Měl jsem Eri rok a nikdy jsem s nimi nic neřešil, výpadku jsem si žádného nevšiml. Veřejná IP adresa mi zůstala stejná, tedy 84.19.*.*. Vycházelo mi to za 1Gbps/1Gpbs na 599 Kč měsíčně i s tou veřejnou IPv4 (ale platil jsem ročně, myslím, že na to mi dali tu adresu zdarma). Teď jsem tedy na 798 Kč i veřejnou IP adresou a odečítají mi to z té původní roční zálohy. Před chvílí jsem si ještě všiml, že mám v srpnové faktuře kolonku "Zůstatek slevy udělené při podpisu smlouvy: xxxx", kde mám uvedenou tu roční částku, tedy sníženou zhruba o dva měsíce.
Nevím, zda by u jiných poskytovatelů nehrozilo, že mi vnutí nějaký jejich HW (nyní mám na konci optiky GPON ONT od Cetinu a ten propojený rovnou s mým routerem). I když tedy předpokládám, že na to jednou vyřešené zakončení od Cetin už změna poskytovale vliv nemá. A akce ve stylu 50% na půl roku a pak to nějak ukecám nebo 300 sleva, ale účet + platby u nějaké banky ve mě vyvolávají odpor a vztek. Chci internet za rozumnou cenu, jedna platba bez závislosti na něčem dalším.
Když mi zaváděli optiku (o čemž jsem neměl tušení, i když jsem se o to aktivně zajímal), tak první přišlo O2 s tím že "vám tu zavádíme optiku", jako kdyby to zřídili přímo oni a byli jediní, kdo mi to poskytne. To samý T-Mobile, ale jak začali s balíčky a slevami "pro začátek", tak jsem to prostě nevydržel a vyhodil je. Mimochodem mi tvrdili, jak nikdo jiný mi tu cenu nedá a nakonec jsem na tom byl s Eri stejně nebo lépe (s tou IP asi lépe). Ale samozřejmě chápu, že s těmi operátory bych neřešil krach poskytovatele.
(Jen pro zajímavost - odeslal jsem tuto zprávu poprvé, ale došlo k odhlášení a kompletně zmizela, z tabu prohlížeče už jsem ji nedokázal dostat (zpět / Ctrl+Z, nic), zadal jsem Claude Opus 5, jestli to někde nenajde a opravdu to v cache prohlížeče našel :-) )