Dobrý den,
Omlouvám se za asi ne úplně dobře zvolenou diskusi, prosím o konstruktivní nakopnutí...
Jsem zastřešující autor pro větší strukturovaný dokument, co má vzniknout. Celkem je očekáváno cca 16 textových kapitol + titulní list, změnový list, obsah, seznam zkratek, seznam obrázků, seznam ... závěr, přílohy. Strukturování kapitol až do 4. úrovně (1.1.1.1). Odhadováno 600-1000 stran. Nejméně 12 dílčích autorů. Má to vzniknout za 6 měsíců. A požadavek je v MS Wordu 365, ne cloud - sdílené vnitropodnikové diskové úložiště.
Napříč dokumentem má fungovat odkazování (křížové odkazy) a číslování stran, kapitol, obrázků, tabulek...
Naprosto netuším jak na něco takového.
...
Rovnou říkám, že značkovací jazyky typu DocBook, Dita, TeX, ... nepřichází v úvahu. Na to lámu kolegy i vedení už 14 let a neúspěšně. Vždy to nakonec skončí tím, že jsem nějaký úchylný blázen, že nic lepšího než Word neexistuje a ať se s tím Wordem naučím že oni s Wordem problém nemají a to a to není chyba ale vlastnost.
Microsoft Word Master Document koncept jsem už zkoušel na menším projektu. Teoreticky je to přesně co potřebuji, ale prakticky se to vždy stejně od nějakého rozsahu a počtu autorů rozsype.
Zkoušel jsem i páteřní dokument a do něj vložené jako objekty ty kapitoly a podkapitoly jako MS-Word provázané soubory. Ale to skončí tím, že je vidět jen první list objektu a nefungují křížové odkazy, číslování a seznamy.
Prostě potřebuju něco jako DocBook assembly, nebo TeX páteřní dokument s input_ovanýma podkapitolama. Ale v MS Wordu.
Word šablonu samozřejmě máme. Na monolitickém dokumentu funguje dobře. Tedy do nějakého kritického rozsahu a členitosti dokumentu, nebo do momentu než do toho sáhne někdo s jinou vezí Wordu. Nebo sice se stejnou verzí Wordu, ale jinak nastavenou/personalizovanou instalací.
Děkuji za nakopnutí správným směrem,
Martin Prokš