Nemam s tim zkusenost, zni to zajimave, ale kdyz se podivam ciste prakticky na cenu dvou wifi zarizeni tak mi prijde levnejsi a ve finale lepsi natahnout ethernet.
Kdyby jsi vzal vrtačku a udělal jeden průraz stropu tak tam už dávno máš natáhnutý ethernetový kabel.
Ale ty radši budeš vymýšlet blbosti.
Samozřejmě, ale to snad ví i tazatel. Já jsem třeba v nájmu, bohužel v budově co si hraje na „normální bytovku“ (radši bych byl v nějakém průmyslovém prostoru kde tohle nikdo neřeší, ale ona nabídka nemovitostí taky není neomezená, a taky kolik nemovitosti stojí) a nemůžu si jen tak vrtat. IMHO je to tak 2x 1000Kč, ne? Nebo kolik dneska stojí nějaký 5GHz TP-Link s OpenWRT a konektorem na externí anténu?
ale spíš příliš velkého výkonu do přijímače, protože útlum toho 15m kabelu bude dost malý
IMHO individuální součástky musí přežít několik dBm; kaskáda zesilovačů ne pokud je špatně udělaná a první stupeň při saturaci odpálí druhý (jak to vím není důležité
) ale zase ta wifi i vysílá a ten RX/TX přepínač nebude mít nekonečnou izolaci, takže to na tohle musí být stavěné… Ale samozřejmě ideální by bylo změřit (ale na to má málokdo vybavení) a podle toho naladit, nebo zkusmo koupit několik atenuátorů a změřit.
Atenuátory stojí 70 Kč na Ali a přesně tyhle používáme při vývoji a testování na 5 GHz a normálně fungujou (pouze do produkčních výrobků pak dáváme značkové varianty, třeba
tohle).
Jinak powerline bych nedoporučil i kvůli ohleduplnosti k okolí, protože to z těch elektrických kabelů vyzařuje a vysílá rušení.