Vzhledem k tomu jak jste tady na fóru tapetovali, tak jsem si vyzkoušel FreeBSD. Upřímně - jsem nadšen. Měl jsem obecně o BSD systémech povědomí, ale nějak jsem se nikdy nedokopal k tomu, abych to otestoval. Jsem dlouholetý uživatel Linuxu (začal jsem na RedHat 4.2), posledních pár let používám RHEL nebo CentOS na produkčních mašinách, na svoje desktopy používám Gentoo. Tak jsem si řekl že si zkusím jeden desktop nainstalovat na FreeBSD.
BSD - ta stabilita je na desktopu nevídaná ! Když nějaký HW funguje a je podporován, tak on opravdu funguje, a dobře ! To se poslední dobou na linuxu moc často nestává, nebo je to vykoupené instalací SVN/CVS/GIT verzí ovladačů a SW. Změny kernelu a ABI na linuxu už mě taky doháněly k šílenství, tady to vypadá takové učesanější a systémovější. No, uvidíme. Zatím to používám týden na takovou běžnou desktopovou činnost, zkusím ještě nějaký proprietární software a hlavně ovladače na JTAG kabely přes libusb, na to jsem zvědav. Pro uživatele gentoo (znalost celého toho dependency pekla a USE flagů) jinak není BSD těžké.