VŠ z trochu jiného úhlu

Zz

Re:VŠ z trochu jiného úhlu
« Odpověď #870 kdy: 19. 10. 2012, 15:46:27 »
Diskuzi jsem procital jenom zbezne, tak si nejsem jisty, jestli to tady uz nahodou nezaznelo. Jestli je teoreticka informatika podle nekterych zde diskutujicich pro praxi tak nepouzitelna, proc spickove firmy v oboru (napr. Google) u prijimacich pohovoru casto pokladaji otazky na slozitost, teorii grafu a podobne? A proc casto nabizeji praci vitezum ruznych programatorskych soutezi, kde se resi casto slozite ulohy z diskretni matematiky nebo automatu? Navic tyto spolecnosti casto hledaji potencialni zamestnance mezi drziteli Ph.D. titulu.

Protože skutečně velké firmy potřebují občas potřebují i tyto teoreticky, ale jen ve velmi malém počtu, poptávka po nich je pouze několik kusů za rok celosvětově.
Vítězové programátorských soutěží excelují v programování a ne ve znalosti diskrétní matematiky a automatů, osobně jsem vyhrál jistou celostátní programovací soutěž a tak to vím.
K čemu je firmám IT Ph.D. netuším, soudě podle témat dizertačních prací které občas dělám na zakázku, asi to nějak bude souviset s rektálním alpinismem.

Jakub Galgonek

« Odpověď #871 kdy: 19. 10. 2012, 16:01:21 »
soudě podle témat dizertačních prací které občas dělám na zakázku

Teď si nejsem jistý, jak to mám chápat. Co na nich děláš?

Zz

« Odpověď #872 kdy: 19. 10. 2012, 16:13:08 »
Teď si nejsem jistý, jak to mám chápat. Co na nich děláš?

Doktorand přijde se slzami na krajíčku že tohle nikdy nezvládne naprogramovat a že seknout s tím nemůže kvůli mamince. Takže program udělám já + tak 15-20 stránek do dizertačky popis jak to funguje. Teorii si už zvládají nakopírovat sami.

Jakub Galgonek

« Odpověď #873 kdy: 19. 10. 2012, 16:21:03 »
Doktorand přijde se slzami na krajíčku že tohle nikdy nezvládne naprogramovat a že seknout s tím nemůže kvůli mamince. Takže program udělám já + tak 15-20 stránek do dizertačky popis jak to funguje. Teorii si už zvládají nakopírovat sami.

U nižšího stupně bych tomu věřil, ale u těch doktorandů se mi to nějak nepozdává.

Zz

« Odpověď #874 kdy: 19. 10. 2012, 16:22:33 »
U nižšího stupně bych tomu věřil, ale u těch doktorandů se mi to nějak nepozdává.

Věřit můžeš čemu chceš, třeba že se doktoranti na doktorandském studiu IT naučí programovat ;)

Jakub Galgonek

« Odpověď #875 kdy: 19. 10. 2012, 16:25:26 »
Věřit můžeš čemu chceš, třeba že se doktoranti na doktorandském studiu IT naučí programovat ;)

Nejsem si jist, zda tušíš, o čem je doktorské studium. Proto se mi to, co tu říkáš, nepozdává.

ded kenedy

« Odpověď #876 kdy: 19. 10. 2012, 16:30:27 »
Citace

Mas predstavy o dizertaci jak desetilete decko o sexu.

KapitánRUM

« Odpověď #877 kdy: 19. 10. 2012, 18:16:43 »

Desetileté děti bývají už leckdy rodiči, stačí se podívat k našemu nejkrásnějším etniku, které tento stát postupně přebere do své správy.
Takže spíš bys měl říct, abys nebyl politicky nekorektní, že "Máš představy o dizertaci, asi jako já měl v deseti letech, když jsem se ještě teprve učil na nočníček a sál mamince z prsu." ;D
Já třeba v deseti zkušenosti už měl, to víš, strýc byl tajně farář ...no teď je skautský vedoucí  ;D

Zz

« Odpověď #878 kdy: 19. 10. 2012, 19:03:51 »

Poplácáš se s akademiky po ramenou, kterým se uleví že jsi se konečně uráčil práci vůbec dodělat, takže bude nový absolvent a zase se tak o něco oddálí zrušení oboru a oni nepřijdou o chleba.

Nejsem si jist, zda tušíš, o čem je doktorské studium.

Podstata jsou státnice a původní vědecká práce publikovaná a obhájená. V praxi děláš za pár šupů na nějakém úkolu co zrovna kdo na katedře potřebuje.

Jakub Galgonek

« Odpověď #879 kdy: 19. 10. 2012, 19:29:21 »
bude nový absolvent a zase se tak o něco oddálí zrušení oboru

Jak souvisí rušení oboru s tím, že by nebyl nový absolvent?

Podstata jsou státnice a původní vědecká práce publikovaná a obhájená.

A takové ty sypeš jako bokovky?

Patrik

« Odpověď #880 kdy: 19. 10. 2012, 19:39:20 »
Když už je celá diskuse k ničemu, tak minimálně je velmi zájímavé z pohledu na VŠ dneška. Jeden dělá výzkum, ale nechápe přínos matematiky a další dělá doktorandy jen tak pro zábavu :D Ne že  bych to nečekal, protože o našem školství si myslím jen to nejhorší, ale zase až takové důkazy a veřejně? To je docela síla. Vždycky mě to stejně překvapí...

Jakub Galgonek

« Odpověď #881 kdy: 19. 10. 2012, 19:45:14 »
Jeden dělá výzkum, ale nechápe přínos matematiky a další dělá doktorandy jen tak pro zábavu

Nějak nevím, koho si na to napasovat. Nechceš být konkrétní?

Patrik

« Odpověď #882 kdy: 19. 10. 2012, 19:52:35 »
Ok, první je samozřejmě Mirek. Pokud to není jen trollování, tak je to docela pěkný obrázek o VŠ. Druhé byl Zz. Nevím, jestli tu píše delší dobu, už jsem se dávno ztratil, ale docela bych věřil, že se to tak může dít.

Jakub Galgonek

« Odpověď #883 kdy: 19. 10. 2012, 19:59:48 »
Ok, první je samozřejmě Mirek.

Chudák Mirek, pořád se mu nedaří vysvětlit, že on přínos matematiky (pro výzkum) nezpochybňuje :)

Druhé byl Zz. Nevím, jestli tu píše delší dobu, už jsem se dávno ztratil, ale docela bych věřil, že se to tak může dít.

Já osobně se nemohu zbavit dojmu, že Zz hlavně kecá.

Patrik

« Odpověď #884 kdy: 19. 10. 2012, 20:07:08 »
Nezpochybňuje, ale celkově nechápe přínos matematiky pro všechny. Z čehož pro mě plyne, že celkově moc věcí nechápe. To dokonce v celé diskusi předvedl, protože sám povídá pořád to stejné bez důkazů a nic od ostatních nebere.

Mohl by, proč by musel? I kdyby to byla jen diplomka, je to stejně tragédie. Zase při tak obrovském množsvtí lidí není možné tam mít nějakou kvalitu. Tím se zase dostaneme k tomu, že ty lepší Mirkovi učňáky jsou dobrý nápad. Ale pořád to bude spíš pro hloupější lidi, kteří se naučí věci pro praxi. Takže pokud už něco navrhl, měl by říct i jednotlivé stupně. A ne jen, že ruší VŠ a místo nich dá z velké části lepší učňáky. A samozřejmě jde tam i o to, že on chce učit tak náročnou praxi, že by ji nikdo jen tak nezvládl. Prostě se tu plácá páté přes deváté pořád dokola.