VŠ z trochu jiného úhlu

neprihlaseny hawran

Re:VŠ z trochu jiného úhlu
« Odpověď #1335 kdy: 14. 12. 2012, 21:02:02 »
Ad Chudí duchem:
Mezi posledními slovy ukřižovaného Ježíše Krista byla slova: Odpusť jim Otče, neboť nevědí, co činí.

Kuwa, kde berete tu jistotu, ze přesně víte, co ten židovský tesař kdy řekl?

ps: někteří lidé mají na hlavě kudrnatou čepici ...

Jose D

• 912
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1336 kdy: 14. 12. 2012, 21:52:20 »
...Zaslouží si království nebeské, očistec nebo věčné zatracení? ...
A je mezi těmito institucemi nějaký rozdíl?

Ivo

« Odpověď #1337 kdy: 15. 12. 2012, 09:04:57 »
...Zaslouží si království nebeské, očistec nebo věčné zatracení? ...
A je mezi těmito institucemi nějaký rozdíl?

Není, všechny jsou vymyšlené.

« Odpověď #1338 kdy: 15. 12. 2012, 13:03:54 »
Neviem co sa pisalo uz v predchadzajucich topicoch, ale z vlastnej skusenosti: som uz druhak a z kazdej oblasti viem len nieco, co mi je treba na spravenie predmetu. Clovek na skole ako som ja nema cas sa samovzdelavat v inych oblastiach ale musi riesit veci do skoly, nejaky ten cas sa najde ale je to malo. Pri projektoch co robime sa naucime urcite vela veci, ale nestaci to do praxe, je to len nejaky uvod do realneho sveta informatikov. U vysokoskolakov ani nejde o to ze co vsetko vedia. Ale cim si presli a a ich diplom znamena ze vedia riesit rozne problemy alebo sa naucit technologiu s ktorou ma robit v priebehu par dni/tyzdnov co by inemu trvalo asi daleko viac.

bbbb

« Odpověď #1339 kdy: 15. 12. 2012, 14:08:11 »
mna informatika unavuje, prave pre tu svoju strasnu roznorodost, asi som vyhorel. neviem. ale nepripada mi "normalne", aby som sa musel ucit na kazdy projekt vsetko defakto odznova. wtf ... ked si zoberem doktora alebo pravnika, to je jedno, kohokolvek, tak je len uzko specializovany a vie "to svoje" od a po z. alebo je v tom aspon fakt dobry. "kvalita" ajtaka sa bere tak, ze vie vsetky technologie na svete a vie zbuchat vlastne vsetko. je to taky profesionalny bastlic kodu. boze chran zamerat sa uzko na nejaku oblast, z pohladu it ste skoncili.

« Odpověď #1340 kdy: 15. 12. 2012, 14:20:06 »
Ja si myslim skor ze sa treba zamerat na jednu oblast a robit ju dobre.

« Odpověď #1341 kdy: 15. 12. 2012, 14:20:40 »
nepripada mi "normalne", aby som sa musel ucit na kazdy projekt vsetko defakto odznova.

boze chran zamerat sa uzko na nejaku oblast, z pohladu it ste skoncili.

slovy lenina: seš sráč když si neumíš dupnout a začít svůj život vést k úspěšnému cíli. tvuj pripad je anomalie, evidentne sef idiot a ty mas strach prijit o sve zaprdene mistecko za 20 hrubyho.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Vertex

« Odpověď #1342 kdy: 15. 12. 2012, 14:31:43 »
"kvalita" ajtaka sa bere tak, ze vie vsetky technologie na svete a vie zbuchat vlastne vsetko. je to taky profesionalny bastlic kodu. boze chran zamerat sa uzko na nejaku oblast, z pohladu it ste skoncili.
Toto je strašná kravina. Nemyľ si tie hovadiny, čo majú niektoré firmy v inzerátoch s realitou. Odborník, ešte raz ODBNORNÍK na nejakú úzko špecializovanú oblasť je váženy v dnešnom IT svete zlatom. Ale ešte raz, to musíš byť fakt Odborník s veľkým O.

bbbb

« Odpověď #1343 kdy: 15. 12. 2012, 15:02:03 »
"kvalita" ajtaka sa bere tak, ze vie vsetky technologie na svete a vie zbuchat vlastne vsetko. je to taky profesionalny bastlic kodu. boze chran zamerat sa uzko na nejaku oblast, z pohladu it ste skoncili.
Toto je strašná kravina. Nemyľ si tie hovadiny, čo majú niektoré firmy v inzerátoch s realitou. Odborník, ešte raz ODBNORNÍK na nejakú úzko špecializovanú oblasť je váženy v dnešnom IT svete zlatom. Ale ešte raz, to musíš byť fakt Odborník s veľkým O.

no hej, mas pravdu, ono, to co som napisal len presne tento pohlad o ktorom pises, ja verim tomu, ze naozajstny odbornici sa nehladaju cez inzeraty, spolocnosti si ich uz najdu same, inzeraty su dobre na najmutie muklov za par sup, ved to kazdy pozna, mlady perspektivny .... a plat? nasrat do ruky

problemom je ale prave sa tam dopracovat, nie aby si ty zobral o pracu ale aby oni teba chceli. a akosi neviem, ako prejst z jedneho do druheho. to nie je len o "makani", treba sa stretavat so spravnymi ludmi a robit spravne rozhodnutia a v spravny cas, a na to vam nestaci "makat". tym si nemylte nieco ako pchanie sa niekomu niekam, je to proste fakt.

uz pocujem lenina ... pred nedavnom som pozeral jeden dokument kde rozoberali mytus "americkeho sna", t.j. ze zalezi len a len na tebe co z teba bude a kolko budes zarabat a kde v spolocnosti skoncis. lenze ... toto uz dost dlho neplati. mozno to platilo v patdesiatych rokoch. zoberme si usa ako ukazkovy priklad. chudoba tam prekvita a ti ludia nemaju __objektivnu__ sancu nieco so svojim statusom spravit. bohati vsetko kontroluju, nie je "co" si vymakat pretoze vsetok majetok vlastnia oni a proste ta medzi seba nepustia. ty sa mozes aj rozkrajat a nedostanes sa nad hranicu chudoby, pretoze to proste fyzikalne, socialne a neviem este ako, nie je mozne. a toto nie su vyhovorky, ktore lenin tak rad napada. vela ludi proste na to nema a to so schopnostami nema nic spolocne. v case, ked percento ludi vlastni 40% ameriky, je uplny nonsens vraviet nieco o rovych sanciach pre kazdeho. lenin len dokolecka opakuje tu svoju mantru o uspechu, pretoze mu to jednoducho vyslo (mozno, to nikto nevie lebo to je strasne kontroverzna osoba). niekto sa moze aj rozkrajat a nedosiahne to. je to proste tak. a to nie su vyhovorky.

je ale pravdou, ze ta pomyselna hranica v IT medzi uspechom a neuspechom je velmi tenka a vrtkava, ak niekto nie je uplna lopata tak je mozne mat sa celkom dobre. a mozno aj preto ma IT nieco do seba ...

« Odpověď #1344 kdy: 15. 12. 2012, 15:20:22 »
ti ludia nemaju __objektivnu__ sancu nieco so svojim statusom spravit.
to sou kecy prave tech sracu o kterych lenin mluvi. jiste na zacatku nemuzes cekat ze budes zadany, ale muzes svoji pílí a pracovitostí se tam dostat. nastupoval jsem do firmy v 2006 nebo tak nejak za 11k hrubyho. Do roka jsem mel dvojnasobek(coz bylo vic nez lidi co tam delali 5 let ale jen chodili do prace). Mezitim jsem se ale samovzdelaval v oboru ktery me fakt bavil, ale moc jsem v nem neumel(mnohymi vysmivane php) a kdyz jsem to tam nejak v 2010 zapichl tak jsem vedel, ze se budu mit lepe protoze jsem umel v te dobe neco co umelo doslova par lidi v tehle zemi a co bylo vice zadane nez nabizene. Nejsem z zadne milionarske rodiny, od rodicu jsem nikdy nic nedostal, jsem invalida - jeden by rekl "znevyhodneny", ale je to jen o tom co ty sam chces a jak na tom pracujes. Jenze dneska si mlady mysli, ze vylezou z vejsky s titulem a firmy se o ne (totalne bez znalosti realneho zivota) budou prat a nabizet jim 50 tyček, byt, auto, notes, mobil... za tu dobu jsem chtel nekolika lidem dat sanci: nemuze na zaactku cekat ze ti dam 500,- na hodinu kdyz nic neumis, ale kdyz budes chtit tak se u me naucis a pak nebude problem abys mel tolik. jenze vetsina mladych vydrzi pracovat o pondeli do stredy, pak chteji zalohu, tu o vikendu prokali a pak neni o nich slyset.

« Odpověď #1345 kdy: 15. 12. 2012, 15:30:49 »
je uplny nonsens vraviet nieco o rovych sanciach pre kazdeho. lenin len dokolecka opakuje tu svoju mantru o uspechu, pretoze mu to jednoducho vyslo (mozno, to nikto nevie lebo to je strasne kontroverzna osoba). niekto sa moze aj rozkrajat a nedosiahne to. je to proste tak. a to nie su vyhovorky.

je ale pravdou, ze ta pomyselna hranica v IT medzi uspechom a neuspechom je velmi tenka a vrtkava, ak niekto nie je uplna lopata tak je mozne mat sa celkom dobre. a mozno aj preto ma IT nieco do seba ...
a to je prave ten duvod proc se nikdy nebudes mit tak dobre aby to bylo v tvych ocich vnimano jako dobre si zit. kazdy sveho stesti strujcem (ok vynechavam to ze nekdo vazne onemocni, ale jinak vse je na kazdem jednom cloveku)

bbbb

« Odpověď #1346 kdy: 15. 12. 2012, 16:04:26 »
ja som ale o tomto nepisal, ja suhlasim s tym co si napisal, ale skoda ze si to co som chcel povedat nepochopil. je nieco ine o com pises ty, co je spravne a da sa to, ale je nieco ine ked doslova nemozes najst pracu, nemozes, chapes to? ked je niekto v usa nezamestnany na podpore, na potravinovej pomoci v cernosskom gete a nechcu ho NIKDE zamestnat tak co ma spravit? to uz nie je LEN jeho chyba ale chyba systemu, ti ludia by radi pracovali aj v mekaci ale proste praca nie je, co na tom nechapes?

bbbb

« Odpověď #1347 kdy: 15. 12. 2012, 16:17:26 »
clovek sa nerodi "rovny" so vsetkymi ostatnymi, niekto sa narodi niekam a jeho zivot je determinovany, viac menej, istym sposobom to mozes ovplyvnit ale nie na 100%. kto veri v opak tak je uplne naivny. z teba napriklad nikdy nebude miliardar (pochybujem ze milionar, a to ta nechcem urazit to je proste fakt) a hovorim ti ze si srac a nemakas na sebe? to s nejakou snahou nema nic spolocne. je blbost ze kazdy zacina na tej istej startovacej ciare. niektorych ludi sa ti proste dobehnut nepodari. no tak makaj na seba a sprav druhy facebook, ak sa ti to nepodari, tak si srac. ved co je na tom, kazdy moze vsetko nie?

« Odpověď #1348 kdy: 15. 12. 2012, 16:23:31 »
To sou kecy v kleci. Kdo chce, fakt chce ten praci ma(a pokud mu nevyhovuje tak na sobe pracuje aby si nasel lepsi) nebo neco dela pro to, aby ji mel. Kdyz nekdo jen chlasta, fetuje a ceka az milostive nekdo prijde a vykoupe ho, da mu praci, auto, barak tak o to stejne hned prijde protoze na tom pak nebude dal makat kdyz to dostane zadarmo.

Je to stejny jako mezi zdravotne telesne postizenymi - existuji takovy kteri furt breci jak je nechce zadna baba kvuli tomu, ze jim chybi ruka nebo noha, ze kvuli tomu nemuzou najit praci atd. KECY!. Kazdej to ma jaky si to udela - a znam mezi temi lidmi spoustu tech kteri maji uplne normalni rodinu, dum, auto, nekteri by se dali oznacit za milionare nebo tak neco...

To jak je kdo bohaty neni dano jeho majetkem, ale jak se citi stastny. Bud je spokojeny nebo furt na neco nadava. Ja proste nepotrebuju byt miliardar. Mam stastnou rodinu, hezke dcerky, to je pro me vic nez jsou mozna pro zuckeberka jeho miliardy. Kazdy ma moznost udelat si spokojeny zivot.

jensestavil

« Odpověď #1349 kdy: 15. 12. 2012, 16:34:01 »
To je všechno pěkné, ale když chceš třeba programovat a něco málo vydělat, tak máš dělat co? Nástup dostaneš třeba kolem 35k, po roce jsi na 45k a kam dál porosteš? Co mám kamarády, tak většinou mají po pár letech kolem 55k a můžou bejt rádi. Jenže jak s tím chceš nějak normálně žít? Kde máš zaplacené ty schopnosti a roky studia? Z tohohle pohledu je lepší do IT vůbec nelézt, protože tam nejsou peníze. Jak můžeš v IT zlepšit svoji situaci?