"kvalita" ajtaka sa bere tak, ze vie vsetky technologie na svete a vie zbuchat vlastne vsetko. je to taky profesionalny bastlic kodu. boze chran zamerat sa uzko na nejaku oblast, z pohladu it ste skoncili.
Toto je strašná kravina. Nemyľ si tie hovadiny, čo majú niektoré firmy v inzerátoch s realitou. Odborník, ešte raz ODBNORNÍK na nejakú úzko špecializovanú oblasť je váženy v dnešnom IT svete zlatom. Ale ešte raz, to musíš byť fakt Odborník s veľkým O.
no hej, mas pravdu, ono, to co som napisal len presne tento pohlad o ktorom pises, ja verim tomu, ze naozajstny odbornici sa nehladaju cez inzeraty, spolocnosti si ich uz najdu same, inzeraty su dobre na najmutie muklov za par sup, ved to kazdy pozna, mlady perspektivny .... a plat? nasrat do ruky
problemom je ale prave sa tam dopracovat, nie aby si ty zobral o pracu ale aby oni teba chceli. a akosi neviem, ako prejst z jedneho do druheho. to nie je len o "makani", treba sa stretavat so spravnymi ludmi a robit spravne rozhodnutia a v spravny cas, a na to vam nestaci "makat". tym si nemylte nieco ako pchanie sa niekomu niekam, je to proste fakt.
uz pocujem lenina ... pred nedavnom som pozeral jeden dokument kde rozoberali mytus "americkeho sna", t.j. ze zalezi len a len na tebe co z teba bude a kolko budes zarabat a kde v spolocnosti skoncis. lenze ... toto uz dost dlho neplati. mozno to platilo v patdesiatych rokoch. zoberme si usa ako ukazkovy priklad. chudoba tam prekvita a ti ludia nemaju __objektivnu__ sancu nieco so svojim statusom spravit. bohati vsetko kontroluju, nie je "co" si vymakat pretoze vsetok majetok vlastnia oni a proste ta medzi seba nepustia. ty sa mozes aj rozkrajat a nedostanes sa nad hranicu chudoby, pretoze to proste fyzikalne, socialne a neviem este ako, nie je mozne. a toto nie su vyhovorky, ktore lenin tak rad napada. vela ludi proste na to nema a to so schopnostami nema nic spolocne. v case, ked percento ludi vlastni 40% ameriky, je uplny nonsens vraviet nieco o rovych sanciach pre kazdeho. lenin len dokolecka opakuje tu svoju mantru o uspechu, pretoze mu to jednoducho vyslo (mozno, to nikto nevie lebo to je strasne kontroverzna osoba). niekto sa moze aj rozkrajat a nedosiahne to. je to proste tak. a to nie su vyhovorky.
je ale pravdou, ze ta pomyselna hranica v IT medzi uspechom a neuspechom je velmi tenka a vrtkava, ak niekto nie je uplna lopata tak je mozne mat sa celkom dobre. a mozno aj preto ma IT nieco do seba ...