chtelo makat tak bych mu rek at se za mnou stavi. Zavidi mym detem ze jsem jim koupil firmu, ale nedochazi mu uz ze kdyby tvrde makal tak bych mu nejakej podil koupil taky. Prachy na startupy mi tu lezi nevyuzity.

Schopnost byt uspesny maji vsichni. Bible rika, ze jsme ten dar dostali od Boha. Uz jsme se s nim narodili. Je jen na nas co s nim udelame.

Vemte si priklad z diskuze o mainframech. Chtel jsem po vas at kazdy den 2 hodiny trenujete mainframy a po mesici ze si zavolame a zhodnotim vas postup. NIKDO TO NEVZAL. Za svuj neuspech si muzete sami. IT je obor s extremne vysokou pridanou hodnotou. Staci si koupit pocitac za 400 dolaru a kdyz mate schopnosti tak udelate 5000 mesicne jen to fikne. Staci si jen sednout k tomu a poradne se to naucit.

"Jeruzaléme, Jeruzaléme, který zabíjíš proroky a kamenuješ ty, kdo byli k tobě posláni, kolikrát jsem chtěl shromáždit tvé děti, tak jako kvočna shromažďuje kuřátka pod svá křídla, ale nechtěli jste! Hle, ve svém domě zůstanete sami.

KapitánRUM

« Odpověď #1364 kdy: 15. 12. 2012, 18:05:55 »
2 Lenin
Vyložil sis mě špatně, že bych ti záviděl, že můžeš svým dětem koupit firmu a já ne, tak to rozhodně není něco, k vůli čemu bych nespal.
Obecně nejsem závistivý člověk a to, jaký má kdo auto nebo barák mě nechává klidným.
Pokud jsem napsal, že ti to "tak trochu závidím", pak jsem tím myslel spíš to, že to je opravdu skvělé a úžasné něco takového udělat, než že bych ti to záviděl ve zlém.

Ad flákání:
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/18755951.jpg

App, nikdy nevíš, jestli se ten člověk fláká nebo ne, obvykle pracuji 12 hodin denně.