Rozšířenost *BSD systémů

sjkadfhkjasdhf

Re: Rozšířenost *BSD systémů
« Odpověď #465 kdy: 09. 10. 2011, 18:50:26 »
Zde je screenshot openbsd ve vboxu... konkretne Xorg.0.log http://imageshack.us/photo/my-images/163/opebsdsnapshot.png/... jelikoz openbsd nepodporuje muj hardware tak jako freebsd, tak se s nim chci hrat alespon ve virtualboxu.... diky za odpoved
A zkousels udelat to, co ti v tom screenu radi?

nekdo

Re: Rozsirenost *BSD systemu
« Odpověď #466 kdy: 09. 10. 2011, 21:48:40 »
Olala, jde videt, ze jsem zdechly linuxak :D.. jen tak pro zajimavost, musel jsem rebotovat 2x, poprve mi to vypsalo, ze to mam upravit na hodnotu 1 a po restartu opet na hodnotu 2... ale musim rict, ze se mi ten openbsd zacina libit, jen skoda ze nepodporuje muj hardware a ve vesa rezimu nechci jet...

pepazdepa

Re: Rozsirenost *BSD systemu
« Odpověď #467 kdy: 09. 10. 2011, 22:17:30 »
Olala, jde videt, ze jsem zdechly linuxak :D.. jen tak pro zajimavost, musel jsem rebotovat 2x, poprve mi to vypsalo, ze to mam upravit na hodnotu 1 a po restartu opet na hodnotu 2... ale musim rict, ze se mi ten openbsd zacina libit, jen skoda ze nepodporuje muj hardware a ve vesa rezimu nechci jet...

neuveritelne, ani cist uz unixovy uzivatele neumi

http://www.openbsd.org/cgi-bin/man.cgi?query=xf86&sektion=4&apropos=0&manpath=OpenBSD+Current&arch=i386

x

« Odpověď #468 kdy: 10. 10. 2011, 13:08:34 »
Tady jeden clanek realne odpovidajici titulu a puvodnimu urceni diskuze :-)

http://callfortesting.org/macpf/

Martin Matuška

« Odpověď #469 kdy: 31. 10. 2011, 11:18:54 »
Coz mne pripomnelo i http://bsdday.eu/2011 . Z dobrych zdroju, ktere bohuzel nemuzu jmenovat vim, ze z OpenBSD nebyl pozvan nikdo ani nebyl informovan. V podstate umyslne. Trosku vice spoluprace by obcas neskodilo :-)
Veľmi by ma zaujímalo, z akých nemenovaných zdrojov to máte. OpenBSD developerov sme už na začiatku kontaktovali, ale očividne nebol záujem, nemali čas alebo neodpovedali vôbec. Teraz ked sa to celé stáva populárnejšie, vyzerá to tak, že si nás už "všimli".

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #470 kdy: 31. 10. 2011, 11:59:03 »
Tahle urazenost je hrozne roztomila. Zejmena v matersky skolce. Mezi dospelymi lidmi ale spise k placi. Pri vsi ucte k OpenBSD si myslim ze tady budou na vine prave oni, nakolik kdyz se dokazali domluvit vsechny ostatni mozne i nemozne odnoze BSD tak nevidim duvod, proc by meli a chteli diskriminovat prave OpenBSD jehoz komunita je vseobecne jednim z leaderu soucesne unix-like sceny. Ale neznam background tak tezko muzu objektivne soudit. Na druhou stranu je mi celkem lito, ze OpenBSD nebude pritomno, ponevadz nekolik jejich projektu mne docela zajima a rad bych si o nich neco poslechl a dozvedel.

BSD

« Odpověď #471 kdy: 04. 11. 2011, 17:53:29 »
Zkousim rozchodit funkci sleep pri zavreni notebooku. Spoustim apmd -C, apm i acpithinkpad mam v kernelu povoleny... ale kdyz zavru kryt, nic se nedeje. Soubory v /etc/apm/ mam vytvorene a definovane udalosti, ktere se maji pri jednotlivych akcich dit. Podle manualovych stranek by mel BIOS zaslat event a apmd vykonat potrebne udalosti (v /etc/apm/). Ale nedeje se tak. Nejake nakopnuti?

Podotykam, ze zaslani eventu apmd pres apm funguje (napr.: apm -S)

Jeste prikladam dmesg | grep 'acpi'
Kód: [Vybrat]
acpi0 at bios0: rev 2
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP SSDT ECDT APIC MCFG HPET SLIC BOOT SSDT TCPA DMAR SSDT SSDT SSDT
acpi0: wakeup devices LID_(S3) SLPB(S3) UART(S3) IGBE(S4) EXP0(S4) EXP1(S4) EXP2(S4) EXP3(S4) EXP4(S4) PCI1(S4) USB0(S3) USB3(S3) USB5(S3) EHC0(S3) EHC1(S3) HDEF(S4)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpiec0 at acpi0
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee00000: PC-AT compat
acpimcfg0 at acpi0 addr 0xe0000000, bus 0-63
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (AGP_)
acpiprt2 at acpi0: bus 2 (EXP0)
acpiprt3 at acpi0: bus 3 (EXP1)
acpiprt4 at acpi0: bus -1 (EXP2)
acpiprt5 at acpi0: bus -1 (EXP3)
acpiprt6 at acpi0: bus 13 (EXP4)
acpiprt7 at acpi0: bus 21 (PCI1)
acpicpu0 at acpi0: C3, C2, C1, PSS
acpipwrres0 at acpi0: PUBS
acpitz0 at acpi0: critical temperature is 127 degC
acpitz1 at acpi0: critical temperature is 100 degC
acpibtn0 at acpi0: LID_
acpibtn1 at acpi0: SLPB
acpibat0 at acpi0: BAT0 model "42T4653" serial 42249 type LION oem "LGC"
acpibat1 at acpi0: BAT1 not present
acpiac0 at acpi0: AC unit online
acpithinkpad0 at acpi0
acpidock0 at acpi0: GDCK not docked (0)

m

« Odpověď #472 kdy: 05. 11. 2011, 12:58:33 »
BSD: vážně chceš, aby ti systém vžy po zaklapnutí usnul? já často potřebuju, aby mi systém jel, a displej zavřu jen aby nesvítil a neprášilo se na něj. a uspávám ho explicitně `zzz`kem

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #473 kdy: 05. 11. 2011, 14:05:46 »
Jenom si dovolim maly update. Certifikaci mam za sebou. Cekam na vysledky. Uprimne, jestli to dostanu tak to budu povazovat za velkej zazrak nakolik jsem cca 50% testu absolvoval multiple guessing systemem. Mno jdu se pripravovat na druhej pokus. Kazdopadne jako entry certifikace si myslim ze kdo certifikaci udela, tak rozhodne neni na urovni junior admina znalostne a leco to vypovida. Kazdopadne mi to ukazalo, ze se musim jeste hooooddddneee ucit.

BSD

« Odpověď #474 kdy: 05. 11. 2011, 15:33:59 »
m:
Ano, chtel bych to tak. Notebook zaviram jen v pripade, ze se potrebuji nekam rychle presunout. Chtel bych aby se automaticky zavreni notebooku zavolalo "apm -S", akorat ted nevim jak to presne udelat. Mapovat to na klavesou zkratku se mi moc nechce.

smoofy:
Diky za info. Jak to zhruba probihalo, co tam zhruba bylo atd...?

stewe

« Odpověď #475 kdy: 05. 11. 2011, 15:39:28 »
Jenom si dovolim maly update. Certifikaci mam za sebou. Cekam na vysledky. Uprimne, jestli to dostanu tak to budu povazovat za velkej zazrak nakolik jsem cca 50% testu absolvoval multiple guessing systemem. Mno jdu se pripravovat na druhej pokus. Kazdopadne jako entry certifikace si myslim ze kdo certifikaci udela, tak rozhodne neni na urovni junior admina znalostne a leco to vypovida. Kazdopadne mi to ukazalo, ze se musim jeste hooooddddneee ucit.

mohol by si o priebehu testu povedat nieco blizsie? nie konkretne otazky, ale z coho sa to skladalo, kolko si mal na to casu a podobne

Tomy

Re:Rozšířenost *BSD systémů
« Odpověď #476 kdy: 08. 12. 2011, 17:36:51 »
Nedavno som rozoberali ,ze podpora 3D pre ATI RV 770 nie je,respektive nie je podporovaná.

http://www.openbsd.org/cgi-bin/man.cgi?query=radeon&apropos=0&sektion=0&manpath=OpenBSD+Current&arch=i386&format=html

Manuálne som spravil update x86-video-ati na najnovšiu verziu a stale je problem s 3D.Pritom tie iste drivere napr.v FreeBSD fungujú.Cim dalej hladam,tak mi dochádza súvis s vlastnou implementáciou OpenBSD a nie primárnou zavislostou na xorg a mesa driveroch.

Neviete kde je popisana a zdokumentovana xorg implementacia pre ATI ?

bsd.

« Odpověď #477 kdy: 29. 12. 2011, 12:00:17 »
Ahoj,
i kdyz to moc nepatri do tematu, tak bych tu chtel polozit jednu mensi otazku. V budoucnu bych se chtel orientovat na programovani os/kernelu, ai a embedded zarizenim. Vyplati se investovat cas (i penize do knih) do uceni netbsd/freebsd (netbsd kvuli embedded) systemu? Jde se s tim bez problemu uzivit? Vim, ze s linuxem to v pohode jde, ale s linuxem uz dela kazdy druhy... nebo je to marna myslenka? Diky za odpovedi a napady.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #478 kdy: 29. 12. 2011, 12:07:06 »
V CR se da velice dobre zivit i nicnedelanim tak proc ne timhle? Zrovna jsem nekde cetl ze jsou pokusy dostat FreeBSD na SoHo routery tak bych si o tom byt nebou zkusil neco zjistit. I kdyz se tim treba nebudes zivit, da ti to zaklad do dalsiho studia a vlastniho vyvoje. Dulezite je ze te to bavi no ne?

martin

« Odpověď #479 kdy: 29. 12. 2011, 12:16:40 »
Ahoj,
i kdyz to moc nepatri do tematu, tak bych tu chtel polozit jednu mensi otazku. V budoucnu bych se chtel orientovat na programovani os/kernelu, ai a embedded zarizenim. Vyplati se investovat cas (i penize do knih) do uceni netbsd/freebsd (netbsd kvuli embedded) systemu? Jde se s tim bez problemu uzivit? Vim, ze s linuxem to v pohode jde, ale s linuxem uz dela kazdy druhy... nebo je to marna myslenka? Diky za odpovedi a napady.

Co to znamená "v budoucnu" ?